Kullanıcı mesaj:Bilgehan ozturk: Revizyonlar arasındaki fark

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi
İçerik silindi İçerik eklendi
Nihan (mesaj | katkılar)
k Yeni başlık: hmm
215. satır: 215. satır:


Hmm, hahhahahah.. Oburiks gibi yani :) kolay gelsin.. --[[Kullanıcı:Nihan|Boyalikus]] 18:39, 31 Mart 2010 (UTC)
Hmm, hahhahahah.. Oburiks gibi yani :) kolay gelsin.. --[[Kullanıcı:Nihan|Boyalikus]] 18:39, 31 Mart 2010 (UTC)
*Pardon tanışıyormuyuz acaba,bana email atabilirmisiniz nerelisiniz nerde çalışıyorsunuz?
kamuran_otukenli@hotmail.com
iyi akşamlar.---[[Kullanıcı:Kamuran otukenli|Kamuran Ötükenli]] 15:04, 7 Nisan 2010 (UTC)

Sayfanın 15.04, 7 Nisan 2010 tarihindeki hâli

Hoşgeldiniz Bilgehan ozturk!

Vikipedi
Vikipe-tan
Vikipe-tan

Herkesin katkıda bulunabildiği özgür ansiklopedi Vikipedi'ye hoşgeldiniz !

Burası, tamamen gönüllü katılımcıların çabalarıyla, 250'den fazla dilde oluşturulmaya çalışılan özgür ansiklopedi Vikipedi'nin Türkçe sürümüdür. Burada, yazar kadrosu gibi kavramlar yoktur; sizin de içinde bulunduğunuz Vikipedi kullanıcıları, yani Vikipedi'den yararlanan herkes, Vikipedi'nin yazarıdır.

Beş temel ilke üzerinde şekillenen bu projeye katkıda bulunmadan önce, Vikipedi'nin politikalarının özetlerini okumanızı öneririz. Ayrıca Vikipedi'nin işleyişi ve içeriğiyle ilgili bilgileri yardım bölümünden alabilirsiniz. Vikipedi hakkındaki sorularınızı Danışma Masası'na iletebilirsiniz.

Küçük bir hatırlatma: Ansiklopedi maddeleri hariç olmak üzere, tartışma ve kullanıcı mesaj sayfalarındaki yazılarınıza, (~~~~) işaretlerini koyarak ya da yandaki yeşil el işaretinin gösterdiği değiştirme panelinin sol üst onuncu sekmesini tıklayarak imza atmayı ihmal etmeyiniz.

Unutmayın; burası, okuyucuların katkısıyla gelişen özgür ansiklopedi Vikipedi ve siz de buranın bir yazarısınız. Vikipedi'ye katkıda bulunmaktan lütfen çekinmeyin. İyi Vikilemeler... -  Levent İleti Katkılar   16:04, 17 Mart 2009 (UTC)


Deutsch: Sprechen Sie kein Türkisch? Klicken Sie hier.
English: Don't speak Turkish? Click here.
español: ¿No hablas turco? Cliquea aquí.
français: Vous ne parlez pas turc ? Cliquez ici.
русский: Не говорите по-турецки? Нажмите сюда.
中文: 你不会说土耳其语吗?点击这里
Andere Sprachen   Other languages   Otros idiomas   Autres langues   Другие языки   其他語言

Kürt kullanıcılar şablonu ve kategorisi

Selam. Kullanıcı mesaj:78.162.11.160 de Kürt kullanıcılar kategorisini kullanmak istiyordur, sanırım. Konuşup güzel bir şablonu oluşturabilirsin. Takabeg ileti 17:44, 26 Ağustos 2009 (UTC)

Lütfen Trolleri beslemeyiniz.

wikipedia şövenizm yapma ve bunu kanıtlama yeri değildir

burası ansiklopedik bilgi paylaşım yeridir,şövenizm yapma ve bunu yayma propagandasını yürütme yeri değildir.hangi milleten olunursa olunsun!

İyi günler nasılsınız?burda biraz yeniyim takıldığım yerlerde siz ve sizin gibi bilgili,deneyimli kişilere sormak danışmak isterim.umarım yardımcı olursunuz.iyivikilemeler kolay gelsin.— Bu imzasız görüş Bilgehan ozturk (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

  • Merhaba, elbette sorabilirsiniz. Ama herşeyden önce Vikipedide gezinmenizi, neler yapılıuyor izlemenizi tavsiye ederim. Bir sorunuz olursa memnuniyetle cevaplarız...Hoşcakaıln...Vikipedist 14:35, 2 Kasım 2009 (UTC)

tamam çok teşekkür ederim sayın vikiçizer.böyle bir nikiniz olduğuna göre burdaki adminlerden olmalısınız?neyse kolay gelsin çok teşekkür ederim ilginiz için.--Bilgehan ozturk 14:40, 2 Kasım 2009 (UTC)

  • Hayır hizmetli değilim, sadece yardımsever bir vikipedistim:) Hizmetliler sayfasını inceleyebilirsiniz. Hoşcakalın...Vikipedist 14:43, 2 Kasım 2009 (UTC)

Merhaba

Teşekkürler efendim. Kullanıcı adım ismim olan Göktürk ten türeyen bir kelime çok teşekkürler. İyi vikilemeler. ----GôkTR001 14:05, 25 Kasım 2009 (UTC)

SR

Selam. Not bıraktım. Takabeg ileti 14:12, 25 Kasım 2009 (UTC)

Militsiya

  • Evet. Hangi dili biliyorsanız ona adınızı kaydedebilirsiniz.--FinlandiyalıИлети 11:40, 2 Aralık 2009 (UTC)

