Şablon tartışma:I. Dünya Savaşı

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi

Şablon, şu anki hali ile I. Dünya Savaşı odaklı değil, Osmanlı odaklı durmakta. Eksiz ve yetersiz durumda. Bu yüzden {{sö-devlet}} eklendi. İyi çalışmalar.--muratsahinileti 06:07, 3 Kasım 2009 (UTC)

Bu şablon ingilizce ile şablonu ile aynı yapıda olmakda. Bu yüzden yapı bakımından "Osmanlı odaklı durmakta" demek doğru değil. İçerdiği bağlara gelince, şablon Türçe wikide olan bu olguyla ilgili makaleleri göstermekte. Atlantik savaşında yapılan savaşlar bu şablomda yoksa bunun sebebi bu sayfaların bu wikide olmaması içindir. Eksiz ve yetersiz olan türkçe wiki makaleleri yoksa şablonun bir kusuru yok. --Kazil Kucuk 13:49, 6 Kasım 2009 (UTC)
Şablon İngilizce Vikipedi'deki şablon ile hiçbir benzerliği yok. Osmanlı temel alınmış ve onun üzerinden gidilmiş. Türkçe Vikipedi'de olmayan bir konunun şablona eklenmesi doğru değildir gibi bir durumda olamaz. Şu anki hali ile VP:TBA ve VP:MİLLİ sorunlu bir şablon. İyi günler.--muratsahinileti 13:02, 8 Kasım 2009 (UTC)
User Talk:Muratsahan ""Vikipedi'de olmayan bir konunun" eklenmsi gibi bir durum olmaz" den neyi kasıt etmektesiniz? Burada "durum olmaz" derken yaratılmamış maddelerden mi kastediliyor? Bu şablonuda yaratılmamış savaş veya konulara bağlarla (kırmızı linklerle) doldurarak tarafsızlık sağlanabiliyorsa, bunun önünde duran kimse yok. İstediğiniz kadar içi boş maddelere bu şablonda link verebilirsiniz. Benim böyle bir haraketle tarafsızlık yaratılmasına "ilginç olarak" bakmaktayım ama buna inanıyorsanız size karşı değilim. --Kazil Kucuk 20:20, 8 Kasım 2009 (UTC)
User Talk:Muratsahan bu şablonda olan sınıflar:
(a) taraflar
(b) Öncül olaylar
(c) Etken: savaşa etken olgular
(d) cepheler; bu bir savaş şablonu "herhalde" içinde cephe ve cephelerdeki olgularla ilgili makaleler olmalı
(d) Eşzamanlı olaylar
(e) Ardış olaylar
(d) antlaşmalar.
Bunun neresinde "Osmanlı" diyor ki bu şablon Osmanlı taraflısı olsun? Bu sınıflarda gözden kaçan makaleler varsa ekleyinde benim "taraflı olarak seçtiğim?!?!" makale listesini evrenseleştirin. Ayrica bakin taraflı şablonlara karşı olduğunuzu var sayalım. Sadece "Osmanlının maddelerini" toplayan "osmanlı şablonuna" kızmıyorsunuzda? --Kazil Kucuk 20:20, 8 Kasım 2009 (UTC)
  • Yaratılmamış değil, yaratılması gereken konular şablona eklenir. Taraflılığın yaratılması gereken bağlantılar eklenerek ortadan kalktığı olmaz, şablonlarda tarafsızlık ağırlıklı içeriklerle alakalıdır. Ağırlıklı içerik Osmanlı odaklı eklenmiş. I. Dünya Savaşı'nda Osmanlı şablonuna karşı çıkmam çünkü adı üstünde Osmanlı cepheleriyle alakalıdır. Ayrıca şablonu kalabalıklaştırmaya gerek yok. Şablon "ana şablon" olduğuna göre ana konular verilmesi yeterli. Detaylar için İngilizce Vikipedi'deki gibi cephelere göre şablonlar oluşturulabilir. İyi çalışmalar.--muratsahinileti 21:02, 8 Kasım 2009 (UTC)

