Nintendo Entertainment System: Revizyonlar arasındaki fark

Vikipedi, özgür ansiklopedi
[kontrol edilmemiş revizyon][kontrol edilmemiş revizyon]
İçerik silindi İçerik eklendi
EmausBot (mesaj | katkılar)
k Bot: ru:Nintendo Entertainment System is a good article
28. satır: 28. satır:
* [http://www.nintendocu.com Nintendo Hayran Sitesi]
* [http://www.nintendocu.com Nintendo Hayran Sitesi]
* Nintendo [http://www.arcadeoyun.com atari oyunları] Sitesi
* Nintendo [http://www.arcadeoyun.com atari oyunları] Sitesi
* [http://ataritr.bestgamesforum.com ATARITR FORUMU]



{{Bilgisayar oyunu-taslak}}
{{Bilgisayar oyunu-taslak}}

Sayfanın 14.32, 14 Ekim 2010 tarihindeki hâli

Şablon:Infobox CVG system Nintendo Entertainment System, Nintendo tarafından dağıtılmış 3. nesil oyun konsoludur. Bu sistemle uyumlu, farklı isimler altında oyun konsolları, farklı firmalar tarafından da üretilmiştir. Sadece Nintendo; tarafından üretildiği modellerden, Asya ve Kuzey Amerika'da 50 milyondan fazla satıldığını bildirmiştir. 1988 yılında iyice hantallaşan orijinal NES kasası içeriğine dokunulmadan yenilenmiş ve 1985'te de Nintendo Famicom adında (Family Computer-Aile Bilgisayarı) adında daha farklı bir varyant piyasaya sürmüştür.

Ortam

İki adet Kontrolör Portu (NES Controller), oyunların yüklenmesi için 72 Pinlik kartuş girişi ve tabanca (NES Zapper) girişi vardır. Çoğu sistemde bir adet kartuş sisteme gömülü olarak satılır.

Dünya'da NES

NES uyumlu sistemler için, birçoğu lisanssız Uzakdoğu firmaları aracılığı ile, popüler oyunların sayısız varyantı üretilmiştir. Türkiye'de de Game Star-Micro Genius markasıyla 1990'lı yıllardan beri satılmaktadır. Orijinal NES günümüzde bir antikadır, ancak fiyatları son derece düşmüş olan NES uyumlu sistemlere, ve Internet üzerinden ücretsiz edinilebilen NES emülatörlerine kolaylıkla rastlanmaktadır.

Dış bağlantılar


Şablon:Link SM Şablon:Link SM Şablon:Link GA