Selam

  • Meseleyi Takabeg'e danışsanız iyi olur. Birde militsiya maddesini Milis (polis) adıyla ne zaman çevireceksiniz.-- FinlandiyalıM 15:23, 26 Ocak 2010 (UTC)
  • Teşekkürler. Elimizden geldiği kadar bir şeyler yapmaya çalışıyoruz. Esenlikler dilerim, saygılar.--Gökçє Yörük mesaj 14:11, 28 Ocak 2010 (UTC)
bende teşekür ederim evet yeni sayılırım takıldığım konularda ayrdımcı olursunuz umarım,Osman paşa marşı var profilinizde ona olan hayranlığım yüzünden romanyada ve plevnede görev yaptığı ve konakladığı yerleri gezmiştim bir kaç yıl önce.--Bilgehan Öztürk 14:17, 28 Ocak 2010 (UTC)
  • Tabiki takıldığınız konularda seve seve yardımcı olurum. Avarlar hakkında Rusça kaynaklarda kayda değer bilgiler bulunduğunu düşünüyorum. Eğer elinize geçerse önce bana gönderirseniz sevinirim. Çünkü Vikipedi'ye ansiklopedilerden alınan bilgileri direkt ekleyemiyoruz. Bunları kendi cümlelerimizle yeniden düzenlememiz gerekiyor. Dolayısıyla önce bilgileri bana gönderirseniz iyi olacak. İyi çalışmalar.--Gökçє Yörük mesaj 14:31, 28 Ocak 2010 (UTC)
  • Yarı korumayı malesef bizim gibi normal kullanıcılar yapamıyor. Bunu sadece hizmetliler yapabilmekte. Dolayısıyla eğer bir maddeyi yarı koruma altına almak istiyorsanız [[burada isimleri bulunan hizmetlilerin birine bildirmelisiniz. Mesaj arşivlemek ise şöyle, önce sayfanın yukarısında bulunan "değiştir" tuşunun yanında "taşı" butonu var. Buraya tıkladıktan sonra sayfanın adını "yeni isim" kısmından değiştirin. Örneğin oraya "Kullanıcı mesaj:Bilgehan ozturk/Ocak 2010 mesaj arşivi" yazın. Böylece bu sayfa arşivlenmiş olacak. Fakat daha yapmanız gereken şeyler var. Ardından mesaj sayfanıza gelin. Mesaj sayfanızın adını değiştirdiğinizden dolayısıyla sayfa "Kullanıcı mesaj:Bilgehan ozturk/Ocak 2010 mesaj arşivi"'ne yönlendirilecek. Fakat başlığın hemen altında "Kullanıcı mesaj:Bilgehan ozturk sayfasından yönlendirildi" yazılacak ve siz o kısma tıklayacaksınız. Ardından mesaj sayfanız gelecek. Orada "#REDIRECT [[Kullanıcı mesaj:Bilgehan ozturk/Ocak 2010 mesaj arşivi]]" yazacak. Bu yazıyı kaldıracaksınız. İşte mesaj arşiviniz geri gelmiş olacak. Umarım açıklayıcı olmuşumdur. --Gökçє Yörük mesaj 15:10, 28 Ocak 2010 (UTC)
  • Rica ederim, bir Vikipedist olarak görevim. Sorularınızı herzaman bekliyorum. Esenlikler dilerim, saygılar.--Gökçє Yörük mesaj 14:01, 29 Ocak 2010 (UTC)

hi

Selam. Evet SS hayranlığım var. Ama savaş sırasında insanlığa karşı işledikleri suçlara değil, üstün becerilerine ve azimlerine ve başka vs vs sempatim var. Yoldaş moldaş kardaş falan ise sadece Takabeg ile aramızda birbirimize olan hitabımızdır. O da Sovyet tarihini iyi bilir. İyi çalışmalar dilerim. Totenkopf division 18:45, 28 Ocak 2010 (UTC)

hi

Bakın ben SS'lere hayran olur ya da olmam. O siz dahil kimse için önemli değildir. SS'lere hayranlığımın neye istinaden olduğunu zaten size ilk mesajımdada söylemiştim. SS'lere üstün savaşma azimleri olan askerler olarakta bakarım, beyni yıkanmış zavallılar gözüylede bakarım. Bu bir. İkincisi Sovyetler yoldaş kelimesini zaten birbirlerine kullanırlar. Takabeg'ede sorun o da size izahını örnekler vererek yazar. Hatta destan destan yazar. Kendisi için bu hiç problem olmaz. SS'lerin zulümlerini ben sizden daha iyi biliyorum o konuda şüpheniz bile varsa sakın olmasın. Ben onların kişiliğine hayran değilim. Size Türkçe yazıyorum, anlatamıyorum galiba! Savaş becerilerinden bahsediyorum, siz ise onların savaş becerilerini masumları katlederek gösterdiğini söylüyorsunuz. Ben işin o tarafını zaten tasvip etmiyorum. Ben neo-nazi falanda değilim. Şimdi anlatabildim umuyorum. Bana bu mesajıma kesinlikle cevap yazmanızıda istemiyorum. Bunu okuyun yeter. Eh artık buraya kadar da okuduğunuza görede sorun kalmamıştır. İyi günler dilerim. Totenkopf division 23:17, 29 Ocak 2010 (UTC)

Milis

  • Evet, eski Doğu blokundaki milis. Zaten vikipedide genel manadaki milis maddesi var.-- FinlandiyalıM 13:45, 2 Şubat 2010 (UTC)

SS'ler

Sizede tekrar merhaba fakat sizden kesinlikle mesajıma cevap yazmamanızı istemiştim. Siz ise yardımcı olmak adına illaki altta kalmamak için yine birşeyler karalamışsınız. O zaman başkalarının düşüncelerine ve isteklerine karşı bir saygınız yok gördüğüm kadarıyla. SS'lerin işledikleri insanlık suçunun o yönelerini tasvip etmediğimi belirtmiştim, doğru!!! Size kim dedi ki benim onları katil olarak görmediğimi!! Yani nereden çıktı şimdi bu! Hem insanlık suçu işlemesinler hemde katil olmasınlar! Sizce ben size bunu mu kastettim? Elbetteki katiller. Hemde sonuna kadar. Onların yatacak yerleri bile yoktur öteki dünya'da. Ya siz yazdıklarımı kavrayamadınız ya da benim kendimi tam ifade edemedim galiba. Profilime koyduğum evet bir SS birliğinin ve hatta katliamlarda bulunmuş bir SS'e bağlı tümenin amblemidir. Tamam doğru. Kabul! Bunu elbetteki biliyorum. Ben Totenkopf kelimesini seviyorum. Kulağımada hoş geliyor. Kim bana ne diyebilir bunun için? Mahkemeye dava mı açacaklar bana? Askerliğimden size ne? Yaptım ya da yapmadım! Aktif olarak yaptım yada yapmadım! Size ne? Ha eğer aktif olsaymışım bana neyin doğru olup olmadığını o zaman görebileceğimi söylemişsiniz. Onları katil olarak görmüyorum vs bişeyler söylediğimi yazmışsınız. Şimdi benim size göz doktoru gibi tavsiyede bulunmamı istermisiniz? Yakını görememe, yazıları net okuyamama gibi sorunlarınız mı var? Ha bir de sovyetler birbirlerine türkçe Yoldaş diye hitap ettiğini yazmışım. Orayı iyi okuyun; ben birbirlerine Türkçe okunuşla sovyetlerin birbirlerine yoldaş dediklerinimi kastetmişim. Siz öyle anlarsanız tabiki komik olur. Evet doğru birbirlerine Yoldaş yerine rusça ne kelime hitap ettiklerini bilmiyorum lakin Türkçe yoldaş kelimesi yerine geçen kelime kullanıyorlardır.