Şablon:I. Dünya Savaşı[kaynağı değiştir]

Bakın yaptığınız sayfa daha çok osmanlı devleti'nin yaptığı savaşları ön plana çıkarmışşınız.Size söylüyorum uyarı alırsınız lütfen bu davranışlarınızdan vazgeçin lütfen sizin için kötü olur.iyi çalışmalar.--Türk Süvarisi ileti 17:22, 6 Kasım 2009 (UTC)

Ben calisiyorum, buradaki sayfalari daha anlasilir ve dogru bilgilerle doldurmaya. Lutfen Benimle konusmadan yaptiklarimi geri cevirme. ben senden de ogrenmek isterim, konusursan... --Kazil Kucuk 13:40, 6 Kasım 2009 (UTC)

Ben bunu bir "Savaş" şablonu olarak düşündüm ismi yüzünden. Türkçe Wikide kendi konusunda yaratılan makalelere kolayca erişimi sağlamayı amaçlamak için yaratıldığını düşündüm. Bir önceki şablon birçok eksikliklerle dolu olmakta ve bu konu ile ilgili makaleleri toplamakda yeterli olmadığını farkettim. Ben elimden geldiğince bu konuda yaratılmış makaleleri topladım. Ben kimsenin savaşlarını öne çıkarmadım. Türkçe wikide yaratılmış olup benim göremediğim bu dönemde olan savaşları ve olayları içeren makaleler varsa yardım ediniz ekleyelim. Söylediğiniz gibi taraflı haraket edip bazı makaleleri ekleyip bazılarını çıkarmış gibi bir davranış yokdur. Lütfen yardım edin daha iyi hale getirelim. --Kazil Kucuk 18:12, 6 Kasım 2009 (UTC)
Bakın I. Dünya Savaşı'nda Osmanlı Devleti şablonu bunu karşılıyor niye anlamıyorsunuz--Türk Süvarisi ileti 18:53, 6 Kasım 2009 (UTC)
Birinci dünya savaşını devletlere göre ayırmak taraflılık yaratmakta. "Birinci Dünya Şablonu" bu savaşı anlatan dosyaları toplamaya yetmekte. "Osmanli" "Alman" "Amerikan" gibi alt şablonlor yaratarak belli ülkelerin görüş açılarını yansıtan dosyaları toplamak doğru değil. kesinlikle şablon kirliliğine (şöyle yada böyle aynı konuyu işleyen birden fazla şablon) sebep olmakta. Türkçe wikide kaç dosya var bu konuda zaten. Ayrıca böyle bir şablonun alenen taraflı olduğu isminde belli olmakda. Ben derim ki ikimiz el-ele verip benin bilmediğim dosyalarıda ekleyerek bu şablonu en mükemmel hale getirelim Ben derim elini uzat. --Kazil Kucuk 19:21, 6 Kasım 2009 (UTC)
Kamuoyunun kabul ettiği kanunları kaldıramazsınız.Sizi yetkiliye şikayet etmek zorundayım.sayfa yapıları ile oynayarak vikipediye zarar veriyorsunuz.Lütfen .... --Türk Süvarisi ileti 19:23, 6 Kasım 2009 (UTC)

Lutfen bakiniz [1] --Kazil Kucuk 19:50, 6 Kasım 2009 (UTC)

