Everybody's Fool: Revizyonlar arasındaki fark

Vikipedi, özgür ansiklopedi
[kontrol edilmemiş revizyon][kontrol edilmemiş revizyon]
İçerik silindi İçerik eklendi
Unicron (mesaj | katkılar)
Unicron (mesaj | katkılar)
33. satır: 33. satır:
Şarkının çıkış hikayesi ise Amy'nin kızkardeşinin bu yıldızlara özenmesiyle başlıyor.Amy'nin kızkardeşi Carrie, 8 yaşındayken popstarlar [[Britney Spears]] ve [[Christina Aguilera]]'dan etkilenmiş ve onlar gibi giyinmeye başlamış.Bu olaylar Amy Lee'yi çok kızdırmış ve sonucunda "Everybody's Fool" şarkısı ortaya çıkmış.
Şarkının çıkış hikayesi ise Amy'nin kızkardeşinin bu yıldızlara özenmesiyle başlıyor.Amy'nin kızkardeşi Carrie, 8 yaşındayken popstarlar [[Britney Spears]] ve [[Christina Aguilera]]'dan etkilenmiş ve onlar gibi giyinmeye başlamış.Bu olaylar Amy Lee'yi çok kızdırmış ve sonucunda "Everybody's Fool" şarkısı ortaya çıkmış.


Şarkının videosu "[[Going Under]]"'ın da yönetmenliğini yapan Philip Stözl tarafından [[2004]] [[Nisan]] ayının ortalarında [[Los Angeles]]'ta çekildi.Videoda Amy gerçekten mutsuz olan çekici bir süperstarı canlandırıyor.''Lies'' (Yalanlar) adındaki bir firmanın ürünlerini(pizza,enerji içeceği,oyuncak bebek) tanıtıyor.Klibin sonlarına doğru ''Lies'''ı satmak için onu hayatının tamamı haline getirmesinden duyduğu derin üzüntüyü dile getiriyor.
Şarkının videosu "[[Going Under]]"'ın da yönetmenliğini yapan Philipp Stözl tarafından [[2004]] [[Nisan]] ayının ortalarında [[Los Angeles]]'ta çekildi.Videoda Amy gerçekten mutsuz olan çekici bir süperstarı canlandırıyor.''Lies'' (Yalanlar) adındaki bir firmanın ürünlerini(pizza,enerji içeceği,oyuncak bebek) tanıtıyor.Klibin sonlarına doğru ''Lies'''ı satmak için onu hayatının tamamı haline getirmesinden duyduğu derin üzüntüyü dile getiriyor.


==Şarkı Listesi==
==Şarkı Listesi==

Sayfanın 19.25, 29 Kasım 2009 tarihindeki hâli

"Everybody's Fool"
Fallen albümünden
Evanescence single
Yayımlanma7 Haziran 2004
FormatSingle CD
TarzHard Rock
Süre3:16
ŞirketWind-up
YazarAmy Lee, Ben Moody, David Hodges
YapımcıDave Fortman
Evanescence single kronolojisi
"My Immortal"
(2003)
"Everybody's Fool" "Imaginary"
(2004)

"Everybody's Fool", Evanescence'ın Fallen albümünden çıkan dördüncü ve son teklidir. "My Immortal"ın ardından 7 Haziran 2004 tarihinde Wind-up üzerinden yayınlanan bu parça; Amy Lee, David Hodges ve Ben Moody tarafından yazılmıştır. Bunu izleyen tekli sadece radyolarda tanıtım amaçlı satışa sunulan "Imaginary" olmuştur.

Evanescence'ın albümden çıkan üçüncü teklisi "My Immortal" yayınlandıktan sonra etrafta birçok dedikodu çıktı ve grubun yeni teklisinin "Imaginary" olduğu ve grubun bunun üzerinde çalıştığı söylendi.Daha sonra teklinin yayınlanma tarihi defalarca değişti ve sonunda grup sürpriz yaparak "Everybody's Fool"'u yayınladı."Imaginary" yerine "Everybody's Fool"'un yayınlanma nedenleri arasında grubun plak şirketi Wind-up'ın istekleri de yer alıyor.

Everybody's Fool'un ayrıca Evanescence'ın 2001-2002 demosunda da yer alan iki tane demo verisyonu bulunuyor.Bu versiyonlarda daha çok mekanik bir şekilde çınlayan ve ara sıra bozulan vokaller yer alıyor.

Şarkı MTV2'nin ilk bölümünde Video Mods'ta yayınlandı ve BloodRayne adlı video oyununda ana karakter Rayne tarafından canlandırıldı.

Şarkının Konusu ve Videosu

Amy Lee, "Everybody's Fool" müzik videosunda

Şarkıda Amy ünlü yıldızları taklit ederek onların reklam için nasıl vücutlarını sattıklarına, nasıl yanlış görüntülere sahip olduklarına dikkat çekiyor.

Şarkının çıkış hikayesi ise Amy'nin kızkardeşinin bu yıldızlara özenmesiyle başlıyor.Amy'nin kızkardeşi Carrie, 8 yaşındayken popstarlar Britney Spears ve Christina Aguilera'dan etkilenmiş ve onlar gibi giyinmeye başlamış.Bu olaylar Amy Lee'yi çok kızdırmış ve sonucunda "Everybody's Fool" şarkısı ortaya çıkmış.

Şarkının videosu "Going Under"'ın da yönetmenliğini yapan Philipp Stözl tarafından 2004 Nisan ayının ortalarında Los Angeles'ta çekildi.Videoda Amy gerçekten mutsuz olan çekici bir süperstarı canlandırıyor.Lies (Yalanlar) adındaki bir firmanın ürünlerini(pizza,enerji içeceği,oyuncak bebek) tanıtıyor.Klibin sonlarına doğru Lies'ı satmak için onu hayatının tamamı haline getirmesinden duyduğu derin üzüntüyü dile getiriyor.

Şarkı Listesi

Everybody's Fool CD Single Avrupa Versiyon (Haziran 2004)

# Şarkı Yazarlar Süre
1. "Everybody's Fool" (Albüm versiyonu) Amy Lee, Ben Moody, David Hodges 3:15
2. "Taking Over Me" (Köln konseri canlı performansı) Amy Lee, Ben Moody, David Hodges, John LeCompt 4:06
3. "Whisper" (Köln konseri canlı performansı) Amy Lee, Ben Moody 5:22
4. "Everybody's Fool" (Enstrümantal versiyon) Amy Lee, Ben Moody, David Hodges 3:15

Listeler

Listeler (2004) En yüksek nokta
ABD Billboard Modern Rock Tracks 36
Avrupa Hot 100 Tekli Listesi 95
Avustralya ARIA Top 50 Tekli Listesi 23
Belçika Top 50 Tekli Listesi 35
Birleşik Krallık Top 75 Tekli Listesi 24
Hollanda Top 40 Tekli Listesi 7
İrlanda Top 50 Tekli Listesi 32
İsviçre Top 100 Tekli Listesi 35
İtalya Top 50 Tekli Listesi 8
Latin Amerika Top 40 Tekli Listesi 25
Yunanistan IFPI Top 50 Tekli Listesi 20

Şarkının Tüm Versiyonları

Şarkı Albüm veya Demo Süre
"Everybody's Fool" (Versiyon 1) 2001-2002 Demo 2:41
"Everybody's Fool" (Versiyon 2) 2001-2002 Demo 3:02
"Everybody's Fool Fallen 3:15
"Everybody's Fool" Anywhere But Home 3:40

Kaynakça