Bakın tekrar söylüyorum. SS'lerin kişiliklerine hayran de-ği-limmm! Yaptıkları suçlarada hayran de-ği-lim! Buraya kadar tamam mıdır? Anlaşıldı mı! Savaşma azimlerinin Hitler'in gazına geldikleri için olduklarını düşünmüyorum. Siz asıl bu noktayı anlamıyorsunuz. Alman insanı yaradılıştan disiplinli, becerikli millettir. Bu I. Dünya Savaşı'ndada öyleydi. Tamam Almanlar bu ilk savaşta kaybeden taraf oldular ama başarılıydılar. O zamanlarda Naziler mi vardı? Birçok milletle savaştılar aynı II. Dünya Savaşı'nda oldukları gibi. Belli tarih aralıklarında belli milletlerle teke tek savaşsalardı bakın bakalım o zaman ne olurdu! Peki şimdi anlatabildim mi? Anlayabildiniz mi? Bu yaşıma geldim; bu konuyla ve onlara olan hayranlığımla ne çelişki yaşayacağım yahu! Yapmayın Allah aşkına! Neyin doğru neyin yanlış olduğunu ayırt edebilecek yaştayım. Siz zaten beni doğru dürüst anlayamamışsınız ki..O yüzden siz mi bana aklınız sıra yardımcı olmaya çalışacaksınız! Hitler canavarı savaşmayı bile bilmeyen o dönem ki beceriksiz italyan askerlerine sahip olsaydı değil Polonya'yı 3 haftada işgal etmek, Lüksemburg'u bile alamazdı.

SS'lerin soykırımını tasvip etmem benim dinsiz imansız olduğum anlamına gelir. SS'lerin soykırım işlemeyen yanlış bilmiyorum otuz küsür tümenleri vardı. Ben Totenkopf ismini ve tümenin amblemini seviyorum diye bunu kullanıyorum. Eğer meraklıysanız soykırım işlemeyen insanlık suçu işlemeyen diğer otuz küsür tümenin başarılarını ve yaptıklarını çeşitli kaynaklardan okuyabilirsiniz. Çünkü onlarda SS'dir.

Siz beni kendi aklınızla ikna edemezsiniz! Ve beni hala anlamadığınızıda biliyorum. O yüzden birbirimizi daha fazla yormayalım. Herkes kendi işine baksın. Totenkopf division 07:21, 3 Şubat 2010 (UTC)

Ayrıntılı cevaba cevap

Tekrar merhaba. Maşallah döktürmüşsünüz! İçinizde birşey kalmasını istemiyorsunuz. Bunu gördüm ve anladım. Konu evet dediğiniz gibi yoldaşdan moldaştan açılıp Nazi Almanyası tarihine kadar uzandı. Bu en son ki yazdıklarınızdan anladığım kadarıyla bilgili kültürlü ve birisiniz. Bunu ennihayet anladım. Anladım da; anladım deyipte baltayı bu sefer taşa vurdum da demiyorum. Tamam güzel ve akıcı anlatıyorsunuz.

Şunu demişsiniz Katil olarak Dünyada yatacak yeri olmayan birileri olarak gördüğünüz kişilere aynı anda hayranlık ta besliyorsanız bu çok daha vahim bir durumdur. Katil olan ss'lerin birkaç tümenidir. Onlar asker değil katildiler ve ben bunları tasvip etmiyorum, insanlık suçu işlemeyen diğer tümenlere ve yine savaş suçuna karışmamış geneline hayranlık duyuyorum. Bunu tekrar etmekten bıktım ama yine maalesef tekrar ediyorum. (Yine anlayamazsanız yine tekrar ederim.) Yaşımda öyle 45-50 falan değildir. Otuzuma merdiven dayadım. E bu da iyiyi ve kötüyü ayırabilen yetişkin bir insan için yeterli bir yaşdır. Göz doktoru muhabbetindende kastım; yazdıklarımı herhalde doğru okuyamadınız ve neticesindede kavrayamadınız anladımda söyledim. Bırakın şimdi reçeteyi meçeteyi, göz doktoru olan çok yakın akrabanızı! Sakın bunu şahsınızada hakaret olarak algılamayın. Size kızmıştım ve bu şekilde söyledim. Neyse hadi bu da pek o kadar önemli değil. Göz doktoru olayınıda geçelim.

Birde yazdıklarıma cevap olarak şunu demişsiniz: Alman insanı hiç te yaratrılıştan becerikli ve disiplinli değildir,onların disiplini yetiştirilme tarzından gelir ve bu yetiştirme roma imparatorluğundan kalan ekol, kilise terbiyesi!materyalizm,ırkçılık ve insanlık değerlerinin azlığından gelmektedir ve sadece almanlara has değildir. Güzel demişsiniz. Evet yanlış okumadınız. Hak verdim. Lakin ben yaratılış itibariyle alman insanını yetenekli ve beceriklidir derken sadece askeri anlamda kastetmemiştim. Genel anlamda kastettim. Sakın kıvırdığımı düşünmeyin. Düşüncenizi okur gibiyim :) Kabahat bende! Eksik izah ettim.

30 küsür tümen savaş onca savaş başarısı kazandıysa nasıl oldu da kendi ülkesini ve halkını bile kurtaramadı? demişsiniz. Sizde biliyorsunuz ki Almanlar Kuzey Afrikadan Kuzey Kutbuna kadar her cephede savaştılar. Sovyetler zaten başlı başına büyük güçtü. Şu önemli unsuru unuttunuz! En önemlisi neydi biliyormusunuz? :İnsan gücü. Savaş sırasında Sovyet askerlerini öldür öldür bitiremediler. Her taraftan hatta sibiryadan bile yardıma geldiler. Genel seferberlik değil mi anasını satayım! Sibirya'nın ortasında Ormanda ağaç kesen bir garip köylü bile vatanı için katıldı savaşa. Hah bir de süper güç ABD'de katıldı mı müttefiklerin yanına!!! Al bir de bela burdan!!! Gerçi almanlar kendileri kaşındı. Hitler savaş ilan etti Amerikaya. E onlarında nüfusu ve teknolijisi aşağımıydı sanki Sovyetlerden! Almanlar avrupayı işgal edeyim derken daha nasıl kurtarabilsinler ki kendi vatanlarını ve insanlarını? Soruyorum size. Stratejik hataların başı Hitler'di. Körü körüne askerlerinin çoğunu doğu cephesinde Sovyetlere karşı kaybetti. Çok hata yaptı. Savaş sırasında Almanlara başarısız diyemezsiniz. Burda genelini kastediyorum, SS'leri değil. Çünkü söz konusu Alman askeridir. Alman u-bootlarının ve denizaltılarının Hele ki ingilizlere karşı ne muazzam başarılar elde ettiğini biliyormuydunuz. Kaynak maynak kitap falan göstermeye zahmet etmeyeceğim. Google'a bu konularla ilgili şeyler yazın, görün ve okuyun, iyicen anlayın.

