Tartışma:Pangaltı Ermeni Mezarlığı

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi

Ermeni mezarlığı olması ve ermenilerin defnedilmesi yine de bu etnik kategorinin yer almasını mantıklandıramıyor. Zincirlikuyu Mezarlığı'na ve Thayetmyo Türk Şehitliği'ne "Türkler" kategorisini ya da Bâki Mezarlığı'na "Araplar" kategorisini eklememiz doğru olur muydu sence? Şu anda mevcut dahi olmayan ve defnedilenlerin tamamının Ermeni olduğuna dair kesin ve somut bir delil olmadan bu katagoriyi dahil etmek doğru değil. --Maurice Flesier message 14:28, 7 Eylül 2016 (UTC)

İlkine hayır, ikincisine evet. Kaldı ki ikinci maddeye Kategori:Türk Şehitlikleri ekli. Ülkedeki azınlıklara ait kategoriler varsa, ülke içindeki bu istisnai varlıkların da o kategoriye eklenmesi doğru bir şey.--RapsarEfendim? 14:31, 7 Eylül 2016 (UTC)
Kime göre doğru bir şey?? Kategori:Türk Şehitlikleri ile Kategori:Ermeni mezarlıkları aynı statüde kategoriler. Dediğim gibi etnik köken kategorileri sadece biyografi maddelerini doğrudan ilgilendiriyor. Mezarlık, hastane, yerleşim yeri, kilise, yetimhane vs. maddelerde yer alması gerektiğine dair herhangibir politika varsa (diğer vikidillere ait maddeler hariç) sorun yok demektir. --Maurice Flesier message 14:41, 7 Eylül 2016 (UTC)
İkisi de aynı statüte, evet. Ama "Ermeni mezarlıkları" kategorisi de Ermeni diasporası kategorisine bağlanıyor :) "Türkiye'deki Ermeni mezarlıkları" olsa mesela, Türkiye Ermenilerine bağlanacaktı. Bizde bu tip kategorizasyonu anlayan bir yönerge mevcut değil bildiğim kadarıyla.--RapsarEfendim? 17:24, 7 Eylül 2016 (UTC)
Bu arada konuyla alakasız ama Türk Şehitlikleri kategorisini de değiştirmek gerek. en:Category:Military cemeteries kategorisini de oluşturmak lazım.--RapsarEfendim? 17:27, 7 Eylül 2016 (UTC)
  • Öneri Bu durumda [Türkiye'deki Ermeni mezarlıkları] kategorisi açılsın ve [Türkiye Ermenileri] bunun alt kategorisi olsun. Maddeye'de etnik kategori yerine lokasyon kategorisi dahil edilir. [Askerî mezarlıklar] kategorisinin açılmasını destekliyorum. Ayrıca bu sehitlikler kategorisi de bunun alt kategorisi olabilir. Bu tartışma gereksiz olarak çok dallanıp budaklandı. İlk önce Vakıflı, sonra Türk topluluklar şimdi de mezarlık ve Türk şehitlikleri.--Maurice Flesier message 23:04, 7 Eylül 2016 (UTC)
Sorun şu ki, Türkiye'deki Ermeni mezarlıkları gibi bir kategori kalabalıklaşamayacağından açılması yersiz olacaktır. Şöyle en azından 5-6 madde olsaydı hiç düşünmeden açardım ama bu hâliyle aşırı kategorilendirme (Overcategorization) olacak maalesef :(--RapsarEfendim? 23:09, 7 Eylül 2016 (UTC)