Tartışma:Evanescence: Revizyonlar arasındaki fark

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi
İçerik silindi İçerik eklendi
Değişiklik özeti yok
Değişiklik özeti yok
36. satır: 36. satır:
Daha fazla uzatmadan, evanescence kuru kuruya bir alt.rock gurubu değil, vokalleri gotik, arkaplan'ı numetal hardrock çalan bir guruptur.. bu yüzden aletnatif metal denmesinin sebebi bu tanımlara uyan başka bir metal tarzının henüz olmamasından dolayıdır. lütfen evanescence'e düşmanlık belslemedn önce neyin ne olduğunu bi zahmet öğrenip gelin.
Daha fazla uzatmadan, evanescence kuru kuruya bir alt.rock gurubu değil, vokalleri gotik, arkaplan'ı numetal hardrock çalan bir guruptur.. bu yüzden aletnatif metal denmesinin sebebi bu tanımlara uyan başka bir metal tarzının henüz olmamasından dolayıdır. lütfen evanescence'e düşmanlık belslemedn önce neyin ne olduğunu bi zahmet öğrenip gelin.


dipnot: Sevgili enslaved arkadaşım, küçük bişi söliyim aklında bulunsun; nu metal rap vokal kullanmaz, rap le metal müziği birleştiren müziğe Rapcore denir. Nu metal'in enbüyük yanlış anlaşılmalarından biri budur... her duyduğun MC'nin arkasındaki gitara nu metal deme bir dahaki sefere :)
dipnot: Sevgili enslaved arkadaşım, küçük bişi söliyim aklında bulunsun; nu metal rap vokal kullanmaz, rap le metal müziği birleştiren müziğe Rapcore denir. Nu metal'in enbüyük yanlış anlaşılmalarından biri budur... her duyduğun MC'nin arkasındaki gitara nu metal deme bir dahaki sefere :)--14:14, 8 Eylül 2009 Vakuol atrium


Ortalıkta biraz karışıklık olmuş, Enslaved adlı kullanıcıya ait gibi görünen yazının büyük bir kısmı aslında başka bir kullanıcı tarafından eklenmişti. O kısmı gösterdim zaten.--'''<font color="purple">[[Kullanıcı:Snow White Queen|ѕησω ωнιтє qυєєη]]</font>''' '''♀''' '''<font color="gray">[[Kullanıcı mesaj:Snow White Queen|ιℓєтι]]</font> 18:10, 30 Eylül 2009 (UTC)

Sayfanın 18.10, 30 Eylül 2009 tarihindeki hâli

Güncel statü bilinmiyor!

Şablon:Vikiproje Sanat

Müzik türü

Evanescence gothic metal!? Yapmayın lütfen--Kuz 16:40, 12 Temmuz 2008 (UTC)

Evanescence gothic metaldir. Nu-metal ve gothic metal soundunu karıştırdıkları için Paradise Lost gibi gruplardan farklı gelebilir. Eva sadece böğüren vokal gibi bayık gothic metal şeylerini kullanmıyor. Gothic metal ile ilgili yeni şeyler için açık olun biraz. Allah Allah... — Bu imzasız görüş 88.236.161.137 (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Evanescence gothicse Müzeyyen Senar da Suicidal Black Metal yapıyodur. Hiç bir alakası yoktur kuru kuruya bir alternatif rock grubudur.

  • Merhaba. Kaynak göstermeden lütfen tartışmalı bilgileri değiştirmeyiniz. İyi çalışmalar.--Abuk SABUK♫ ♫ 17:54, 30 Ocak 2009 (UTC)

Sayfaya yapılan hemen hemen bütün vandalizmler grubun tarzıyla ilgili. Eğer bu konuda karşı görüşteyseniz lütfen adamakıllı burada tartışalım. "Evanescence gothicse Müzeyyen Senar da Suicidal Black Metal yapıyodur." diyorsunuz ama bunun için mantıklı bir gerekçeniz var mı? Zaten bu gidişle bilgi kutusundan ve tanımdan müzik türünü toptan kaldırmayı bile düşüneceğim.--ѕησω ωнιтє qυєєη ιℓєтι 13:25, 23 Şubat 2009 (UTC)