Yazmaktan, bilgi alışverişinde bulunmaktan hiç yorulmam demişsiniz. Ne tesadüf ki bende bıkmam yorulmam. Amacım sizinle laf yarıştırmak değil. Madem başkalarının düşüncelerine saygınız, hoşgörünüz var, o zaman bu konuyu kapatalım.

Haa unutmadan bir şöyle demişsiniz onuda aynen aktarıyorum: Gelelim tek başına bir çok orduya/ülkeye karşı savaşma konusuna.Ona öyle bakarsak Biz Türkler teke tek savaşsak masa başı ve diaspora oyunlarıyla uğraşmasak Bak bakalım o zaman neler olurdu,ve bunları düşünüp irdelerseniz kim bilir belki nazi armaları yerine Türk armaları koyardınız profilinize. Gerçekten bu kelimelerinizi beğendim. Bakın ben sezarın hakkını bile sezara veren bir insanım. Bencil düşünceye sahip değilim dir. İllaki ben doğruyum, ben en iyisini bilirim de demiyorum. E ben bunları zaten sizin kadar biliyorum. Ama tuttum kulağıma ve gözüme hoş geliyor diye ss'lerin ismini ve amblemini koydum profilime. Bu budur yani. bu kadar. Bunuda size 2.kez söylüyorum. Hani nasıl Enver Paşa Alman hayranıydı. Bir nevi öyle gibi düşünün. Daha nasıl izah edeceğimi şaşırdım size. E tabi Vatanımı milletimi seviyorum aşığım ben. Yarın öbür gün almanlarla allah korusun savaşa girsek hiç acımadan gebertebildiğim kadar alman askeri gebertirim. Niye! Çünkü türkoğlu türküm. Gevur ayağımı deysin vatanımın toprağına...

Neyse. Bendende şimdilik bu kadar. Belliki birbirimizi hala daha anlayamıyoruz. E en kötü derdimizde bu olsun bunca sorunumuz varken. Bakalım bu yazılarımdanda ne tezatlıklar yada ne ikilemler ne tutarsızlıklar çıkaracaksınız! Mutlaka yine birşeyler bulursunuz. İyi akşamlar ve iyi çalışmalar dilerim. Totenkopf division 21:51, 10 Şubat 2010 (UTC)

Cevap

Bana cevap olarak uslubunuzdan laf yarışı yaptığınız izlenimi verdi. Laf yarışı olarak algılanmasından dolayı keyfi bir konuyu kapatamazsınız. Karşı taraf yani bu konuyla ilgili olarak ben yanlış anlamış olabilirim sizi. Bakın dikkat ettiyseniz burada yine ılımlı yaklaşıyorum. Ayrıca dediğiniz gibi bir türk'ün yada farklı millette, uyruğa sahip olan bir kişinin başka dillerden, kültürlerden rumuz,nick ismi,takma isim vs vs kullanmasının yanlış olduğunu çok iyi biliyorum diyorsunuz lakin o çok doğru olarak bildiğiniz şeyi bana yada kimilerine göre ve hatta hatta milyonlarca kişiye göre çok yanlış bildiğinizi hatırlatmak isterim. Yaşadığımız yerkürenin nüfusu yaklaşık 7 milyar. Size milyar rakamdan bahsediyorum. Dünya sizin etrafınızdan dönmüyor sayın Bilgehan Öztürk! Siz yada bizler dünyanın etrafında dönüyoruz. Eski Osmanlıca yani Arapça-Farsça-Türkçe konuşan bir Türkiye yok artık. Zaman ilerledikce dilimizde değişiyor. Yıllar geçtikçe yeni yeni kelimeler lügatımıza ekleniyor. Farklı milletlere mensup insanlar birbirlerinden farklı kelimeler alıyorlar. Siz sanıyormusunuz ki %100 öz türkçe konuşuyoruz. Tabiiki konuşmuyoruz. Gerçi sanmadığınızıda biliyorum :) TV reklamlarını seyretmiyormusunuz! Koca Türk Firmaları, şirketler, büyük kuruluşlar ve hatta küresel şikretler İngilizce yada Fransızca isim koyarak ürünlerini tanıtıyorlar. Siz belliki eski Türkçeye pek meraklısınız. Gerçi bende severim eski türkçeyi. Hatta 1950'lerden kalan film arşivlerim var. O filmlerde birbirleriyle kulağa hoş gelen o kadar güzel türkçe konuşuyorlar ki. Ama o o zamana aitti. Ben burda kullanıcı ismime Totenkopf Tümeni'de derim, yada türkçe kurukafa tümeni'de derim. Ama ingilizcesi kulağıma yani zat-ı alime hoş geliverdiği için ingilizcesini yazdım. İnsanları anlayamaya çalışmayan kişiler herzaman kafa yorarlar. Bir sürü kurgu yaparlar. Tıpkı sizin gibi sayın Bilgehan Öztürk! Hiç kusura bakmayın. Önceki yazımda üstü kapalı sizi biraz övmüştüm ama başka dillerden rumuz isim takanlarıda anlayamadığınızı gördüğüm için tarafımdan bu uslubuda biraz hakediverdiniz. Gerçi benim düşüncem sizin zaten zerre kadar umurunuzda olmayacağını şahsım iyi bilir. Sizce Osmanlıca Türkçe miydi? Değildi. Osmanlıca alfabesi gerçekten Türk alfabesimiydi? Peki şimdiki zamanımızda yani 2010 senesinde farzedelim ki Türkiye Cumhuriyeti hala Osmanlıca konuşuyor. Bir an için öyle düşünün. Ben şimdi kullanıcı ismime Arapçaya yada Farsça'ya ait olan (gerçi şimdi aklıma birşey gelmiyorda) herhangi bir kelime kullansa idim (bakın buraya dikka edin) yine bana aynı tepkiyimi verirdiniz! İşte size 10 puanlık bir soru. Acaba bir tek siz mi doğrusunuz? İngilizce kullanıcı ismi kullanan ben yada yeryüzünde milyonlarca internet kullanıcılarının hiç mi aklı fikri yok? Allah herkese akıl dağıtırken biz değirmende karpuzmu öğütüyorduk! Madem osmanlıca konuşuyoruz o zaman osmanlıcaya ait olan neden bir farsça yada arapca kullanıcı ismi kullanmayayım!!! Hadi bu da 50 puanlık bir soru olsun.