Kullanıcı:Muratsahan ve Kullanıcı:Türk Süvarisi tamamen haklıdır. Taraflı bir şablon oldu. Şu anki sürümü sanki I. Dünya Savaşı'nı Osmanlı Devleti başlatmış gibi imaj vermektedir. Topluluğun fikirbirliği olmadan zorla taraflı şablonu oluşturmak ve şikayet sayfasını kullanarak kendi taraflı değişikliklerini meşrulaştırmaya çalışmak uygunsuz davranıştır. Ya eskisi gibi ayrı şablonlara dönecek. Ya bu şablon tarafsızlaştırılacak. Takabeg ileti 23:31, 7 Kasım 2009 (UTC)
"Savaşı'nı Osmanlı Devleti başlatmış" bu kanaata nasil vardiniz? Şablon bu konuyu işleyen maddeleri topladığına göre bu konuda yazılmış (ki bunları ben yazmadım, sadece okuyucuya kolaylık olsun diye ekledim) maddeleri çıkarmak (gözden saklamak) tarflı haraket etmek değilmidir? Ayrıca birinci dünya savaşını iki ayrı şablona bölmek, sanki birden fazla birinci dünya savaşı varmış bu yüzden bir (Birinci dünya savaşı) ve (Birinci dünya savaşı Osmanlıya göre) yaratmak nasıl oluyorda tarafsızlık oluyor? Bu üç soruya tek tek cevap verirseniz bu konuya yaklaşımınızı daha iyi anlamış oluruz. Belkı sizin söylediklerinize katılabilirim cevaplarınıza göre. --Kazil Kucuk 01:56, 8 Kasım 2009 (UTC)
VP:TBA'yı tekrar okuyun ve olaylara sadece kendi pencerenden bakmamaya çalışın. Takabeg ileti 02:13, 8 Kasım 2009 (UTC)
VP:TBA'yı okuyudum ama hala "konu ile ilgili makalelerin şablondan çıkarılması" veya bir konu için "birden fazla şablon" olmasının VP:TBA açıklandiğı şeklinde tarafsızlığa uyduğunu bulamadım. Hala kimse bunların nasıl olur da tarafsızlık adına yapıldığını anlatmadı. Kullanıcı Takabeg bu hareketlerin (dosyaları saklamak, bırden fazla şablon yaratarak belli makaleleri toplamak) tarafsızlık olduğunu anlatabilirmisiniz? --Kazil Kucuk 02:30, 8 Kasım 2009 (UTC)
Mesele bu şablonun Osmanlı odaklı olmasıdır. Bu şablon Şablon:I. Dünya Savaşında Osmanlı Cepheleri değildir. Takabeg ileti 08:22, 8 Kasım 2009 (UTC)
Tarafsızlaştırmaya çalıştım ve çalışıyorum. Fakat şablon hâlâ taraflı ve eksik. Ayrıca fazlasıyla kalabalık. Bence eskisi gibi cephelere göre şablonlar oluşturulmalıdır. Takabeg ileti 08:25, 8 Kasım 2009 (UTC)
"Ayrıca fazlasıyla kalabalık" bunun sebebi bir sürü kırmızı bağ içermesi. Bence şu an sadece var olan (yazılmış) dosyalarla sınırlı olsa ve diğerleri yaratıldıkları zaman eklenirse şablonun kalabalık olması önlenebilir. Var olmayan, belki bu wikide hiç yazılmayacak makakleleri şablona eklemenin şablonun temel amacını (ilgili dosyaların düzenli erişimi) bozmuyormu? Bu savaşların bir çoğunun yazılması ile ilgilenen yazarların çıkması yıllar alabilir. --Kazil Kucuk 12:55, 8 Kasım 2009 (UTC)
Kırmızı bağları kaldırdıktan sonra dolaşım şablonun anlamı kalmayacak ve mavi olanların çoğunluğu da Osmanlı ile ilgili olduğu için ortaya çıkan şablon Şablon:I. Dünya Savaşında Osmanlı Cepheleri şablonuna benzeyen bir şablon olacaktır. Bence bu kadar taraflılaştırılmaktansa birkaç şablona bölünmesi uygundur. Takabeg ileti 04:42, 9 Kasım 2009 (UTC)

Taraflar listesi[kaynağı değiştir]

