Tibet Platosu: Revizyonlar arasındaki fark

Vikipedi, özgür ansiklopedi
[kontrol edilmemiş revizyon][kontrol edilmemiş revizyon]
İçerik silindi İçerik eklendi
Nallimbot (mesaj | katkılar)
k Bot değişikliği Ekleniyor: eu:Goi-ordoki tibetarra
Değişiklik özeti yok
1. satır: 1. satır:
{{diğer anlamı|Tibet (anlam ayrım)}}
{{diğer anlamı|Tibet (anlam ayrım)}}


'''Tibet Platosu''' ya da '''Çang-Tang''' [[Çin Halk Cumhuriyeti]]'nin [[Tibet Özerk Bölgesi]] ve [[Qinghai Eyaleti]]'nin büyük bir bölümünü kapsayan, [[Orta Asya]]'da yer alan yüksek platoya verilen isimdir. 1.000 km.ye 2.500 km.lik bir yer kaplayan bu platonun ortalam yükseltisi 4.500 m civarındadır. 2,5 milyon kilometrekarelik bu plato dünyanın en yüksek ve büyük platosudur ve "Dünya'nın Çatısı" diye anılır.
'''Tibet Platosu''' ya da '''Çang-Tang''' [[Çin Halk Cumhuriyeti]]'nin [[Tibet Özerk Bölgesi]] ve [[Qinghai Eyaleti]]'nin büyük bir bölümünü kapsayan, [[Orta Asya]]'da yer alan yüksek platoya verilen isimdir. 1.000 km'ye 2.500 km.lik bir yer kaplayan bu platonun ortalam yükseltisi 4.500 m civarındadır. 2,5 milyon kilometrekarelik bu plato dünyanın en yüksek ve büyük platosudur ve "Dünya'nın Çatısı" diye anılır.



{{ASya-taslak}}
{{coğrafya-taslak}}
{{coğrafya-taslak}}



Sayfanın 23.42, 13 Nisan 2009 tarihindeki hâli

Tibet Platosu ya da Çang-Tang Çin Halk Cumhuriyeti'nin Tibet Özerk Bölgesi ve Qinghai Eyaleti'nin büyük bir bölümünü kapsayan, Orta Asya'da yer alan yüksek platoya verilen isimdir. 1.000 km'ye 2.500 km.lik bir yer kaplayan bu platonun ortalam yükseltisi 4.500 m civarındadır. 2,5 milyon kilometrekarelik bu plato dünyanın en yüksek ve büyük platosudur ve "Dünya'nın Çatısı" diye anılır.

Şablon:ASya-taslak