Sizce Nazi Almanyası'yls ilgili konuları alıp hiç alakası olmayan bu konuları size izah etmem acaba benim eserim mi yoksa sizin son mesaajlarınıdaki düşüncelerinizin eseri mi? Olmadı sayın Bilgehan Öztürk! Gerçekten olmadı. Çok iyi bildiğinizi sandığınız bu konuda yanıldınız. Biraz ince düşünmemizi tavsiye ederim. Hatalı düşünmek (ki ben madem yanlış düşüncelere sahibim size göre) siz ve sizin gibi insanlarda bu tip konularda gördüğümüz gibi yanlış düşüncelere sahiptirler. Totenkopf division 22:29, 12 Şubat 2010 (UTC)

Milis

  • İyi olmuş ama maddeyi Milis (Polis) sayfasına taşıyacağım. Siz onu dahada geliştirin, kaynak ekleyin. Belki bakarsınız KM bile olabilir:)-- FinlandiyalıM 13:38, 19 Şubat 2010 (UTC)
  • Aslında polis değil de dediğim gibi Milis (Polis) maddesine taşıyacağım. Birçok dilde kolluk anlamda milis maddesi var. Aslında Milis maddesinin Eski Doğu Blokunda Milisler paragrafının altına ana madde şablonuyla Milis (Polis) bağlantısı eklenebilir de. Birde Rusçasından çeviri istemiyorum çünkü madde taraflı. O nedenle İngilizcesinden çevirilmeli. Ama Rusçasındanda bir takım eklemeler yapılabilir de. Ama taraflı olmayan kısımlarından:) Ayrıca dediğiniz gibi kendi uyarlamalarınızla yazın. Yani tamamen de ordan kopya olmasın. Biraz değişik olur. İyi vikiler.-- FinlandiyalıM 14:01, 19 Şubat 2010 (UTC)

Cevab'a cevap

Bakın ben bu konunun uzaması taraftarı zaten değilim. Konuşa konuşa konu konuyu açtı ve buralara kadar geldik. 1 Haftadır sizden ses çıkmıyordu ve artık neredeyse unutmuştum ve açıkcası soğudum. Yani konu soğudu (tabii bana göre). Madem tekrar yazdınız. Ozaman banada cevap hakkı doğdu.

Yabancı dilde yani kendi dilinde değilde başka bir milletin dilinde yabancı Nick ismi kullanan milyonlarca insan var derken neyi abartmışım!!! Milyon değil, milyonlar diyorsam eğer 1 milyondan fazladır. Yani nedir? En az 2 milyon demek. Ben milyonlarca insan derken öyle 800-900 milyon insan falan demek istemedim. Siz öyle idrak ettiniz sanırım. Dünya nüfusu zaten yaklaşık aşağı yukarı 7 milyar! E bunu daha öncede söyledim. Bu nüfusdan en az 2 milyon yabancı nick ismi kullanan insan çıkmaz mı! Çıkar!!! Neyi abartmışım ya :) Neyi abartmışım!!! Yabancı bilim adamlarınında testler yapıp yabancı isim kullananan kişilerin ruhsal analizini ortaya çıkarıp çıkarmadığını bilmem, bilemem. Belki doğrudur. Doğruysa doğrudur diyorum. O beni ırgalamaz. Neyse konumuz bu değildi. Konuyu buna göre sapturan ben değil siz oluyorsunuz lakin size göre konuyuda ben saptırmışım. Yahu niye saptırayım!!! Sizinde dediğiniz gibi asıl konu nazi hayranlığı idi. O konuyu maalesef size anlatamadım. Onlarca satır yazı yazdım. Hala anlatamadım Sadece ben değil yeryüzünde birçok nazi hayranı vardır bilyorsunuz. Kimisi gerçek nazidir, ırkçıdır. Ben size göre ırkçımıyım? Nazi=Irkçılık demek. bunu biliyorum. Tutupta ben kendime nazi diyormuyum sizce? Demiyorum tabi. 1939-1945 yılları arasıda eğer Nazi Almanyası Türkiye yede saldırmış olsaydı (ki o zamanlar askeri güç bakımından kara-deniz ve hava gücü olarak biz türklerden kat kat üstün idiler), yinede dedelerimiz iman gücüyle onlarada karşı koymayı iyi bilirdi. Bundan zerre kadar şüphem yok. Biz ki I. dünya savaşında olsın, kurtuluş savaşı zamanında olsun batılı milletlere kök söktürmüş milletiz. O zamanlarda batılı milletler dünyanın en güçlü askeri kuvveti bulunan milletlerdi. Almanyanın müttefiki olduğumuz için ve almanlarda yenildiği için bizde yenik sayılmıştık o ayrı konu.

Ben neyin ne olduğunun gayet farkındayım. Nazi Almanyası budalası değilim. Onlar bir zamanlar aynı biz türkler gibi avrupaya kök söktürdü. Savaşa katılmayan isviçre, ispanya, isveç, portekiz gibi birkaç ülke hariç tüm avrupa topraklarına ayaklarını bastılar. Kuzey afrikadan kuzey kutbuna, oradan SSCB'nin kafkaslarına kadar Stalingrad'a kadar ilerlediler. Haritaya baktığınızda bunun kaç bin km olduğunu görürsünüz. Böyle oldu diye ben size nazi hayranlığından bahsetmedim. Nazi hayranlığı demek Nazi ideolojisi demek anlamına gelir ki ben onların ırkçılığını, işlemiş oldukları insanlık suçlarını ve yaptıkları her kötülüğe özeniyorum, sevyorum anlamına gelir. Böyle bir kişilik hasta ruhlu bir kişilik anlamına gelir değilmi sayın Bilgehan Öztürk!!! Benim öyle olmadığımı anladınız umarım. Savaşma azimlerine hiç değineme gerek yok. Anlaşamadığımız kilit nokta burasıydı.

