Selamlaşma: Revizyonlar arasındaki fark

Vikipedi, özgür ansiklopedi
[kontrol edilmemiş revizyon][kontrol edilmemiş revizyon]
İçerik silindi İçerik eklendi
Ugur Basak (mesaj | katkılar)
k 88.244.158.11 tarafından yapılan değişiklikler geri alınarak, Krkzn tarafından değiştirilmiş önceki sürüm geri getirildi.
Sayfa içeriği 'selamlaşma kültürel önem taşıyan bir nesnedir' ile değiştirildi
1. satır: 1. satır:
selamlaşma kültürel önem taşıyan bir nesnedir
[[İnsan]]lar birbirlerine ilişkileri gereği selam verir, selam alırlar. Selam şekli ve dili ülkeden ülkeye, bölgeden bölgeye farklılık gösterse de anlamında bir farklılık taşımaz.

Selamlaşma; sıcaklık, kardeşlik, barış dostluk, arkadaşlık , sevgi, saygı ifadeleri içerir. Merhaba, günaydın, selam-aleyküm,iyi günler,iyi akşamlar, iyi geceler gibi sözcük ve söz gruplarıyla selamlaşmanın yanında; Gülümseme, el sallama, başeğme, göz kırpma şeklinde jest ve mimikler de selamlaşma biçimi olarak görülür. Resmi uniforma içinde selam kurallara bağlansa da yine karşılıklı ilişki söz konusudur. Ayrıca, Selam, bir iletişim ve ilişkinin başlangcı sayılır. Selamlaşmada, karşılıklı tanınma ve bilinme ile beraber ahenk içinde estetiği de getirir. Selam, her şeyden önce bir duygu alışverişidir.Bu yönüyle insanın karakterini de bir noktaya kadar açığa vurur. İlk insanların nasıl selamlaştığını bilmiyoruz. Sevgi, insanlıkla beraber var olduğuna göre , en azından sevgiyi, saygıyı ifade edecek birşeylerin jest ve mimik biçimine sokulmuş olması gerek. Selamlaşma bir kültür işi, bir yaşam biçimidir.

{{kültür-taslak}}

Sayfanın 10.42, 15 Mart 2009 tarihindeki hâli

selamlaşma kültürel önem taşıyan bir nesnedir