Tartışma:Gaziantep

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi
Vikiproje 10K (Bilinmeyen-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki 10K maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje 10K kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
 ???  Bu madde için henüz bir değerlendirme yapılmamıştır.
 Bilinmeyen  Bu madde Bilinmeyen-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 
Vikiproje Türkiye (B-sınıf, Orta-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Türkiye maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Türkiye kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
 B  Bu madde B-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 Orta  Bu madde Orta-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 
Vikiproje Türkiye yerleşim birimleri
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Türkiye yerleşim birimleri maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Türkiye yerleşim birimleri kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
 
Başarısız KMA Bu madde, eski bir kaliteli madde adayıdır. Adaylık sayfasını inceleyerek başvurunun neden başarısız olduğunu görebilirsiniz.

Eski adayların tamamı için arşive bakabilirsiniz.

Maddeyi geliştirme[kaynağı değiştir]

Lütfen bu maddeyi geliştirin. Bunun için sayfadaki kırmızı bağlantıları kaldırın ve daha fazla kaynak ekleyiniz. Ancak biçem kurallarına ne olursa olsun dikkat ediniz. Şimdiden teşekkürler. Kaan 123 08:23, 27 Temmuz 2009 (UTC)

Daha önce bu madde hem ilden hem de il merkezinden bahsediyordu. Karışıklık olmasın diye ayırdım. Bilginize... Kaan 123 15:06, 30 Temmuz 2009 (UTC)

Maddedeki sorunlar[kaynağı değiştir]

(1) Maddenin alt tarafındaki kutuda, Gaziantep merkez ilçesine bağlı köyler görünmüyor.
(2) "1,5 milyonun üzerindeki nüfusun yaklaşık %90'ı Türk kökenlilerden oluşur." yargısı için gösterilen kaynakta Türk kökenli olmakla ilgili bir bilgiye rastlamadım.
(3) "Güneydoğuda nüfus olarak Diyarbakır'dan sonra gelir." yargısı Güneydoğu Anadolu Bölgesi maddesiyle çelişiyor.
(4) Birçok konuda, "Gaziantep şunda çok gelişmiştir, bunda da çok gelişmiştir." şeklinde neye ve kime göre çok gelişmiş olduğu belli olmayan yargılar var.
(5) Ayıntap adının kökeni ile ilgili teorilere, teori değil de "söylenti", "rivayet" veya "iddia" denmesi daha doğru olacaktır.
(6) Kaynak belirt şablonunun bulunduğu bilgiler ya kaldırılmalı ya da bir kaynakla desteklenmeli.
(7) Ayrıca "Kardeş şehir" tanımının verilmesi gereksiz gibi göründü. Ykargin 14:57, 15 Aralık 2009 (UTC)

Önceki yorumumun (1)'inci maddesi hariç hepsi düzeltildi. Belde ve köyler kutusunu biri zenginleştirebilirse iyi olur. Ykargin 10:44, 23 Aralık 2009 (UTC)

Birleştirme[kaynağı değiştir]

6360 sayılı kanun ile büyükşehir belediyesinin sınırları il sınırlarına genişletildiğinden ve köy çeşmesinde yapılan tartışmanın ardından il ve merkez maddeleri tek madde altında birleştirilmiştir.--B.S.R.F. 💬 16:50, 17 Ağustos 2014 (UTC)

İl ve şehir ayrı iki şey[kaynağı değiştir]

Kanun ile belediyenin sınırlarının genişletilmesi şehir kavramının doğasını değiştirmez zira belediye başka bir şey il başka bir şey. Şehir bir yerleşim yeridir. İl bir idari bölgedir. Belediye bir yerleşim alanını yöneten kurumdur. Şehir ve il sayfalarının ayrılması gerekiyor. Türkiye'deki illerin ve merkezlerindeki şehirlerin tarihleri, kültürleri, demografileri ve dahası büyük ölçüde ayrılır. Bunları ayrı ayrı aynı sayfada belirtmek dahi gereksiz kafa karışıklığına yol açacaktır. Diğer dillerdeki Vikipedi'de il ve şehri karıştıran bir mantığa rastlamak mümkün değil ama Türkçe Vikipedi'de Türkiye'nin ta kendisi için nedense hiç pratik olmayan bir yol seçilmiş. Ayıntaplı (mesaj) 02.28, 9 Aralık 2022 (UTC)[yanıtla]