Boeing KC-135 Stratotanker: Revizyonlar arasındaki fark

Vikipedi, özgür ansiklopedi
[kontrol edilmemiş revizyon][kontrol edilmemiş revizyon]
İçerik silindi İçerik eklendi
VolkovBot (mesaj | katkılar)
k Bot değişikliği Değiştiriliyor: en:Boeing KC-135 Stratotanker
Değişiklik özeti yok
18. satır: 18. satır:
|değişimleri = [[C-135 Stratolifter]] <br />
|değişimleri = [[C-135 Stratolifter]] <br />
}}
}}
'''Boeing KC-135 Stratotanker''', [[Boeing]] firması tarafından üretilen, [[Türk Hava Kuvvetleri]]'nin de kullandığı havada yakıt ikmali yapan uçaktır. Bir [[F-16]]'nın deposunu havada en fazla üç dakika içinde doldurabilir. Bu uçakları Türkiye dışında Amerika ve İsrail de kullanmaktadır, üretimi durmuştur.
'''Boeing KC-135 Stratotanker''', [[Boeing]] firması tarafından üretilen, [[Türk Hava Kuvvetleri]]'nin de kullandığı havada yakıt ikmali yapan uçaktır. Bir [[F-16]]'nın deposunu havada en fazla üç dakika içinde doldurabilir. Bu uçakları Türkiye dışında Amerika`da kullanmaktadır, üretimi durmuştur.


== Türkiye'de KC-135R ==
== Türkiye'de KC-135R ==

Sayfanın 22.05, 25 Haziran 2010 tarihindeki hâli

Şablon:Tanım uçak Boeing KC-135 Stratotanker, Boeing firması tarafından üretilen, Türk Hava Kuvvetleri'nin de kullandığı havada yakıt ikmali yapan uçaktır. Bir F-16'nın deposunu havada en fazla üç dakika içinde doldurabilir. Bu uçakları Türkiye dışında Amerika`da kullanmaktadır, üretimi durmuştur.

Türkiye'de KC-135R

İncirlik, Adana'da bulunan 10. Tanker Üs Komutanlığı/101. HYİ Filo Komutanlığı bünyesinde yer alırlar. Filo isimleri Asena`dır.

Versiyonlar

Kullanan ülkeler

Active KC 135

Wikimedia Commons'ta Boeing KC-135 Stratotanker ile ilgili çoklu ortam belgeleri bulunur.

Şablon:Link SM