Ayin: Revizyonlar arasındaki fark

Vikipedi, özgür ansiklopedi
[kontrol edilmemiş revizyon][kontrol edilmemiş revizyon]
İçerik silindi İçerik eklendi
SieBot (mesaj | katkılar)
k Bot değişikliği Ekleniyor: sk:Liturgia (úkony)
ماني (mesaj | katkılar)
kDeğişiklik özeti yok
1. satır: 1. satır:
'''Ayin''', ([[Farsça]]:¥y³n) kısaca dini tören demektir. Ayinler kendilerine özgü belirli [[din]]i ve [[gelenek]]sel [[ritüel]]leri kapsar, çoğunlukla [[sembol]]lerden ve ilahi kavramlardan faydalanır. Çoğu zaman [[tapınak]]larda ve özel giysilerle, bazen özel makyajlarla yapılır. Yanlış bir kanı olarak genellikle Hristiyanlığa atfedilir. Türk Tasavvuf istilahatında kullanım alanı mevcuttur. Ör.Mevlevi Ayin-i Şerifi.
'''Ayin''', ([[Farsça]]:آیین) kısaca dini tören demektir. Ayinler kendilerine özgü belirli [[din]]i ve [[gelenek]]sel [[ritüel]]leri kapsar, çoğunlukla [[sembol]]lerden ve ilahi kavramlardan faydalanır. Çoğu zaman [[tapınak]]larda ve özel giysilerle, bazen özel makyajlarla yapılır. Yanlış bir kanı olarak genellikle Hristiyanlığa atfedilir. Türk Tasavvuf istilahatında kullanım alanı mevcuttur. Ör.Mevlevi Ayin-i Şerifi.


{{din-taslak}}
{{din-taslak}}

Sayfanın 21.59, 10 Mayıs 2010 tarihindeki hâli

Ayin, (Farsça:آیین) kısaca dini tören demektir. Ayinler kendilerine özgü belirli dini ve geleneksel ritüelleri kapsar, çoğunlukla sembollerden ve ilahi kavramlardan faydalanır. Çoğu zaman tapınaklarda ve özel giysilerle, bazen özel makyajlarla yapılır. Yanlış bir kanı olarak genellikle Hristiyanlığa atfedilir. Türk Tasavvuf istilahatında kullanım alanı mevcuttur. Ör.Mevlevi Ayin-i Şerifi.