Şablon tartışma:Soğuk Savaş

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi
Vikiproje Şablonlar (Şablon-sınıf, NA-önem)
VikiProje simgesi Bu şablon, Vikipedi'deki Şablonlar maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Şablonlar kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
 Şablon  Bu şablon için herhangi bir değerlendirme yapmaya gerek yoktur.
 


değişiklik açıklaması[kaynağı değiştir]

Yapmış olduğum bazı değişikliklerin açıklamasını yapayım:

  • class="NavFrame" komutu eksik kaldığı için, tablonun başlık satırında yer alan gizle/göster fonksiyonu gözükmüyordu; onu düzelttim.
  • Tablonun başlık satırı turuncu benzeri bir renkti ve gizle/göster fonksiyonu tıklandığında, "tıklanan bağlantıda renk değişikliği durumu"ndan mütevellit, gizle/göster turuncuya dönüyor ve başlık satırı içinde kayboluyordu; tablonun renklerini en:'deki tablonun renkleri ile eşledim.

--Doruk Salancı 16:14, 9 Mayıs 2006 (UTC)

Bu sablonu kuculmenin imkani var mi? Sayfalar icin cok buyuk gibi duruyor. Citrat 18:23, 1 Ağustos 2006 (UTC)

Bazı Şüpheli Noktalar[kaynağı değiştir]

Pinochet ve Sukarno'yu koyarken biraz şüpheye düştüm özellikle de Pinochet Soğuk Savaş'ta demokratik bakımdan Sovyetler'den yana dururken, Soğuk Savaş ile direkt alakası yok. Sukarno ise devrilen ilk komünist sayılabileceği için konulabilir. Ayrıca bazı devletler de konuyla alaka bakımından şüpheli geldi(Salvador, Grenada gibi). Gene de tercümeye mümükün olduğunca sadık kalmaya çalıştım.

Soğuk Savaş'ta Çin Halk Cumhuriyeti'nin konumu[kaynağı değiştir]

Merhaba, soğuk savaş döneminde Çin Halk Cumhuriyeti (ÇHC) ayrı bir blok değildi, SSCB ile olan gerginliklerden dolayı hem Doğu Bloğunda, hemde Bağlantısızlar Hareketi bloklarıdanydı. Bloklar bölümünden ÇHC kaldırılmalıdır. -- AnıL97 12:42, 13 Temmuz 2010 (UTC)

Merhaba Anıl97. Blok diyemesek bile Çin'in ayrı olduğu açıktır. Sovyetler Birliği ile hiçbir dönem yakınlaşmadılar. Aralarındaki gerilimin arttığı dönemler de oldu. Yalnız ben sözünü ettiğiniz Bloklar bölümün göremedim, nereyi kasdediyordunuz? --iazak 18:25, 13 Temmuz 2010 (UTC)

satır başları[kaynağı değiştir]

Şablon bende normal görünüyor, ideoloji kısmına neden satır başları eklendi?--Abuk SABUK msj 22:15, 3 Aralık 2011 (UTC)