Danimarka-Norveç: Revizyonlar arasındaki fark

Vikipedi, özgür ansiklopedi
[kontrol edilmemiş revizyon][kontrol edilmemiş revizyon]
İçerik silindi İçerik eklendi
D'ohBot (mesaj | katkılar)
k Bot değişikliği Ekleniyor: id:Denmark-Norwegia
Böri (mesaj | katkılar)
Değişiklik özeti yok
115. satır: 115. satır:
|footnotes =
|footnotes =
}}
}}
'''Danimarka-Norveç''' ([[Danca]] ve [[Norveççe]]: ''Danmark-Norge'') bugünkü Danimarka ve Norveç topraklarında kurulmuş bir ülkedir. Ayrıca[[ İzlanda]], [[Grönland]] ve [[Faroe Adaları]]nı da içermekteydi. [[1536]] yılında kurulmuş, [[1814]] yılına kadar devam etmiştir.
'''Danimarka-Norveç''' ([[Danca]] ve [[Norveççe]]: ''Danmark-Norge'') bugünkü Danimarka ve Norveç topraklarında kurulmuş bir ülkedir. Ayrıca[[ İzlanda]], [[Grönland]] ve [[Faroe Adaları]]nı da içermekteydi. [[1536]] yılında kurulmuş, [[1814]] yılına kadar devam etmiştir. Bu tarihten sonra [[Norveç]], [[İsveç]]'in bir parçası olmuş; [[İzlanda]], [[Grönland]] ve [[Faroe Adaları]] ise [[Danimarka]]'ya bağlı kalmaya devam etmiştir.


{{Avrupa-tarihi-taslak}}
{{Avrupa-tarihi-taslak}}

Sayfanın 15.46, 1 Kasım 2009 tarihindeki hâli

Şablon:Bilgi kutusu tarihi ülke Danimarka-Norveç (Danca ve Norveççe: Danmark-Norge) bugünkü Danimarka ve Norveç topraklarında kurulmuş bir ülkedir. Ayrıcaİzlanda, Grönland ve Faroe Adalarını da içermekteydi. 1536 yılında kurulmuş, 1814 yılına kadar devam etmiştir. Bu tarihten sonra Norveç, İsveç'in bir parçası olmuş; İzlanda, Grönland ve Faroe Adaları ise Danimarka'ya bağlı kalmaya devam etmiştir.