Tartışma:Küreselleşme

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi

Emeğin Etkisinin Azalması?[kaynağı değiştir]

Emeğin etkisi azalır, ancak doğru uygulanan kapitalist ekonomi ile daha az emek karşılığı daha çok kazanç elde edilir.

Tarafli bir belge. (EfeDogan 11:00, 3 Kasım 2007 (UTC))

Bu yorum olgu değil bir kanıdır. Kapitalizmin daha az emekle daha çok kazanç elde ettiği doğrudur, ama buna karşılık emek daha az kazanç elde eder. Bunun da nedeni küresel kapitalizmde emeğin pazarlık gücünün etkisizleşmesidir. Dolaysıyla emeğin etkisi azalmıştır ifadesi bir kanı değil bir olgudur.

Dilaver Demirağ 15.55, 11 Kasım 2008

küreselleşmenin özellikleri sıralanırken "emeğin etkisi azalır" seçeneği yanlış bir kullanım olmuş... bana kalırsa olması gereken ve söylenmek istenen emeğin etkisinin azalması değil, kapitalist bakış açısıyla kaçılabilecek en önemli olgu ve en kolay kar arttırımı olan emeğin ederinin değersizleştirilmesi'dir..--88.242.206.187 00:09, 29 Mart 2008 (UTC) an_arcy@hotmail.com

Dilaver Demirağ'a

buradaki sorun bakış açısı sorunu aslında.. emeğin daha az kazanç elde etmesi, emeğin değersizleşmesi'ne karşılık gelmez. ayrıca emeğin pazarlık gücü tanımlamasıda beni oldukça rahatsız etti, çok postmodern bir söylem bence. burdan iyi bi pazarlıkla satılan bir emeğin diğerlerine göre daha "değerli" olduğu sonucu ortaya çıkar ki, bu da kafaların ve kavramların karıştırmasını beraberinde getirir...--An arcy 00:23, 29 Mart 2008 (UTC)