Rapcore: Revizyonlar arasındaki fark

Vikipedi, özgür ansiklopedi
[kontrol edilmemiş revizyon][kontrol edilmemiş revizyon]
İçerik silindi İçerik eklendi
Değişiklik özeti yok
EmreDuran (mesaj | katkılar)
kDeğişiklik özeti yok
1. satır: 1. satır:
{{düzenle|Ağustos 2007}}
{{düzenle|Ağustos 2007}}


Rapcore, hip hop ve harcore punk müziklerinin ortaklığından oluşmuş bir müzik türüdür. Rap sözcüğünü hip hoptan, core sözcüğünü ise hardcore punktan almıştır. Rap-metal ve rap-rock denilebilir. Rap müziğin arkaplanına gitar eklenmiş hali olup, davul seti ve gitar çoğu zaman gerçek olarak yaratılır. Geri kalan ritimler bilgisayar ortamında oluşturulur.En bilinen rapcoreciler DMX,Korn,Run-DMC.
'''Rapcore''', [[hip hop]] ve [[hardcore]], [[punk]] müziklerinin ortaklığından oluşmuş bir müzik türüdür. Rap sözcüğünü hip hoptan, core sözcüğünü ise hardcore punktan almıştır. Rap-metal ve rap-rock denilebilir. Rap müziğin arkaplanına gitar eklenmiş hali olup, davul seti ve gitar çoğu zaman gerçek olarak yaratılır. Geri kalan ritimler bilgisayar ortamında oluşturulur. En bilinen rapcorecılar bazıları [[DMX]], [[Korn]] olarak sayılabilir.


== Ortaya Çıkışı ve Türkiye'deki Durumu ==
== Ortaya Çıkışı ve Türkiye'deki Durumu ==
1980 yılına yaklaşık bir zamanda ortaya çıkmıştır. Henüz Türkiye'de çok bilinmemektedir.Bu türün Türkiye'deki en iyi ve tek temsilcisi Manga'dır.
1980 yılına yaklaşık bir zamanda ortaya çıkmıştır. Henüz Türkiye'de çok bilinmemektedir. Bu türün Türkiye'deki en iyi ve tek temsilcisi [[Manga]]'dır.


[http://www.myspace.com/mangaweb Manga Resmi Myspace Sayfası]
[http://www.myspace.com/mangaweb Manga Resmi Myspace Sayfası]

Sayfanın 11.08, 21 Temmuz 2009 tarihindeki hâli

Rapcore, hip hop ve hardcore, punk müziklerinin ortaklığından oluşmuş bir müzik türüdür. Rap sözcüğünü hip hoptan, core sözcüğünü ise hardcore punktan almıştır. Rap-metal ve rap-rock denilebilir. Rap müziğin arkaplanına gitar eklenmiş hali olup, davul seti ve gitar çoğu zaman gerçek olarak yaratılır. Geri kalan ritimler bilgisayar ortamında oluşturulur. En bilinen rapcorecılar bazıları DMX, Korn olarak sayılabilir.

Ortaya Çıkışı ve Türkiye'deki Durumu

1980 yılına yaklaşık bir zamanda ortaya çıkmıştır. Henüz Türkiye'de çok bilinmemektedir. Bu türün Türkiye'deki en iyi ve tek temsilcisi Manga'dır.

Manga Resmi Myspace Sayfası