Bu şablondo taraflar listesinde bütün savaşanlar ülkeler ve bayrakları yerine "temel" savaşanlarla sınırlı bırakıp dığerleri için wiki link (detaylı İtilaf Devletleri listesi için tıklayınız) bıraksak daha düzenli olmazmı. Ülkekerin detayli listesi savaşa katılış zamanları ile "tarafların kendi sayfasında bulunmakda." --Kazil Kucuk 13:06, 8 Kasım 2009 (UTC)

Yok. Takabeg ileti 04:55, 9 Kasım 2009 (UTC)

Eski sürümlere dönmesi[kaynağı değiştir]

Selam. Artık bu kadar taraflılaştırılmış şablonu kullanılmamalıdır. Eskisi gibi birkaç şablonların kullanılması tarafsızlık açısından daha mantıklıdır. I. Dünya Savaşı şablonunda muharebeler v.s. yer almayacaktır. Cepheler için ayrı ayrı şablon oluşturulacaktır yani eskisi gibi. Ve Cephenin adları coğrafi adlar kullanılacaktır. Osmanlı Cephesi (Cepheleri) yerine Ortadoğu Cephesi (Cepheleri). Böylece cephe şablonlar olarak Avrupa Cephesi (Theater), Ortadoğu Cephesi (Theater), Afrika Cephesi (Theater) ve Asya ve Pasifik Cephesi (Theater) Türkçe Vikide Theatres ile Fronts arasındaki ayrım yapılmamasından kaynaklanan meseleyi de çözmemiz lazım. Bu birinci aşama. Takabeg ileti 04:55, 9 Kasım 2009 (UTC)
Bir konuyu birden fazla şablona bölmek "A content fork is usually an unintentional creation of several separate articles all treating the same subject. A point of view (POV) fork is a content fork deliberately created to avoid neutral point of view guidelines." Wikipedi bu "A point of view (POV) fork" (Tükçede nasıl adlandırılmış bilniyorum) kurallı çok açık. Cepheler bir bütün (en ufak gurup). Cephe şablonunun nasıl yaratıldığıda çok açık. Ama Theatherlar öyle değil. Almanların theaterları Rusların kine benzemiyor. İste bu anlamda "A point of view (POV) fork" yaratmış oluyorsunuz. Makale içinde diğer bakış açılarını açıklama imkanı var. Ama şablonda bu taraflı bakışı okuyucuya anlatma imkanı yok. Bu yüzden sadece bir tane birinci dünya şablonu var. Okuyucu sadece şablon içindeki kaynakları görüyor. Şablonun dışladığı kaynakları görmüyor. Şablonun ismini "Osmanli" koyarsaniz alenen "Ortadoğu Cephesi" koyarsaniz gizlıce "A point of view (POV) fork" yaratmış (belli linkleri seçerek) oluyorsunuz. Ben oylama yaptım sonucunda bu bölümler tarafsız diyemezsiniz. Oylamayla işin tarafsızlığı sağlanmıyor. Bir örnek vereyim "Ben oylama yaptım 'Sudan da soykırım' yokdur" diyemezsiniz. Türkçe wikide bunu yaparmısınız bilmem.--Kazil Kucuk 14:17, 9 Kasım 2009 (UTC)
Eski surumun bu halinden bile taraflı. Niçin düzeltmeye çalıştım sanki. Eski şablon bu wikide olan makaleleri dişladığından "often to avoid or highlight negative or positive viewpoints" alanen (tartışmasız) karşı. Eski şablon bir ""A point of view."" Bu söze getirdiğiniz sorunlar (bu şablonun içermediği maddeler diyorsunuz, ki bu maddeler eski haline gelince wikide puff diye var mı olacak) eski haline getirdiğinizde şu anki sorunlar yokmu olacak? --Kazil Kucuk 14:17, 9 Kasım 2009 (UTC)
"I. Dünya Savaşı şablonunda muharebeler v.s. yer almayacaktır" bu alenen Savaş şablonundan Savaşları çıkarmak demek değil mi? --Kazil Kucuk 15:02, 9 Kasım 2009 (UTC)