Osmanlıcaya gelince nasıl anlayamadığınızı bende anlamadım. Madem yabancı rumuz isim kullananlar (tıpkı benim kullandığım T.Division gibi) için Size ben açık ve net olarak demiştim ki madem öyle, sizce Osmanlıca Türkçe miydi? Değildi. şimdiki zamanımızda yani 2010 senesinde farzedelim ki Türkiye Cumhuriyeti hala Osmanlıca konuşuyor. Bir an için öyle düşünün. Ben şimdi kullanıcı ismime Arapçaya yada Farsça'ya ait olan herhangi bir kelime kullansa idim (bakın buraya dikka edin) yine bana aynı tepkiyi mi verirdiniz. Yani biliyorsunz ki Osmanlıca özTürkçe değildi. Ne vardı bu dilin içinde? Arapça-Farsça!!! Ben şu zamanda arap yada farsça bir nick ismi kullansaydım diyorum, o zaman ne yapardınız!!! Yine kişilik analizlerine mi girerdiniz!!! Bunu daha nasıl net anlatayım size. O çok farklı bir konu demişsiniz ama Bu konu farklı bir konu değil. Siz yabancı nick isimleri kullananlarıda doğru bulmuyorsunuz. Ben buna örnek verdim sadece. Tepkiniz ne olurdu acaba!! Totenkopf division 07:30, 21 Şubat 2010 (UTC)

Yazar Çizer

Merhabalar bu profilin vikipesdist-Vikiçizer ile karıştırıyorum sürekli,başka karıştıranlar da oluyormu?:) iyi günler iyi çalışmalar.--Bilgehan Öztürk 09:55, 22 Şubat 2010 (UTC)

  • Bilmiyorum vallahi, bana şimdiye kadar kimse birşey söylemedi. Aslında Vikiçizer'le benzer konularda da yazıyoruz. Ama ben 2006'dan beri buradayım, yani biraz daha eskiyim :-) Selamlar. Kolay gelsin. ---Vikiyazar 16:05, 22 Şubat 2010 (UTC)

Teşekkürler

Osmanlı dili konusunu niçin açtığımı ve size neden sorduğumu yine sizin yaptığınız bir yoruma istinaden açmıştım. Demiştiniz ki yabancı dilde nick/rumuz vs kullananları doğru bulmuyorum, bunun doğru olmadığını iyi biliyorum demiştiniz. Bunun için birde bu konu açılmıştı. Neyse bunuda geçelim. Hani son mesajınızda ingilizceymiş almancaymış vs o sorun edilmedi sorun ırkçı nazilere ait bir isim olmasıydı,hangi dilden olduğu değil kime ait olduğu önemli demiştiniz ya!!! Hah işte bende demiştim ki Totenkopf kelimesi kulağıma hoş geliyor deyivermiştim. Hatırlayabildiniz mi? Neyse yine nazi hayranlığı kısmına girmeyeceğim. Yazacaklarımızı yazdık. Ben sizin yorumlarınızı ve sizde benim yorumlarımı okudunuz. Ortak noktada halen pek buluşamadık. Herhalde artık yorum yapacak birşey kalmadı. Fikir ayrılıklarına rağmen yinede tatlı bir sohbetti sayın Bilgehan Öztürk. Ama fikirlerinizi ve düşünce tarzlarınızı bir nebze beğendim. Sezarın hakkını sezara veririm ben. Bugüne kadarda vaktinizi ayırdığınız ve düşüncelerinizi aktardığınız için teşekkür eder iyi günler dilerim. Totenkopf division 20:56, 22 Şubat 2010 (UTC)

Milliyetçilere meydan vermemek

Evet konu her ne olursa olsun Türk milliyetçilerinin girişimlerine kesinlikle meydan vermemelisiniz.--Bilgehan Öztürk 07:23, 23 Şubat 2010 (UTC)

Bu evrensel bir ansiklopedi oluşturmak için mühim görevlrtimizdendir. Türkçü olsun, Kürtçü olsun, Zazacı olsun farketmez. Uganda milliyetçiliğine de kesinlikle meydan vermemeliyiz. Milliyetçi değişiklikleri kontrol edilmeli ve tarafsızlaştırılmalıdır. Takabeg ileti 07:28, 23 Şubat 2010 (UTC)
Böyle bir şeyin ne burda ne de diğer vikipedilerde mümkün olmadığını herkes gayet iyi biliyor,hayalperest olmaya gerek yok bence.Örneğin yabancı dili olanlar diğer vikilerde bir göz gezdirsin ne demek istediğimi gayet iyi anlayacaklardır...Madem bunu yapmak vikipedi kurallarından birisidir bunu belirtmeye,belirtip aklı sıra birilerine mesaj kaygılı gönermeler yapmaya ne gerek vardır?Ha birde dedikleri ile yaptıkları arasında himalayalar olanlar var öylelerine ne dense boş tabii.Aman neyse hadi iyi vikiler vs...--Bilgehan Öztürk 11:53, 23 Şubat 2010 (UTC)

Bu konuda bir şey daha söylemek zorundayım ki o da şudur:Vikipediayı tarafızlaştırmanın yolu milliteçilerden korumak saklamak olduğu gibi aynı şekilde her türlü ideolojik,aşırı dinci fanatik ve misyonerlik girişimlerinden katkılardan,(fetullahçısından,nurcusundan ismail ağa cemaatçisinden hizbullahçısından vs.vs.)Marksist leninist,komunist,faşist,kapitalist,siyonist,masonik girişimlerden de korumak gerekir!Bunlar tarafsızlığı bozma adına birbirine denk şeylerdir.Eğer bunları izah etmez sadece milliyetçiliği dile getirirsek ya anti milliyetçi,milliyetçilere düşman onları hedef gösteren biri olarak algılanırız ya da vikipedia nın tarafsızlığına zarar veren hususları iyi anlayamamış birisi olarak algılanırız.İşte bu yüzden insanlara tarafsızlığı korumak için nelere kesinlikle meydan verilmemesi gerektiğini iyi ve doğru anlatmak lazım.Saysılarımla--Bilgehan Öztürk 11:02, 24 Şubat 2010 (UTC)

Resim Yüklemek

Tekrar merhaba resim yüklemeyi öğrenmek istiyorum denedim olmadı bana biraz analtabilir ya da yönlendirebilirmisiniz?commonsa üye olmak şart mı?--Bilgehan Öztürk 10:05, 24 Şubat 2010 (UTC)

