Görice (ilçe): Revizyonlar arasındaki fark

Vikipedi, özgür ansiklopedi
[kontrol edilmemiş revizyon][kontrol edilmemiş revizyon]
İçerik silindi İçerik eklendi
Luckas-bot (mesaj | katkılar)
k r2.7.1) (Bot değişikliği Ekleniyor: mk:Корча (округ)
EmreDuran (mesaj | katkılar)
kDeğişiklik özeti yok
1. satır: 1. satır:
[[Dosya:AlbaniaKorce.png|right]]
[[Dosya:AlbaniaKorce.png|right]]


'''Korçë''' ([[Arnavutça]]: ''Rrethi i Korçës'') [[Arnavutluk]]'un otuz altı ilinden biridir. Arnavutluk'un yüzölçümü bakımından en büyük ikinci ilidir. [[2004]] yılı tahmin'i verilerine göre ilde çoğunluğu [[Yunan]] ve [[Arnavut]] [[Makedon]]lardan oluşan 194,000 kişi yaşar. Ülkenin güneydoğusundadır ve merkez kenti kendisi ile aynı adı taşıyan Korçë'dir. Kuzeyde [[Pogradec]] ve [[Makedonya Cumhuriyeti]] ile, Kuzeyde [[Yunanistan]] ile, güneybatıda [[Kolonjë]] ve [[Përmet]] ile, batıda da [[Gramsh]] ve [[Skrapar]] illeri ile sınırı vardır.
'''Korçë''' ([[Arnavutça]]: ''Rrethi i Korçës'') [[Arnavutluk]]'un otuz altı ilinden biridir. Arnavutluk'un yüzölçümü bakımından en büyük ikinci ilidir. [[2004]] yılı tahmin'i verilerine göre ilde çoğunluğu [[Yunan]] ve [[Arnavut]] [[Makedon]]lardan oluşan 194.000 kişi yaşar. Ülkenin güneydoğusundadır ve merkez kenti kendisi ile aynı adı taşıyan Korçë'dir. Kuzeyde [[Pogradec]] ve [[Makedonya Cumhuriyeti]] ile, Kuzeyde [[Yunanistan]] ile, güneybatıda [[Kolonjë]] ve [[Përmet]] ile, batıda da [[Gramsh]] ve [[Skrapar]] illeri ile sınırı vardır.


{{Arnavutluk-yerleşim-taslak}}
{{Arnavutluk-yerleşim-taslak}}

Sayfanın 19.36, 4 Nisan 2011 tarihindeki hâli

Korçë (Arnavutça: Rrethi i Korçës) Arnavutluk'un otuz altı ilinden biridir. Arnavutluk'un yüzölçümü bakımından en büyük ikinci ilidir. 2004 yılı tahmin'i verilerine göre ilde çoğunluğu Yunan ve Arnavut Makedonlardan oluşan 194.000 kişi yaşar. Ülkenin güneydoğusundadır ve merkez kenti kendisi ile aynı adı taşıyan Korçë'dir. Kuzeyde Pogradec ve Makedonya Cumhuriyeti ile, Kuzeyde Yunanistan ile, güneybatıda Kolonjë ve Përmet ile, batıda da Gramsh ve Skrapar illeri ile sınırı vardır.