Bu şablonun görevini gören I. dünya savaşı'nda osmanlı devleti adlı şablonun bu işlevi görmekte olduğunu düşnmekteyim.arkadaşımız I. dünya savaşı adlı şablona so-devlet alı şablonu koymakla çok doğru bir şey yapmış.belirtildiği gibi sistematik ön yargı var bunun düzeltilmesi lazım.--Türk Süvarisi 09:40, 10 Kasım 2009 (UTC)

  • İngilizce Viki'deki şablon direk aktarılsa da olur. Ana başlıklar üzerinden gidilmiş ve gayet evrensel statüde. Önceki şablonda da sorun yok. Sadece aralarında şablonların işlevsel farklılıkları var. Farketmez. Cepheler için ayrı şablon uygulamasına da katılıyorum. İyi çalışmalar.--muratsahinileti 11:55, 10 Kasım 2009 (UTC)
"Cepheler için ayrı şablon uygulamasına da katılıyorum" her cephenin şablonu ingilizcede de var. Bu konuda haklısınız. Ama burada tartışılan "birden fazla cepheyi belli bir amaçla guruplayıp (osmanlı gibi) bir başka gurup oluşturmak". Wikipedi kuralına karşi olan bu. (not:"unintentional creation of several separate articles all treating the same subject") Bunu yaptığınız zaman ben bu osmanlı şablonunun taraflı olduğunu ve wikipedi kuralları içinde tarafsızlaştırmak için birinci dünya şablonuyla birleştirilmesi gerektiğini şimdiden hatırlatayım. --Kazil Kucuk 13:51, 10 Kasım 2009 (UTC)
Osmanlı yerine Ortadoğu olsun. Yukarıda yazmıştım zaten. Takabeg ileti 13:59, 10 Kasım 2009 (UTC)
Takabeg ismini değiştirmek dünya savaşına (birden fazla cepheleri bütünü) eş bir şablon (birden fazla cepherin bütünü) olduğu gerçeğini değiştirmiyor. Amacınızın iyi olduğunu biliyorum ama kuralın kendiside aynı şeyi söylüyor: (not:"unintentional creation of several separate articles all treating the same subject"). Bu konuda yanıldığımı açıklayan bir cevap daha görmedim. --Kazil Kucuk 14:11, 10 Kasım 2009 (UTC)
  • Savaş sadece muharebelerden ibaret değildir aynı zamanda dış siyasetin devamıdır. Dolayısıyla muharebeler ayrı şablonda yer alsa bile Savaş şablonundan Savaşları çıkarmak diye bir şey söz kobnusu olamaz. Ana şablonda yani bu şablonda cephelerin yer alması yeterlidir. Yani hiç merak etmeyin. Takabeg ileti 12:03, 10 Kasım 2009 (UTC)
İngilizcedeki şablonda bile Sarıkamış /Erzurum savaşlarına bağlar var. Bu savaşları Türkçe şablonun içinden çıkarmakmayı savunursanız nasıl merak etmeyiz!! --Kazil Kucuk 13:51, 10 Kasım 2009 (UTC)
İngilizce Vikidekinin Timeline bölümünde sadece ve sadece başlıca muharebeler yer alıyor ve ayreten cephe şablonları vardır. İngilizce Vikidekini tıpkı aktarırsak belki sorun çıkmazdı. Fakat buraya neler eklendi... Takabeg ileti 14:03, 10 Kasım 2009 (UTC)