Ya bence tartışmalı türleri kaldırmamız gerekiyor. Yani şimdi grubu gotik rock/metal ya da senfonik rock/metal tarzlarına dahil edenler var ama gotik ve senfonik tarza ait oldukları herkesçe kabul edilen bir durum değil. (Amy Lee de kabul etmiyor) Hatta metal yapıp yapmadıkları bile tartışmalı. Dolayısıyla tarzı Alternatif metal ve rock olarak değiştiriyorum, kabul?--ѕησω ωнιтє qυєєη ιℓєтι 15:04, 28 Şubat 2009 (UTC)

Ben yıllarımı rock ve metal müzik içinde geçirmiş, sayısız grupla çalışmış, sayısız grubu sindirmiş bir insanım. Kulağınızda bir problem yoksa Evinesıçenza'nın metal ile alakasının olmadığını anlarsınız. Distortion riff olan her şarkıyı, kullanan her grubu metal kategorisine sokmayın. Üstelik gotik ve senfonik herhangi bir yanı yoktur. Vokalindeki hatunun, günümüz Taksim metalcilerinin "gotik" diye tabir ettiği kılık kıyafet içinde sahneye cıkması, ses aralığının bilmeyenlere senfonik andırma yapması, ne Amy'i ne de grubu gotik yapar. Zira goth kültürünün özünü bilen, gerçek anlamda gotik müzikle uğraşan veya bu konuda bilgili olan herkes bunun farkına varır. Normalde Wikipedia'yı müzik konusunda hiç bir zaman kaynak olarak almam, göstermem. Ama iki gün önce "daha dün annemizin kollarında yaşarken"i söyleyen cocukların buradan görüp, "ben evinesıçenza dinliyorum, pis metalciyim, sert cocuğum" demesini de kabullenmem. Görünen o ki siz de kendi yazdığınız şeyler ile çelişiyor ve bunu kabul ediyorsunuz. Benden mantıklı gerekçeler istemişsiniz, size mantıklı gerekçeler sunuyorum. Bunların ötesinde benden internet linki veya başka bişey beklemeyin. Zira wiki'de olduğu gibi sayısız kaynak gösterilen sitede de bilgiler genelde umuma açık ve istenildiği zaman değiştirilebilecek şekilde. Ve eminimki bu yazım üzerine biri gelip aksini iddaa edicek. Ama bu inanın gerçeği değiştirmicek.--212.156.177.182 4 Mart 2009

Nu-Metal ve Gothic Metal gibi iki alakasız türü karıştıramazsınız. Evanescence'de ise Nu-Metal adına hiçbir şey yoktur.Groove ritmler mi kullanıyorlar,Rap vokalleri mi var? Yani yazmak için bu kadar yazmayın. Paradise Lost'un yarattığı Gothic Metal ile Evanescence'nin alakası yoktur. Evanescence metal değildir, bir Alternative Rock grubudur. Brutal vokalde bayık falan değildir, Gothic Metal'in temelinde olan birşeydir. Gothic Metal ile ilgili yeni şeyler ise Gothic Rock etkileşimleri kullanan gruplardır.

Wikipedia'nın herşeye kaynak istemesi bazı noktalarda çelişiyor. Şu an Türkçe Wikipedia hiçbir şekilde kaale alınmıyorsa, hiçbir bilgisi olmayan adamların sürekli birşey değiştirmesinden dolayıdır. Evanescence'yi bir site Gothic Metal olarak gösterebilir. Bu bile Wikipedia'nın kaynak kurallarına uyar. Ama doğru mu olur? Olmaz. Bazı şeyler ezberden değil, müzik kulağıyla oluyor. Her kritik ve ya eleştirmen adam gibi müziği ayırt edebilse zaten bir sorunumuz olmayacak. Enslaved 22:51, 14 Mart 2009 (UTC)

