Burlesk: Revizyonlar arasındaki fark

Vikipedi, özgür ansiklopedi
[kontrol edilmemiş revizyon][kontrol edilmemiş revizyon]
İçerik silindi İçerik eklendi
ilk
 
+
1. satır: 1. satır:
[[resim:Bon-Ton Burlesquers2.jpg|thumb|[[1898]] yılına ait bir burlesk afişi.]]
[[resim:Bon-Ton Burlesquers2.jpg|thumb|[[1898]] yılına ait bir burlesk afişi.]]
'''Burlesk''' ([[Fransızca]]: ''Burlesque'') parodi ve bazen grotesk abartı içeren mizahi bir tiyatro türüdür. Sinemada da burlesk tarzı filmlere rastlanır. 17. yüzyılda İtalya ve Fransa'da edebiyat türü olarak kullanılan burlesk, 18. yüzyıldan itibaren ciddi ve komik içeriğin birarada kullanıldığı müzikal gösteriler için kullanılmıştır.
'''Burlesk''' ([[Fransızca]]: ''Burlesque'') parodi ve bazen grotesk abartı içeren mizahi bir tiyatro türüdür. Sinemada da burlesk tarzı filmlere rastlanır. 17. yüzyılda İtalya ve Fransa'da edebiyat türü olarak kullanılan burlesk, 18. yüzyıldan itibaren ciddi ve komik içeriğin birarada kullanıldığı müzikal gösteriler için kullanılmıştır. [[Vodvil]]den uyarlanan burlesk, [[sessiz film]] döneminin [[1910]] - [[1930]] arası tipik bir sinema tarzıdır. [[Charlie Chaplin|Şarlo]], [[Harold Llloyd]] ve [[Buster Keaton]]'ın filmleri bunlar arasında sayılabilir.


[[Kategori:Mizah]]
[[Kategori:Mizah]]

Sayfanın 21.41, 18 Ekim 2009 tarihindeki hâli

1898 yılına ait bir burlesk afişi.

Burlesk (Fransızca: Burlesque) parodi ve bazen grotesk abartı içeren mizahi bir tiyatro türüdür. Sinemada da burlesk tarzı filmlere rastlanır. 17. yüzyılda İtalya ve Fransa'da edebiyat türü olarak kullanılan burlesk, 18. yüzyıldan itibaren ciddi ve komik içeriğin birarada kullanıldığı müzikal gösteriler için kullanılmıştır. Vodvilden uyarlanan burlesk, sessiz film döneminin 1910 - 1930 arası tipik bir sinema tarzıdır. Şarlo, Harold Llloyd ve Buster Keaton'ın filmleri bunlar arasında sayılabilir.