  • Şablonun yanlı olduğu açık, bir teyid daha vermiş olayım. Ancak interwikilerdekinin düz bir kopyası olması da elbette doğru olmaz. Savaşın öncesinden sonrasına kadar Osmanlı ile ilgili maddelerin KD kriterlerini karşılaması halinde, hiçbir interwikide olmasa bile bu şablonda yer alması mümkündür. Tabii, bizim de Osmanlı ile ilgili kırmızı linkleri temizlemek gibi bir sorumluluğumuz olur. Şablonu zenginleştireceğiz diye, Şablon:I. Dünya Savaşında Osmanlı Cepheleri içindeki tüm maddeleri ana şablona taşımaya da kalkışmamak gerekiyor tabii.
  • Takabeg'in kısmi düzeltmelerini yerinde buldum. Devam etmek gerekiyor. Örneğin İngilizce wikideki Aftermath of World War I maddesinin Türkçe'de de mutlaka olması gerekir. Şimdiden şablona konabilir. Ama görece daha az önemli İstanbul'un işgali de Türkçe wikide kalmalıdır.
  • Şablonun kalabalık olduğu doğru, ama bu şablon kalabalık olmayacak da hangi şablon kalabalık olacak. Doğal karşılamak gerekir. Sadeleştirme kaygısıyla bilgi eksiltilmemelidir.
  • Kırmızı linklerin kaldırılması da doğru olmaz. Hiç yazılmayacak olsa da kırmızı linkli maddeler KD ise var olmaya devam etmelidir. Çünkü bu gibi önemli ve ana şablonların tümü kapsaması gerekir. Yani yalnız maddesi olmadığı için bir konu şablondan çıkarılmamalıdır.
  • Cephe şablonlarının olması doğrudur ve cephe şablonlarından birinin içindeki maddelerin çoğunun ana madde içinde yer alması makul değildir. Bu arada yalnız cephe şablonları kalmalı ve tarafsızlık açısından Şablon:I. Dünya Savaşında Osmanlı Cepheleri kaldırılmalıdır denmesi de makul değil. Türkçe wikide bu şablon elbette son derece kayda değerdir ve madde başlıkları ile metin içerikleri taraflı olmadıkça tarafsızdır. Batı Trakyalı Türkler Yunanca wikipedide bu şablonu oluşturmaya çalışsalardı, ancak o zaman bu tartışma anlamlı olurdu.
  • Sonuç olarak, İngilizce wikideki maddeler baz alınarak, ama Türkçe wiki için yeterince önemli olan maddelerin eklenmesiyle uzlaşmayı öneriyorum. Diğer dillerdeki wikilerde de olan da budur, yaşadıkları ülkeyi unutmaya çalışmıyorlar ama KD kriterini de göz ardı etmiyorlar. --iazak 17:06, 10 Kasım 2009 (UTC)ileti
İlginiz için teşekkür ederim. Anladığım kadarıyla kullancılara göre {{sö-devlet}} (Sistemik önyargı) anlayışı farklı. Yunanca Vikideki söz konusu tartışmanın linki verir misiniz ? İnceleyecem. Takabeg ileti 23:41, 10 Kasım 2009 (UTC)

