Roberto Carlos: Revizyonlar arasındaki fark

Vikipedi, özgür ansiklopedi
[kontrol edilmemiş revizyon][kontrol edilmemiş revizyon]
İçerik silindi İçerik eklendi
Xqbot (mesaj | katkılar)
k r2.5.2) (Bot değişikliği Ekleniyor: hy:Ռոբերտո Կառլոս
174. satır: 174. satır:
[[hr:Roberto Carlos]]
[[hr:Roberto Carlos]]
[[hu:Roberto Carlos da Silva]]
[[hu:Roberto Carlos da Silva]]
[[hy:Ռոբերտո Կառլոս]]
[[id:Roberto Carlos]]
[[id:Roberto Carlos]]
[[it:Roberto Carlos da Silva]]
[[it:Roberto Carlos da Silva]]

Sayfanın 01.59, 21 Aralık 2010 tarihindeki hâli

Roberto Carlos
Roberto Carlos
Kişisel bilgileri
Tam adı Roberto Carlos da Silva Rocha
Doğum tarihi 10 Nisan 1973 (51 yaşında)
Boyu 1.69 m.
Mevkisi Defans (Sol Bek)
Kulüp bilgileri
Kulübü Corinthians
Numarası 6
Millî takım kariyeri
Yıllar Takım Maç (Gol)
1992-2006  Brezilya Brezilya 01250(11)

Dosya:RobertoCarlosFB.jpg
Roberto Carlos Fenerbahçe'deyken

Roberto Carlos da Silva Rocha (d. 10 Nisan 1973, Garça, Sao Paulo),Dünya futbol tarihinin en iyi sol kanat oyuncularından biri olarak gösterilen Brezilya'lı futbolcu. 2007 yılında Fenerbahçe'ye transfer olmuş 3 yıllık sözleşmeye imza atmıştır. Futbolculuk kariyerinin yanı sıra 2005 yılında Pepsi firmasının reklamlarında da boy göstermiştir. 1999 yılında Real Madrid'de forma giyerken CD Tenerife'ye sıfırdan attığı gol matematikçiler tarafından incredible goal (inanılmaz gol) olarak nitelendirilmiştir.[kaynak belirtilmeli]

Kariyeri

Futbol Kulüpleri Kariyeri

Futbola ilk adımı 1983'da Sao Paulo bölgesi takımlarından Araras'ta atan Carlos, ülkesindeki Palmeiras takımında yıldızı parladıktan sonra millî takıma çağrılmış, burada adının duyulmasının ardından Inter Milan'a transfer olmuştur. Daha sonra Real Madrid'e transfer olmuş ve burada 11 sene takımına hizmet etmiştir.

Fenerbahçe'deki ilk resmî karşılaşması 2007 Türkiye Süper Kupası finali olmuştur. Kupa mücadelesi 2-1'lik Fenerbahçe üstünlüğü ile sona ererken, bu kupa Roberto Carlos'un Fenerbahçe'deki ilk kupası olmuştur. Fenerbahçe'deki ilk golünü Fenerbahçe-Sivasspor maçında kafayla attı. Bu golü, futbol kariyerinde kafa ile attığı üçüncü goldür. İkinci golünü ise Hacettepespor'a sağ ayağıyla ceza sahası içerisinden attı.Ve ilk frikik golünü 30m Konyaspor'a attı. 1996'ta Avrupa futboluna geçiş yapan futbolcu, Serie A'nın önde gelen kulüplerinden Inter'e ve bir yıl ardından da efsaneleştiği takımlardan biri olan Real Madrid'e geldi.

Carlos 2 Ağustos 2005'te Brezilya vatandaşlığının yanına bir de İspanyol vatandaşlığı ekledi. Bu sayede Real Madrid'te Avrupalı futbolcu statüsünde forma giymeye başlayan Carlos, takımının da açılan kontenjan ile milli takımdan arkadaşı Robinho'yu almasını sağladı.[kaynak belirtilmeli]

Carlos, 2007-2008 sezonu için sözleşmesinin bittiği Real Madrid'den ayrılarak bonservis bedeli olmaksızın Fenerbahçe ile bir yılı opsiyonlu olmak üzere iki yıllık sözleşme imzalamıştır. Ancak brazilyanın corinthians takımı ara trasfer döneminde gidecektir. 19 yaşındaki oğlu Ricardo Alvellio Carlos Da Silva da Palmeiras'ın başarısı için top koşturuyor.


Milli Takım Kariyeri

16 yaşındayken A Takıma yükseldi. 16 yaşında Brezilya 20 Yaş Altı Milli Takımı'na giren Carlos, Brezilya Milli Futbol Takımı ile çıktığı 125 maçta 11 gol attı.

1996 Yaz Olimpiyatları'nda milli takımın bir parçası olan Carlos, bronz madalyanın sahibi oldu. Brezilya Milli Takımı ile ilk maçına ise 26 Şubat 1996 tarihinde ABD karşısında çıktı. Haziran 1997'de ise 34 metreden Fransa'ya kaydettiği golle kariyerinin en güzel gollerinden birine imza attı; Fransa barajını aşan topun auta çıkacağı düşünülürken, muhteşem bir falso alan top Didier Deschamps'ı aştı ve Fabien Barthez'i de sabit bir şekilde bırakarak ağlarla buluştu.

1998 FIFA Dünya Kupası'nda Roberto Carlos, Fransa ile yaptıkları ve kaybettikleri final maçı da dahil toplam 15 maça çıktı, 20 gol kaydetti. 2002 FIFA Dünya Kupası'nda 7 maça çıkan Roberto Carlos Çin'i 4-0 yendikleri maçta 25 metreden bir gol kaydetti. Almanya ile oynadıkları final maçında da Roberto Carlos ilk 11'deki yerini aldı ve kupa da Brezilya'nın oldu. 2006 FIFA Dünya Kupası'nın çeyrek finalinde Fransa'ya elenen Brezilya'da Roberto Carlos, milli formaya veda ettiğini açıkladı.

Başarıları

Kişisel

Kaynakça

Dış bağlantılar

Sportif görevi
Önce gelen:
Önce gelen yoktur.
{{{başlık}}}
{{{yıllar}}}
Sonra gelen:
Sonra gelen yoktur.
Önce gelen:
Önce gelen yoktur.
{{{başlık}}}
{{{yıllar}}}
Sonra gelen:
Sonra gelen yoktur.


Şablon:Corinthians Kadrosu