  • Resimleri ya Türkçe Vikipedi'ye, ya da Commons'a yüklemeniz mümkün. Eğer Türkçe Vikipedi'ye yüklemek isterseniz ekranınızın sol kenarındaki menünün en altındaki "Dosya Yükle" seçeneğine tıklarsanız, resim veya diğer görsel dosyalar (görüntü, ses, vb.) yükleyebilirsiniz. Türkçe Vikipedi'ye yüklediğiniz resimler sadece Türkçe Vikipedi'den ulaşılabilir. Eğer yüklediğiniz dosyaların diğer dillerdeki Vikipedi'lerden ulaşılabilmesini istiyorsanız o zaman Commons'a üye olup, oradan yüklemeniz daha uygun olacaktır. Resim yüklerden dikkat etmeniz gereken en önemli şey: resmin telif haklarının saklı olmaması. Bir fortoğrafı kendiniz çekmiş olsanız bile, bu gerçeği resmi yüklerken belirtmezseniz resim silinir, çünkü tersi belirtilmedikçe resmin telif haklarının saklı olduğu varsayılır. Bir resmin yasal olarak yüklenebilmesi için kendinizin yaratmış olmanız şart değil. Telif haklarının süresi dolmuş veya çok sayıdaki diğer hükümler karşılanmış olabilir. Resimlerin yasallığı konusunda daha çok bilgi için Resim_telif_etiketleri maddesini okuyabilirsiniz. Kolay gelsin. ---Vikiyazar 13:57, 24 Şubat 2010 (UTC)
  • Selam yazışmanıza misafir oldumda. Vikipedide oturum açan sanırım 88 projede oturumu açık oluyor. O nedenle commonsa zaten üyesiniz demek. Birde commons'ta oturumunuz kapalı görünüyorsa vikipedideki gibi kendi kullanıcı ad ve şifreyle oturumu açmanızı öneririm. Umarım yardımcı olabildim:)-- FinlandiyalıM 14:05, 24 Şubat 2010 (UTC)
  • Valla bende bilmiyorum. Ama resimler telifli ise adil kullanım etiketi koyun. Yardım:İçindekiler sayfası size yardımcı olacaktır:)-- FinlandiyalıM 15:22, 24 Şubat 2010 (UTC)
Evet resim konusunda yardımcı oldunuz teşekkürler.Bir de merak ediyorum benim arşivde pek çok resim var kimini netten indirdim ama ahngi siteden yüklediğimi hatırlamıyorum o zaman ne gibi açıklama yampalıyım onları yüklerken yada resim özelliklerinde bunun kayıtlı olduğu bir yer var mı?Tekrar çok teşekkürler --Bilgehan Öztürk 15:16, 24 Şubat 2010 (UTC)
  • Nereden indirdiğiniz önemli değil ama genelde resmin telifsiz olduğunu desteklemek açısından kaynak belirtilmesi bekleniyor. Asıl önemli olan resimin telif haklarının saklı olup olmadığı. Aslında "Dosya İndir" komutunu tıklarsanız, ekranda göreceğiniz seçenekler sizi zaten yönlendirecektir. Gereken yere resmi hangi web sitesinden indirdiğinizi gösteren bir bağlantıyı doldurmanız gerekiyor. Resmin ne zaman, nasıl ve kimin tarafından yaratıldığı konusunda hiçbir fikriniz yoksa yasallık koşullarını sağlamanız zor. Ancak örneğin resim cumhuriyetin ilanından önce Türkiye'de çekilmişse ve bunu biliyorsanız o zaman resmi nereden almış olursanız olun, yasal olarak kullanma hakkına sahipsiniz. Ya da ABD Devlet kurumları tarafından çekilmiş siyasetçi resimleri telifsizdir. Ya da en az 70 yıl önce ölmüş bir kişi tarafından yaratılmış resimler telifsizdir. Ya da resmi kopyaladığınız web sitesi o resmin kendileri tarafından yaratıldığını ve serbestçe herkes tarafından kullanılabileceğini açık bir şekilde belirtmişlerse o resmi Vikipedi'ye yüklemenizde sakınca yoktur. Bir de adil kullanım var. Onu da okuyup öğrenebilirsiniz. Uzun sözün kısası resimlerin kabul edilebilir olması için gereken koşullardan en az birini karşılamanız gerekiyor. Aksi halde yüklediğiniz resim silinir. Bu konuda Vikipedi çok hassas ve acımasızdır. Hiçbir ayrıcalık yapılmaz. Eğer resmi yüklediğinizde hiçbir açıklamada bulunmazsanız, daha önce söylediğim gibi resmin telif haklarının saklı olduğu varsayılır. ---Vikiyazar 17:08, 24 Şubat 2010 (UTC)
Bilgilendirici net mesajınız için çok teşekürler sayın vikiyazar.umarım bende yakında güzel kaliteli ve açıklayıcı resimler yüklemeye başlarım ya da var olanları kullanmayı bir an önce öğrenir maddelere daha çok katkı yaparım.iyi günler kolay gelsin.--Bilgehan Öztürk 10:29, 26 Şubat 2010 (UTC)
  • Çok teşekkür ederim finlandiyalı arkadışm,sağ olasın kolay gelsin.--Bilgehan Öztürk 10:28, 26 Şubat 2010 (UTC)

VikiProje Balkanar

VikiProje Balkanlar davetiyesi
Merhaba!
Balkanlar ile ilgili maddeleri geliştirip, bu konudaki maddeleri açan Balkanlar VikiProjesi'ne katılmanızı bekliyoruz. Amaçlarımız ve yapacaklarımız için proje sayfasına bakabilirsiniz. İyi çalışmalar FinlandiyalıM 18:30, 28 Şubat 2010 (UTC)

Valla hiç kusura bakmayın ama burda öyle bir hava var ki sanki herkes yanlış biliyor bir tek siz en iyisini ve en doğrusunu biliyorsunuz.Bu tutumunuz çok yanlış sizi ve sizin gibilere bu konuda pek çok defa yazı yazdım açıklamaya çalıştım ve yazıp açıklamaya da devam edeceğim. Birde "burası vandal kaynıyor vandalizm almış başını gidiyor tatil yapamıyorum" tarzı cümleler çok yakışıksız,karşıt görüşte olanları vandal ilan etmeye hakkınız yok tıpkı kendinizi buranın tek doğruyu savunucusu ilan etmeye hakkınız olmadığı gibi.--Bilgehan Öztürk 13:58, 3 Mart 2010 (UTC)

Herkes yanlış biliyor dedim mi ? Ben en iyisini biliyorum dedim mi ? Ama vandal cidden kaynıyor, maalesef. Herşeyden önce VP:KSY 'yi tekrar okuyun. Birde VP:TBA 'yı da. Evrensel bir ansiklopedi için. Türkçe Vikipediyi Türk Vikipedi yapmayalım. Takabeg ileti 14:05, 3 Mart 2010 (UTC)
Açıkça söylemediniz söyleyemezsiniz söylememelisiniz de zaten vikipedinin hakkını vermek istiyorsanız yapamazsınız bunu sizde iyi biliyorsunuz ama ima ettiğiniz ortada,ve konular olaylar hakkında yaptığınız yorumlar bunun açıkça ispatı,ben size saldırı yapmıyorum en doğal eleştiriyi yapıyorum gördüğüm yanlışlarınızı söylüyorum asıl siz tekrar tekrar VP:KSY ve VP:TBA unutmuş olabilirsiniz herkes insan sonuçta.

