Sarcomastigophora: Revizyonlar arasındaki fark

Vikipedi, özgür ansiklopedi
[kontrol edilmemiş revizyon][kontrol edilmemiş revizyon]
İçerik silindi İçerik eklendi
Cat (mesaj | katkılar)
Değişiklik özeti yok
 
Cat (mesaj | katkılar)
kDeğişiklik özeti yok
18. satır: 18. satır:




[[Protoza]] [[altalem]]inin bir [[şube]]sidir. Beslenme ve hareket organeli olarak [[kamçı]] ya da [[yalancıayak]] bulundururlar. [[Bir hücreliler]]in en kalabalık grubudur. [[Kamçılılar]] ve [[kökbacaklılar]] olarak iki [[sınıf]]a ayrılırlar. Bazı kaynaklarda [[Mastigophora]] (Kamçılılar) ve [[Sarcodina]] (Kökbacaklılar) şube olarak alınıp, Sarcomastigophora'dan söz edilmez.
[[Protozoa]] [[altalem]]inin bir [[şube]]sidir. Beslenme ve hareket organeli olarak [[kamçı]] ya da [[yalancıayak]] bulundururlar. [[Bir hücreliler]]in en kalabalık grubudur. [[Kamçılılar]] ve [[kökbacaklılar]] olarak iki [[sınıf]]a ayrılırlar. Bazı kaynaklarda [[Mastigophora]] (Kamçılılar) ve [[Sarcodina]] (Kökbacaklılar) şube olarak alınıp, Sarcomastigophora'dan söz edilmez.





Sayfanın 16.58, 24 Eylül 2006 tarihindeki hâli

Sarcomastigophora
Biyolojik sınıflandırma


Protozoa altaleminin bir şubesidir. Beslenme ve hareket organeli olarak kamçı ya da yalancıayak bulundururlar. Bir hücrelilerin en kalabalık grubudur. Kamçılılar ve kökbacaklılar olarak iki sınıfa ayrılırlar. Bazı kaynaklarda Mastigophora (Kamçılılar) ve Sarcodina (Kökbacaklılar) şube olarak alınıp, Sarcomastigophora'dan söz edilmez.


Vikitür'de konuyla ilgili taksonomik bilgiler bulunur: