Ventotene: Revizyonlar arasındaki fark

Vikipedi, özgür ansiklopedi
[kontrol edilmemiş revizyon][kontrol edilmemiş revizyon]
İçerik silindi İçerik eklendi
Khutuck Bot (mesaj | katkılar)
k Bot: Kozmetik değişiklikler
KamikazeBot (mesaj | katkılar)
k Bot değişikliği Ekleniyor: lmo:Ventotene
47. satır: 47. satır:
[[ja:ヴェントテーネ]]
[[ja:ヴェントテーネ]]
[[la:Pandataria (municipium)]]
[[la:Pandataria (municipium)]]
[[lmo:Ventotene]]
[[nap:Ventotene]]
[[nap:Ventotene]]
[[nl:Ventotene (gemeente)]]
[[nl:Ventotene (gemeente)]]

Sayfanın 13.10, 6 Eylül 2010 tarihindeki hâli

Ventotene
Pandataria
Harita
Coğrafya
DeniziTiren Denizi
İklimAkdeniz İklimi
Yüzölçümü&İfade hatası: Tanınmayan "km" kelimesi.İfade hatası: Tanınmayan "km" kelimesi.İfade hatası: Tanınmayan "km" kelimesi.İfade hatası: Tanınmayan "km" kelimesi.İfade hatası: Tanınmayan "km" kelimesi.İfade hatası: Tanınmayan "km" kelimesi.İfade hatası: Tanınmayan "km" kelimesi.İfade hatası: Tanınmayan "km" kelimesi.İfade hatası: Tanınmayan "km" kelimesi.İfade hatası: Tanınmayan "km" kelimesi.İfade hatası: Tanınmayan "km" kelimesi.İfade hatası: Tanınmayan "km" kelimesi.İfade hatası: Tanınmayan "km" kelimesi.İfade hatası: Tanınmayan "km" kelimesi.İfade hatası: Tanınmayan "km" kelimesi.İfade hatası: Tanınmayan "km" kelimesi..İfade hatası: Tanınmayan "km" kelimesi.1,54 km² km2
Siyasi
Adadaki ülke(ler)
  • İtalya
Demografi
Nüfus yoğunluğu411 kişi/km2

Ventotene Tiren Denizinde, Campania bölgesi açıklarından yer alan bir İtalyan adası. Antik bir volkan kalıntısı olup Pontine Adalarına bağlıdır. Roma döneminde Pandataria ve Pandateria adlarıyla bilinirdi.

Ventotene ve Pontine Adaları.

Ada yaklaşık 3 km uzunluğunda olup en geniş yeri 800 metre civarındadır. Santo Stefano adası 2 km doğusunda ve Ponza adasıda yaklaşık 40 km batısındadır.

Aynı adı taşıyan köyde 633 kişilik sürekli bir nüfus ikamet etmekte olup bu sayıya St. Stefano adında şimdilerde kapalı olan büyük bir cezaevi de dahildir.

Kaynak

Koordinatlar: 40°48′K, 13°26′d