İngilizce Vikideki ilgili şablonlar[kaynağı değiştir]

Her zaman İngilizce Viki doğru yapmadığını söylemek istiyorum. Yine de bu şablona göre tarafsızdır ve bu tartışmada sürekli "tek bir şablon"dan söz ediliyor ama orda I. Dünya Savaşı ile ilgili çeşitli şablonlar var. Takabeg ileti 01:19, 11 Kasım 2009 (UTC)

w:ar:قالب:حرب عالمية أولى, w:bg:Шаблон:Първа световна война, w:bs:Šablon:Prvi svjetski rat, w:en:Template:World War I, w:eo:Ŝablono:Unua mondmilito, w:fi:Malline:Ensimmäinen maailmansota, w:fr:Modèle:Palette Première Guerre mondiale, w:he: תבנית:זירות מלחמת העולם הראשונה, w:hr:Predložak:Prvi svjetski rat, w:hu:Sablon:Első világháború, w:id:Templat:Perang Dunia I, w:ja:Template:第一次世界大戦, w:la:Formula:WWI, w:ru:Шаблон:Первая мировая война, w:sh:Šablon:Prvi svetski rat, w:sr:Шаблон:Први светски рат, w:sv:Mall:Första världskriget, w:tl:Suleras:World War I, w:th:แม่แบบ:ประวัติศาสตร์ยุโรป, w:vi:Bản mẫu:Đệ nhất thế chiến şablonlarına baktım. Şablon:I. Dünya Savaşı gibi değiller. Yani belli bir ülke odaklı değiller. Bu genel şablona belli bir ülke odaklı unsurların eklenmesi doğru değildir. Diğer Vikilerdeki standarta göre düzenlenmelidir. Şablon:I. Dünya Savaşında Osmanlı Cepheleri konununda Şablon tartışma:I. Dünya Savaşında Osmanlı Cepheleri sayfasında tartışılabilir. Takabeg ileti 01:45, 11 Kasım 2009 (UTC)

Cephe şablonlar[kaynağı değiştir]

Şu an, İngilizce ve Rusça Vikilerinde olduğu gibi burda da Şablon:I. Dünya Savaşı Batı Cephesi'nde muharebeler, Şablon:I. Dünya Savaşı Doğu Cephesi'nde muharebeler, Şablon:I. Dünya Savaşı Kafkasya Cephesi'nde muharebeler, Şablon:Mezopotamya Cephesi, Şablon:Çanakkale Savaşı, Şablon:Sina ve Filistin Cephesi şablonları var. Eksik olanları oluşturalım. Takabeg ileti 05:43, 11 Kasım 2009 (UTC)

Cephelerin tamamlanması[kaynağı değiştir]

Çalışma sürdüğü için mi henüz eklenmedi bilmiyorum, ama Kafkasya, Sina-Filistin ve Irak cephelerinin de şablona eklenmesi gerekiyor. Çanakkale'yi de içinde değişik şavaşların yaşandığı bir cephe olarak değerlendirmek gerektiğini düşünüyorum. Görüşleri bekliyorum. Hicaz-Yemen Cephesi ile İran Cephesi ikincil cepheler olarak görüldüğünden alınmaması yerinde olur. Kimsenin çalışmasını bölmeyeyim, ses çıkmazsa pazar 19:00'da cepheleri ekleyebilirim. --iazak 18:47, 14 Kasım 2009 (UTC)ileti

Şablonun neresi taraflı ya da hatalı bulundu bilmiyorum ama en:wiki'den 2006'da almıştım bunu iyi hatırlıyorum, Soğuk Savaş şablonunu da ordan aldım. Yakın bir zamanda değiştiyse bilemeyeceğim... İlk hali de budur. Vikipedide şablonlar, genel ve kapsamlı konuları bir şema haline getirip devinimi kolaylaştırmak için hazırlanırlar diye biliyorum. Ayrarıca İngilizce wikipedide farklı olarak görülen şablon: budur. Şekilsel farklılık dışında içeriği birebir aynıdır. Kronolojik olarak 1914'ten 1918'e kadar bölünmüş ve önemli muharebeler aktarılmış... Ve diğerleri de aynı başlıklarda.. Kendi en son sürümümle yeni sürümü karşılaştırdığımda farklılık göremiyorum. Gözümden mi kaçtı yoksa bunca tartışmanın sonucunda bir şey olmadı mı? Bir de ricam olucaktı. Sö devlet, eksik, yanlış vb. şablonları dolaşım şablonlarının içine koymaktan mümkün olduğunca kaçının. Tartışma sonuca bağlandıktan sonra bir hamlede değişiklik yaparsanız iyi olur. Çünkü bu tür dolaşım şablonlarına koyulan uyarı etiketleri, bu şablonların varolduğu tüm maddelerde çıkıyor ve maddelerin düzenini bozuyor diye biliyorum... Kolay gelsin..--Boyalikus 16:48, 27 Şubat 2010 (UTC)