Washington Yakın Doğu Araştırmaları Enstitüsü: Revizyonlar arasındaki fark

Vikipedi, özgür ansiklopedi
[kontrol edilmemiş revizyon][kontrol edilmemiş revizyon]
İçerik silindi İçerik eklendi
Yeni sayfa: Washington Yakın Doğu Araştırmaları Enstitüsü, Amerika Birleşik Devletlerinin başkenti Vaşington D.C.’de bulunan bir araştirma kurumudur ([[The Washington Institute for Near...
 
42. satır: 42. satır:
==Kaynaklar==
==Kaynaklar==


* [http://www.washingtoninstitute.org/templateI01.php]
* [http://www.washingtoninstitute.org/templateI01.php The Washington Institute for Near East Policy]


==Dış Bağlantılar==
==Dış Bağlantılar==

Sayfanın 14.31, 29 Eylül 2009 tarihindeki hâli

Washington Yakın Doğu Araştırmaları Enstitüsü, Amerika Birleşik Devletlerinin başkenti Vaşington D.C.’de bulunan bir araştirma kurumudur (The Washington Institute for Near East Policy).

Tarihçe

Enstitü1985 yılında Martin Indyk tarafından kuruldu. Indyk eski ABD başkanı Clinton döneminde Dışışlerı Bakanının yardımcılığını üstlendi.

Enstitü, uzmanlarının bilimsel araştırmalarıyla ABD’nin Yakın Doğu politikasina katkıda bulunmaktadır.


Yapısı

ABD dış siyasetini yorumlayan ve şekillendiren Washington Yakın Doğu Araştırmaları Enstitüsü, Türkiye, Iran, Irak ve diğer Yakın Doğu ülkeleri hakkında bir çok araştırma programlarını bünyesinde bulundurmaktadır.


Faaliyetleri

Washington Yakın Doğu Araştırmaları Enstitüsü düzenli olarak cok sayıda konferans düzenlemektedir. Gerek yazılı, gerek ise görsel olarak Amerikan medyasında ses getiren yayınlar yapmaktadır. Enstitünün kıdemli uzmanları CNN, BBC, El Cezire, Fox News gibi önemli kanallarda röpörtajlar yapmakta ve ayrıca düzenli bir şekilde New York Times, Newsweek, Washington Post, Los Angeles Times gibi önemli gazete ve dergilerde makaleler yazmaktadır.

Türkiye Cumhurbaşkanı Abdullah Gül Enstitü hakkında şunu söylemiştir: “Buraya beni düşüncelerimi paylaşmak için davet ettikleri için, Türkiye Araştırmaları Programı’na teşekkür ederim. […] Washington Enstitüsü’nün değerli çalışmalarından çok faydalandım. Ayrıca birçok Türk siyasetçi, diplomat, akademisyen, ve gazetecinin de Enstitü’nün üyeleri ile verimli ve faydalı diyalogları olmuştur.”

Abdullah Gül’ün yanı sıra eski Cumhurbaşkan Süleyman Demirel de Washington Enstitünün faydalı calışmalarından ve ABD-Türkiye ilişkilerine olumlu katkılarından dolayı memnuniyetini dile getirmiştir.


Misyonu

ABD dış politikasının onemli bir parçası olan Yakın Doğu hakkında bilimsel araştırma yapmanın dışında, Enstitü doğru bir dış politikayla bölgenin güvenli, demokratik ve barısçıl bir bölge haline getirilmesini amaçlamaktadır.

Kıdemlı Uzmanlar

- Soner Çağaptay - J. Scott Carpenter - Michael Eisenstadt - John Hannah - Simon Henderson - Michael Jacobson - Mehdi Khalaji - Matthew Levitt - David Makovsky - David Pollock - David Schenker

Kaynaklar

Dış Bağlantılar