Regierungsbezirk: Revizyonlar arasındaki fark

Vikipedi, özgür ansiklopedi
[kontrol edilmemiş revizyon][kontrol edilmemiş revizyon]
İçerik silindi İçerik eklendi
Xqbot (mesaj | katkılar)
k Bot değişikliği Değiştiriliyor: ro:Circumscriptie de guvernare
VolkovBot (mesaj | katkılar)
k Bot değişikliği Değiştiriliyor: ro:Circumscripţie de guvernare
54. satır: 54. satır:
[[pl:Rejencja]]
[[pl:Rejencja]]
[[pt:Regierungsbezirk]]
[[pt:Regierungsbezirk]]
[[ro:Circumscriptie de guvernare]]
[[ro:Circumscripţie de guvernare]]
[[ru:Административные округа Германии]]
[[ru:Административные округа Германии]]
[[simple:Regierungsbezirk]]
[[simple:Regierungsbezirk]]

Sayfanın 11.16, 31 Mayıs 2010 tarihindeki hâli

Regierungsbezirke: Stand: 1. August 2008 (einschließlich der ehemaligen Regierungsbezirke in Niedersachsen, Rheinland-Pfalz und Sachsen-Anhalt)

Regierungsbezirk (telaffuz: Lua hatası 23 satırında Modül:Dil: Girilen dil kodu veritabanında bulunamadı. Lütfen Modül:Dil/veri'yi kontrol edin..), Almanya'da idarî bakımdan eyâletten sonra gelen idari bölgedir. Türkçedeki karşılığı vilayet veya ildir.[1][2] İlçelerin (Kreise) yönetiminden sorumludurlar. Bezirksregierung adlı örgüt ile Regierungspräsident ünvanlı yerel yöneticilerce idare edilmektedir. Ayrıca bütün eyaletlerde Regierungsbezirk bulunmamaktadır, bazı eyaletlerde ilçeler direkt eyalete bağlıdır.

1 Ağustos 2008'de Saksonya eyaleti bölgeleri yeniden yapılandırılarak Regierungsbezirk ismi Direktionsbezirke ismi ile değiştirildi. Bu zorunluydu çünkü yeni bölgeler eski Regierungsbezirke'in sınırlarıyla uymadı ve bazı sorumluluklar bölgeler tarafından kapatıldı. Chemnitz, Dresden ve Leipzig hala Direktionsbezirke olarak adlandırılır. Direktionsbezirke'in otoriteleri Landesdirektion olarak adlandırılır ve başkanları Regierungspräsidium ve Regierungspräsident'in yerine Präsident der Landesdirektion olarak çağırılır.

Kaynakça

Dipnotlar