Kiosk: Revizyonlar arasındaki fark

Vikipedi, özgür ansiklopedi
[kontrol edilmemiş revizyon][kontrol edilmemiş revizyon]
İçerik silindi İçerik eklendi
EmausBot (mesaj | katkılar)
k r2.6.4) (Bot değişikliği Ekleniyor: pl:Kiosk (architektura)
Değişiklik özeti yok
4. satır: 4. satır:


[[Almanya]]'da ve bazı Avrupa ülkelerinde gazete, sigara vb. satan [[büfe]]ye verilen ad. Kiosk, [[Avrupa]] dillerine [[Türkçe]] ''köşk'' kelimesinden geçen bir [[sözcük]]tür.
[[Almanya]]'da ve bazı Avrupa ülkelerinde gazete, sigara vb. satan [[büfe]]ye verilen ad. Kiosk, [[Avrupa]] dillerine [[Türkçe]] ''köşk'' kelimesinden geçen bir [[sözcük]]tür.
Dokunmatik ekranlı kısıtlı bilgi girişi olan bir Bilgisayar. Çok çeşitli sektörlerde kullanılır. Bilgi vermek Bilgi almak amaçlı ya da bir cihazı yönetmek amaçlı kullanılırlar. Kiosklara benzer bir örnek verecek olursak [[Bankamatik]]ya da diğer adı ile [[ATM]] [http://www.nanoyazilim.net Foto Kiosk] Fotoğraf baskılarında kolaylık sağlaması için yapılmış bir sistemdir.
Dokunmatik ekranlı kısıtlı bilgi girişi olan bir Bilgisayar. Çok çeşitli sektörlerde kullanılır. Bilgi vermek Bilgi almak amaçlı ya da bir cihazı yönetmek amaçlı kullanılırlar. Kiosklara benzer bir örnek verecek olursak [[Bankamatik]] ya da diğer adı ile [[ATM]]. [http://www.nanoyazilim.net Foto Kiosk] Fotoğraf baskılarında kolaylık sağlaması için yapılmış bir sistemdir.


{{mimarlık-taslak}}
{{mimarlık-taslak}}

Sayfanın 09.36, 11 Mart 2011 tarihindeki hâli

Ukrayna'da bir sigara kiosku

Almanya'da ve bazı Avrupa ülkelerinde gazete, sigara vb. satan büfeye verilen ad. Kiosk, Avrupa dillerine Türkçe köşk kelimesinden geçen bir sözcüktür. Dokunmatik ekranlı kısıtlı bilgi girişi olan bir Bilgisayar. Çok çeşitli sektörlerde kullanılır. Bilgi vermek Bilgi almak amaçlı ya da bir cihazı yönetmek amaçlı kullanılırlar. Kiosklara benzer bir örnek verecek olursak Bankamatik ya da diğer adı ile ATM. Foto Kiosk Fotoğraf baskılarında kolaylık sağlaması için yapılmış bir sistemdir.