Enslaved arkadaşımıza... rock ve metal müzikle geçirdiğin yılların maalesef sana pek bi faydası olmamış anlaşılan. Birisi gelcek ve aksini iddia edecek demişsin çünkü söylediklerin yalnızca kendi doğruların veya gerçeklerin.. bu durumda gerçeği değiştirmicek diye birşey olamaz..sana şöyle söyliyim o kadar uzun yzmışsın ki, yazdıkların bi o kadar da boş. örneğin amy'nin belirsiz ses aralığı olayı o kdar yanlış bi söyleyiş ki.. amy'nin mezzo-soprano olduğu , gerçek anlamda müzikle ilgilenen herkesin idrak edebilceği bir olgu, haa bazı kendini metalci zannedenler bunu çok acayip birşeymiş gibi görebilirler, onların ayıbı.. Evanescence'in gotik metalle bağlantısı işte burda ortaya çıkar. Gotik metal yapan bayan vokalli gurupların çoğunda olduğu gibi, evanescence'in vokal tarzı her zman operatik olamamakla birlikte, opera vokal yaptığı yerler vardır. Hiç opera vokal kullanmasa bile Amy lee'nin ses aralığı, ses rengi itibariyle her zman gotiktir ( Bknz: within temptation; bu gurubun opera soprano vokalleri de evanescence gibi müziğinde fazla yer etmez) Bu yüzden Evanescence sound'unu gotik metale dayandırmak yanlış değil,tam tersine bir alakası yok demek mantıksızlıktır; bu bir.. İkincisi, nu metalle bağlantısını açıklayayım. Malumunuz terry balsamo eski cold ve limp bizkit üyesi. Cold gurubu da Post - grunge / nu metal yapan bir gurup. Cold gurubu da tarz bakımından biraz tartışmalı olduğundan çoğu yerde alternatif metal olarak geçer..Terrynin bu guruplarla olan bağlantısının evanescence ile ne alakası var diyebilisiniz. The open door albümüyle birlikte lead guitar olayını terry üstlendi. Bu durum evanescence in yeni şarkılarının soundunda belli bir değişiklk yarattı. Artık numetal soundunu, rifflerle birlikte rahatca duymaktayız ( bknz: weight of the world, sweet sacrifice, cloud nine..) Fallen öncesi dönem için söylicek pek bişi yok.. o dönem için rahatlıkla gotik rock diyebiliriz.. Fakat Fallen albümüyle birlikte, bu albümde o kadar tarz karmaşası oldu ki.. John lecompt'un diğer gurubu olan Soul embraced cover'ı olan tourniquet ( evet tourniquet de bir cover, orjinali soul embrace'in) thrash metal tınıları bile içeriyor. o yüzden fallen dönemi aradığınız her türlü tarzı bulabilceğiniz bir albüm.

Daha fazla uzatmadan, evanescence kuru kuruya bir alt.rock gurubu değil, vokalleri gotik, arkaplan'ı numetal hardrock çalan bir guruptur.. bu yüzden aletnatif metal denmesinin sebebi bu tanımlara uyan başka bir metal tarzının henüz olmamasından dolayıdır. lütfen evanescence'e düşmanlık belslemedn önce neyin ne olduğunu bi zahmet öğrenip gelin.

dipnot: Sevgili enslaved arkadaşım, küçük bişi söliyim aklında bulunsun; nu metal rap vokal kullanmaz, rap le metal müziği birleştiren müziğe Rapcore denir. Nu metal'in enbüyük yanlış anlaşılmalarından biri budur... her duyduğun MC'nin arkasındaki gitara nu metal deme bir dahaki sefere :)--14:14, 8 Eylül 2009 Vakuol atrium


Ortalıkta biraz karışıklık olmuş, Enslaved adlı kullanıcıya ait gibi görünen yazının büyük bir kısmı aslında başka bir kullanıcı tarafından eklenmişti. O kısmı gösterdim zaten.--ѕησω ωнιтє qυєєη ιℓєтι 18:10, 30 Eylül 2009 (UTC)