Acate: Revizyonlar arasındaki fark

Koordinatlar: 37°10′K 14°30′D / 37.167°K 14.500°D / 37.167; 14.500
Vikipedi, özgür ansiklopedi
İçerik silindi İçerik eklendi
Noyder (mesaj | katkılar)
Yeni
(Fark yok)

Sayfanın 20.11, 11 Ocak 2011 tarihindeki hâli

Şablon:İtalya Belde Bilgikutusu

Acate (Sicilyaca:Acati) , Italya'nin Sicilya bölgesinde Ragusa ili'ne bagli bir komun ve bir kucuk kasabadır. 1938e kadar Biscari ismiyle anilmaktaydi. Kurulusu 14. yy iclerine kadar dayanmaktadir.

Ikinci Dunya Savasi sirasinda bu kasaba muttefik ordulari Sicilya adasina cikartma yaptiktan sonra Amerikan askerlerinin silahsiz olan bir grup Italyan ve Alman askerini oldurmesi dolayisiyla "Biscari Katlaimi" ile isim yapmistir.

Cografi konumu

Ragusa ili ve Acate beldesi

Kasaba Dirilli Nehri vadisinde Ragusa sehrinden 34km uzaklikta Ragusa ilinin en batisinda olan bir belde olarak kurulmustur. Kasabanin kenarinda bulundugu nehirde antik Romalilar caginda degerli akik tasi bulunmaktaydi ve kasabanin yeni ismi bu gercegi yansatmaktadir.


Nufus gelismesi

Acate beldesinin (31.10.2009 ISTAT tahminleri itibariyle) nufusu 9.279 kisidir. 19. ve 20. yy.da kbeldenin nufusunun gelisimi su gosterimde incelenebilir:

<samll>Kisi


Komsu beldeler

Caltagirone (CT), Chiaramonte Gulfi, Gela (CL), Mazzarrone (CT), Vittoria

Kardeş şehir

Yerel idare degisimi

Sicilya yerel idaresinde yapilmak istenilen reformlar dolayisiyla, halk oyu kabul ederse, bu belde yeni kurulacak " South-Calatino Simeto" iline ve Gela iline baglanacaktir.

Kaynakça

Ayrıca bakınız

Dış bağlantılar