Tartışma:Mezopotamya

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi

Amerikan-Alman ortaklığına ait BERTELSMANN ANSİKLOPEDİSİ’nin bir yan kitabı olan (DEVLETLER TARİHİ CHRONİK’İ) adlı kitap bu konuda en yeni bilgileri içermektedir. Bu nedenle yanlış şablonu tarafımdan eklendi. Bölgede bulunan iskeletler bağlamında bilim adamlarının yaptığı genetik araştırmalar bu kitapta yer almaktadır.Saygılarımla.--LandSCape 15:04, 24 Mayıs 2006 (UTC)

  • Birebir noktaları belirtin de düzeltelim, ilk kaynaklara ulaşmak zor olabilir. Ayrıca tam olarak hangi noktaların yanlış olduğu belirtilebilirse, tartışma da olur. Zira maddedeki şu anki tüm içerik verilmiş kaynaklar doğrultusunda yapıldı, herhangi bir kişisel müdahele mevcut değildir. - Noumenon 16:58, 24 Mayıs 2006 (UTC)
  • Bahsettiginiz yayinin tarihini ve ne konuda duzeltmelere gidilmesi gerektigini aciklar misiniz? Antropolojik arastirma sik yapiliyor ama genetik bazda bir arastirmayi okumak isterim. Citrat 19:44, 27 Mayıs 2006 (UTC)

Yukarıda adı geçen kitap diyor ki özetle mezopotamya için etnik olarak en belirgin iki ırk var diyor Türkler ve İranlılar... Kitabı istettim bakalım gelsin. Sümere sahip çıkmaya çalışanlara duyurulur yani :)--LandSCape 19:52, 27 Mayıs 2006 (UTC)

Herseyden once kitabin referans gucune bakalim ve ona gore degisiklik yapalim. Ayni kitabi ben de bulmak isterim; ISBN numarasi varsa alabilir miyim? Tartisma sonuclanincaya kadar taktir edersiniz ki tum maddenin iceriginin yanlis oldugunu ilan etmek dogru olmaz. Saygilar, Citrat 20:05, 27 Mayıs 2006 (UTC)

Sümer ve Babil nerede[kaynağı değiştir]

Mezopotamya sınırları belirlenirken Güney ve Orta Irak göz ardı edilmiş. Bu hesapça Sümer ve Babil Mezopotamya dışında kalıyorlar. Bence bu konuda uzman olan bir Vikipedist sınır konusunu yeniden yazmalı. İyi çalışmalar. Nedim Ardoğa 08:17, 9 Ağustos 2009 (UTC)

         MEZOPOTAMYA
Türkiye=   Diyarbakır , Urfa , Mardin, Elazığ
Irak=      Bağdat, Musul, Basra-Amoza
Suriye=    Deyrizor, Rakka, Resulayn