Tartışma:Abdurrahman bin Avf

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi
Vikiproje Biyografi (Taslak-sınıf, Az-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Biyografi maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Biyografi kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz. İş birliğine katılarak da projeye katkıda bulunabilirsiniz.
 Taslak  Bu madde Taslak-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 Az  Bu madde Az-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 

Eksik bilgi cok, hem de cok önemli konular:

- Halife Ömer hayatda iken, bir komisiyon kurdu ve komisiyon baskani Abdurrahman bin Avf tahin etdi.

- Komisiyon görevi, yeni halife secimi, kendi (Halife Ömerin) ölümünden sonra.

- Halife Ömerin ölümünden sonra, yeni Halife belirlemek icin, ilk olarak Imam Ali ye soruyor:

"Ya Ali. ALLAH in kanunlarina göre, Peygamber efendimizin sünnetine uygun, yani ilk iki halife gibi, Ebu Bekir ve Ömer gibi. Bu görevi onlar gibi yapacagana dahil biat et. "

Imam Ali diyor: "ALLAH in seriatin biat ederim, sadece onun dedi olur. "

Bununüzerine, bu soru, iki defa daha tekrarlar. Imam Ali toplam olarak üc defa ayni cevap verir.

Bunun üzere Osmana sormak ister, tam baslar, ve Osman kabul ederim der, konusmayi bitermeden önce.Bu imzasız yazı 84.168.68.127 (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Çetrefilli işler[kaynağı değiştir]

Bizim millet öyle aykırı, farklı şeyleri sevmez ve onunla uğraşmak istemez. 1 defa yazarsın 10 defa bozarlar onun için böyle konularla insanlar uğraşmak istemiyor. Çünkü bu ülkede bilim alimlerin kafasındaki kalıplardan ibarettir. Her gün İngilizce Wikipediayı görüyorum ve yemin ederim içim sızlıyor. Bilim, oralarda gerçekten bilimdir oralarda gerçekten bilim olmuştur. Burası da bilim yeri değil birkaç kişinin eğlence yeri vakit geçirme yeri olmuş. Ülkenin ve bu ülkenin bilimde ulaştığı yerin aynası bu sitedir. İngilizce sürümüne bakın. lafa gerek yok her şeyi fark özetliyor zaten.--Perencal (mesaj) 21:55, 23 Mart 2016 (UTC)