Tekrar hatırlatırım kendinizi vikipedinin tek doğrucusu ve savunucusu ilan etmeyin karşı görüşteki herkesi vandal ilan etmeyin--Bilgehan Öztürk 14:16, 3 Mart 2010 (UTC)

VP:KSY bazen yanlış anlaşılıyor. İlla saldırı olması şart değil, burda kişilere yönelik yorumlar yasaktır. Cidden çok sayıda kullanıcılar yanlış anlıyorlar, maalesef. Hepimiz insanız. Kullanıcı olsun hizmetli olsun hataları yaptığını görüyorum. Fakat sonuçta insanız diye her defasında şikayet etmiyorum ve şimdilik etmeyi düşünmüyorum. Enerj kayıbı değil mi ? Ama yine de tekrar kuralları okuyun ve kontrol edin. Uyarları ciddiye alın. Şu an siz tam anlam ile VP:KSY'yi ihlal ediyorsunuz. Emin olmak isterseniz diğer kullanıcılara sorabilirsiniz. Takabeg ileti 14:36, 3 Mart 2010 (UTC)
Ne yani biz yanlış anlayacağız ve siz de doğrusunu anlayacaksınız öyle mi asıl bu kural ihlali değil mi?kullanıcı ve hizmetliler hata yapıyor siz de mutlaka hata yapıyorsunuzdur özeleştiri yapmanızı tavsiye ederim.Kuralalrı okudum kuralları en az sizin kadar ihlal ediyorumdur ancak.Ben bunu anlamsız tartışmaya götürmek niyetinde değilim o yüzden uzatmayacağım.Gereksiz tartışmaya atışmaya polemiğe ihtiyacı olan varsa istediği kadar tartışsın.Size iyi akşamlar.--Bilgehan Öztürk 15:09, 3 Mart 2010 (UTC)

Teşekkürler

krka nehri maddesini geliştireceğim eklemeniz için teşekürler.--Bilgehan Öztürk 13:30, 3 Mart 2010 (UTC)

  • Rica ederim, iyi çalışmalar, hoşcakalın...Vikiçizer 19:18, 3 Mart 2010 (UTC)
Ama gördüğünüz gibi daha pek çok eksikler var ve tabi sizin gibi yardımsverlerin yardımınada ihtiyacımız var.İyi günler iyi çalışmalar.--Bilgehan Öztürk 07:17, 4 Mart 2010 (UTC)

Elimizden geldiği kadar yapıcı olumlu, ideolojilerden ve etnik ve milliyetçi ayrımcılıktan ve propagandalardan uzak kalarak hiç bir milletede hiç bir bahaneyse açık ya da gizli saldırmayarak katkı yapmaktayım.Kimseyle de kişisel bir sorunum yok çok şükür.İşte bu yuzden beni hedef gibi göstermeye çalışmanızı anlayabilmiş değilim.--Bilgehan Öztürk 07:21, 4 Mart 2010 (UTC)

Hedef ? Madde cidden sorunlu. Neden sorunlu ? Doğal olarak ideolojilerden, etnik milliyetçiliklerden, ayhrımcılıklardan, propagandalardan uzak kalmak zorundayız. Maddede etnik milliyetçiliğinin izleri de görebiliriz. Bunu inkar edemeyiz. Fakat daha ciddi sorun ise kaynaklandırmadır. Cidden keyfi ve alakasız bir şekilde kaynaklandırma yapıldı, maalesef. Burası forum değildir. Çok güzel bir ansiklopedi mi ? Bence henüz değildir. Ansiklopedi oluşturmaya çalışıyoruz. Vikipedi:Vikipedi ne değildir?#Vikipedi özgür kürsü değildir. Vikipediyi forum yapamayalım. Vikipedi:Güvenilir kaynaklara göre yazalım. Takabeg ileti 08:11, 4 Mart 2010 (UTC)

Sayın kullanıcı elbetteki vikipedi forum değildir size forum gibi gelen hangi yazılarımdır?hangi maddeye kaynaksız eklenti yaptım?nerde propaganda yaptım?

Size göre etnik milliyetçilik izleri vardır başkalarına göre ise hiç ama hiç yoktur bunu da inkar edemeyiz.Cidden evet cidden keyfi ve alakasız kaynaklandırmalar sadece o değil pek çok maddede yapıldı.Yanlışlar varsa düzeştiyoruz düzeltmek için çalışıyoruz burda bunun için varız!Provokasyon ve sonu gelmeyen tıkanmaya sebep olan tartışmaları çıkarmak ve onları körüklemek için değil!

Vikipedi tabiki çok güzel bir ansiklopedi olamaz akademik yayın değildir ki bu!?Üstelik akademik ortamda yüksek titri olan tarihçilerin bile uzlaşamadığı konular vardır bu din konusunda da böyledir.Profesörler ulemalar dünyanın saygın isimlerinin bile uzlaşmaya varamadığı halen tartıştığı konuların burda çözümlenmesini mi bekliyorsunuz:D Ama benim fikrim vikipedi iyi durumdadır-hernekadar siz beğenmiyor olsanız da- herkes daha iyi olması için çalışmaktadır sen ben o herkes. Ve son olarak ikide bir kuralları tanımları hatırlatmayın bu davranış hiç hoş değildir o hatırlatmaları size aynen geri iade etmek zorundayım, ben kuralları okuyorum,nerden okuyacağımı da gayet iyi biliyorum takıldığım yer varsa sorar öğrenirim siz anlatmaya zahmet etmeyin.Hem madem kuralları bu kadar iyi biliyorsunuz size soruyorum neden defalarca engellendiniz kuralları çok iyi bilip uyguladığınızdan dolayı mı?--Bilgehan Öztürk 10:58, 4 Mart 2010 (UTC)

octavarium

selamlar vikiçizer octavarium madesini neyin taslağı olarka tanımlamak gerekiyor yardımcı olurmusunuz?--Bilgehan Öztürk 11:48, 11 Mart 2010 (UTC)
Merhaba Bilgehan, madde "müzik albümü-taslak" idi, ben de ekledim:) Kolay gelsin, iyi çalışmalar...Vikiçizer 19:35, 11 Mart 2010 (UTC)

berlin brüksel

Merhaba buradan kimin aday gösterdiğine ve silinme gerekçesine bakabilirsiniz. Ayrıca Takabeg'in tekrar çalışması ile madde açıldı ama hemen silindi. Fakat şimdi burada bulunmakta zenginleştirmek isterseniz kullanabilirsiniz. Konuyla ilgili Takabeg ile iletişime geçmenizde fayda var. İyi çalışmalar.--Boyalikus 01:11, 14 Mart 2010 (UTC)

hmm

Hmm, hahhahahah.. Oburiks gibi yani :) kolay gelsin.. --Boyalikus 18:39, 31 Mart 2010 (UTC)

  • Pardon tanışıyormuyuz acaba,bana email atabilirmisiniz nerelisiniz nerde çalışıyorsunuz?

kamuran_otukenli@hotmail.com iyi akşamlar.---Kamuran Ötükenli 15:04, 7 Nisan 2010 (UTC)