Generallerin Gecesi: Revizyonlar arasındaki fark

Vikipedi, özgür ansiklopedi
[kontrol edilmemiş revizyon][kontrol edilmemiş revizyon]
İçerik silindi İçerik eklendi
Docbaba (mesaj | katkılar)
Değişiklik özeti yok
Docbaba (mesaj | katkılar)
Değişiklik özeti yok
25. satır: 25. satır:
| Seride_sonraki =
| Seride_sonraki =
}}
}}
'''''Generallerin Gecesi''''', [[Alman]] yazar [[Hans Hellmut Kirst]] (1914-1989)'ün [[1962]] yılında yayımladığı cinayet, gerilim romanıdır. Özgün adı '''''Die Nacht der Generale''''' olan roman İngilizce konuşulan ülkelerde '''''The Night of the Generals''''' adıyla yayımlanmıştı.
'''''Generallerin Gecesi''''',

Kendisi de bir [[2. Dünya Savaşı]] gazisi olan Kirst, daha çok içinde yer aldığı bu savaşla ilgili romanlar yazdı. Eserlerinde özellikle [[Nazizm]]'in etkisiyle yozlaşan Almanya'yı ve Alman Ordusu'nu ele aldı. "Generallerin Gecesi" yazarın en ünlü romanıdır. Yazarın birçok romanı gibi bu romanı da farklı dillere çevrildi. Roman Türkiye'de [[1972]] yılında [[Tel Yayınları]] tarafından [[Faik Baysal]]'ın Türkçe çevirisiyle yayımlandı.


== Kaynaklar ==
== Kaynaklar ==

Sayfanın 14.06, 19 Ağustos 2010 tarihindeki hâli

Generallerin Gecesi
Die Nacht der Generale
Dosya:***.jpg
Romanının Türkiye'de 1972'de "Tel Yayınları" tarafından yapılan ilk Türkçe baskısın kapağı.
YazarHans Hellmut Kirst
ÇevirmenFaik Baysal
ÜlkeBatı AlmanyaBatı Almanya
DilAlmanca
KonularSavaş, psikolojik gerilim, suç
TürRoman
Yayım1972
YayımcıTel Yayınları
Sayfa408 sayfa
Dünya Edebiyatı serisi

Generallerin Gecesi, Alman yazar Hans Hellmut Kirst (1914-1989)'ün 1962 yılında yayımladığı cinayet, gerilim romanıdır. Özgün adı Die Nacht der Generale olan roman İngilizce konuşulan ülkelerde The Night of the Generals adıyla yayımlanmıştı.

Kendisi de bir 2. Dünya Savaşı gazisi olan Kirst, daha çok içinde yer aldığı bu savaşla ilgili romanlar yazdı. Eserlerinde özellikle Nazizm'in etkisiyle yozlaşan Almanya'yı ve Alman Ordusu'nu ele aldı. "Generallerin Gecesi" yazarın en ünlü romanıdır. Yazarın birçok romanı gibi bu romanı da farklı dillere çevrildi. Roman Türkiye'de 1972 yılında Tel Yayınları tarafından Faik Baysal'ın Türkçe çevirisiyle yayımlandı.

Kaynaklar

Dış bağlantılar