Çin Taipeisi: Revizyonlar arasındaki fark

Vikipedi, özgür ansiklopedi
[kontrol edilmemiş revizyon][kontrol edilmemiş revizyon]
İçerik silindi İçerik eklendi
Luckas-bot (mesaj | katkılar)
k Bot değişikliği Ekleniyor: fy:Sineesk Taipei
Değişiklik özeti yok
1. satır: 1. satır:
'''Chinese Taipei''' ([[Çince]]:中華臺北 veya 中華台北), çoğunlukla [[Tayvan]] ismi ile tanınan, [[Çin Cumhuriyeti]]'nin bazı uluslararası organizasyonlara ve hemen hemen tüm spor etkinliklerine katılırken kullandığı isimdir. Bu spor etkinlikleri arasında [[Olimpiyat Oyunları|Olimpiyatlar]] ve [[Asya Oyunları]] da yer almaktadır. Tayvan'ın politik statüsünden dolayı çıkabilecek karışıklıkları önlemek amacı ile uluslarası topluluk çoğunlukla "Chinese Taipei" ismini tercih etmektedir. Resmi ismi olan [[Çin Cumhuriyeti]]'nin kullanılmasına, [[Çin Halk Cumhuriyeti]] tarafından, geçersiz olduğunu düşündüğü bir yönetime meşruiyet kazandıracağı ve iki Çin olduğu izlenimi vereceği gerekçeleri ile karşı çıkılmaktadır. [[Çin Halk Cumhuriyeti|Çin]], genel "Tayvan" isminin kulanılmasına da Tayvan'ın Çin'den bağımsız olduğunu imâ edeceği sebebi ile karşı çıkmaktadır.
'''Chinese Taipei''' ([[Çince]]:中華臺北 veya 中華台北), çoğunlukla [[Tayvan]] ismi ile tanınan, [[Çin Cumhuriyeti]]'nin bazı uluslararası organizasyonlara ve hemen hemen tüm spor etkinliklerine katılırken kullandığı isimdir. Bu spor etkinlikleri arasında [[Olimpiyat Oyunları|Olimpiyatlar]] ve [[Asya Oyunları]] da yer almaktadır. Tayvan'ın politik statüsünden dolayı çıkabilecek karışıklıkları önlemek amacı ile uluslararası topluluk çoğunlukla "Chinese Taipei" ismini tercih etmektedir. Resmi ismi olan [[Çin Cumhuriyeti]]'nin kullanılmasına, [[Çin Halk Cumhuriyeti]] tarafından, geçersiz olduğunu düşündüğü bir yönetime meşruiyet kazandıracağı ve iki Çin olduğu izlenimi vereceği gerekçeleri ile karşı çıkılmaktadır. [[Çin Halk Cumhuriyeti|Çin]], genel "Tayvan" isminin kulanılmasına da Tayvan'ın Çin'den bağımsız olduğunu imâ edeceği sebebi ile karşı çıkmaktadır.


== Bayraklar ==
== Bayraklar ==

Sayfanın 22.25, 15 Kasım 2010 tarihindeki hâli

Chinese Taipei (Çince:中華臺北 veya 中華台北), çoğunlukla Tayvan ismi ile tanınan, Çin Cumhuriyeti'nin bazı uluslararası organizasyonlara ve hemen hemen tüm spor etkinliklerine katılırken kullandığı isimdir. Bu spor etkinlikleri arasında Olimpiyatlar ve Asya Oyunları da yer almaktadır. Tayvan'ın politik statüsünden dolayı çıkabilecek karışıklıkları önlemek amacı ile uluslararası topluluk çoğunlukla "Chinese Taipei" ismini tercih etmektedir. Resmi ismi olan Çin Cumhuriyeti'nin kullanılmasına, Çin Halk Cumhuriyeti tarafından, geçersiz olduğunu düşündüğü bir yönetime meşruiyet kazandıracağı ve iki Çin olduğu izlenimi vereceği gerekçeleri ile karşı çıkılmaktadır. Çin, genel "Tayvan" isminin kulanılmasına da Tayvan'ın Çin'den bağımsız olduğunu imâ edeceği sebebi ile karşı çıkmaktadır.

Bayraklar

Chinese Taipei, farklı organizasyonlarda farklı bayraklar kullanmaktadır:


Çin tarihi
Çin Tarihi
Çin Tarihi