Henri Charrière: Revizyonlar arasındaki fark

Vikipedi, özgür ansiklopedi
[kontrol edilmemiş revizyon][kontrol edilmemiş revizyon]
İçerik silindi İçerik eklendi
TXiKiBoT (mesaj | katkılar)
k Bot değişikliği Ekleniyor: cs:Henri Charrière
Değişiklik özeti yok
1. satır: 1. satır:
'''Henri Charrière''' (d. [[16 Kasım]] [[1906]], [[Ardèche]] - ö. [[29 Temmuz]] [[1973]], [[Madrid]]), Fransız yazardır. "[[Papillon]]" ([[Kelebek (kitap)|''Kelebek'']]) isimli kitabı ile ünlüdür.
'''Henri Charrière''' (d. [[16 Kasım]] [[1906]], [[Ardèche]] - ö. [[29 Temmuz]] [[1973]], [[Madrid]]), Fransız yazardır. "[[Papillon]]" ([[Kelebek (kitap)|''Kelebek'']]) isimli kitabı ile ünlüdür.


1906'da [[Fransa]]'nın [[Adreche]] köyünde doğmuş, [[1931]] yılında hiç işlemediği bir suçtan müebbet kürek mahkumu olmuş ve 13 yıllık kaçış mücadelelerinden sonra özgürlüğüne kavuşmuştur. Daha sonra [[Venezuela]] vatandaşı olmuş orada da tüm mahkumluk hikâyesini kendi lakabını taşıyan "[[Kelebek (kitap)|Kelebek]]" adlı kitapta yazmıştır. [[Banko]] adlı kitabında da özgürlüğe kavuştuktan sonraki yaşamını anlatmıştır.
1906'da [[Fransa]]'nın [[Adreche]] köyünde doğmuş, [[1931]] yılında hiç işlemediği bir suçtan müebbet kürek mahkumu olmuş ve 13 yıllık kaçış mücadelelerinden sonra özgürlüğüne kavuşmuştur. Daha sonra [[Venezuela]] vatandaşı olmuş orada da tüm mahkumluk hikâyesini kendi lakabını taşıyan "[[Kelebek (kitap)|Kelebek]]" adlı kitapta yazmıştır. [[Banko]] adlı kitabında da özgürlüğe kavuştuktan sonraki yaşamını anlatmıştır.çok taşşaklı bi adamdı....


{{yazar-taslak}}
{{yazar-taslak}}

Sayfanın 08.14, 31 Ağustos 2009 tarihindeki hâli

Henri Charrière (d. 16 Kasım 1906, Ardèche - ö. 29 Temmuz 1973, Madrid), Fransız yazardır. "Papillon" (Kelebek) isimli kitabı ile ünlüdür.

1906'da Fransa'nın Adreche köyünde doğmuş, 1931 yılında hiç işlemediği bir suçtan müebbet kürek mahkumu olmuş ve 13 yıllık kaçış mücadelelerinden sonra özgürlüğüne kavuşmuştur. Daha sonra Venezuela vatandaşı olmuş orada da tüm mahkumluk hikâyesini kendi lakabını taşıyan "Kelebek" adlı kitapta yazmıştır. Banko adlı kitabında da özgürlüğe kavuştuktan sonraki yaşamını anlatmıştır.çok taşşaklı bi adamdı....