Kullanıcı mesaj:Tevfik1958: Revizyonlar arasındaki fark

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi
İçerik silindi İçerik eklendi
Takabeg (mesaj | katkılar)
Telif hakkı.
Takabeg (mesaj | katkılar)
124. satır: 124. satır:


==Karabağ==
==Karabağ==
Selam. Siz misiniz? [[Kullanıcı:Takabeg|Takabeg]] [[User Talk:Takabeg|<sup><u>ileti</u></sup>]] 17:50, 13 Mart 2009 (UTC)
{| style="width: 80%; margin: 0 0 0 10%; border-collapse: collapse; background: #FBFBFB; border: 1px solid #aaa; border-left: 10px solid #FF8247;"
{| style="width: 80%; margin: 0 0 0 10%; border-collapse: collapse; background: #FBFBFB; border: 1px solid #aaa; border-left: 10px solid #FF8247;"
|-
|-
133. satır: 132. satır:


<!-- Template:Telif hakkı-yeni-->
<!-- Template:Telif hakkı-yeni-->

Selam. Siz misiniz? [[Kullanıcı:Takabeg|Takabeg]] [[User Talk:Takabeg|<sup><u>ileti</u></sup>]] 17:50, 13 Mart 2009 (UTC)

Sayfanın 17.50, 13 Mart 2009 tarihindeki hâli

Arşiv bağlantıları:

Arşiv 1 Temmuz 2008 - Aralık 2008

Arşiv

  • Merhabalar,
  • Hallettim. Bu son bir iki değişikliğimi tekrar gözden geçirebilirsiniz istersen tam olarak ne yaptığımı anlamak için. Grafik falan eklemedim ben şimdilik sadece iç bağlantı koydum ama isterseniz diğer kullanıcıların kullanıcı mesajlarına bakarak kendiniz arşiv bağlantınızı grafikle süsleyebilirsiniz. Teşekkürler, iyi çalışmalar... - - noumenon Θ mesaj 13:45, 19 Aralık 2008 (UTC)

Selamlar

Selamlar Dsmurat bu [[1]] maddesinde bulunan Template:Geobox River Türkçe'ye çevirmek sizin tarafınızdan mümkünmü acaba, bence varolan Şablon:Nehir çok basit olmuş, İlginize ve yardımınıza şimdiden teşekkürler.--Tevfik1958 15:37, 25 Aralık 2008 (UTC)

  • Selamlar size de sevgili Tevfik1958. Şablona baktım ve pekçok coğrafi şekilde kullanılabilen çok ayrıntılı bir şablon olduğunu gördüm. Şu an o şablonu çevirmem ya da Türkçe Vikipedi'de uygulamam mümkün gözükmüyor; çünkü biraz uğraştırıcı ve ben de bu aralar çok yoğunum. Bu nedenle size bu konuda yardımcı olamayacağım; mazur görünüz. Saygı, sevgi ve selamlarımla... --DsMuratileti 17:34, 25 Aralık 2008 (UTC)

Kaşgarlı Mahmut

Merhaba,
Bu konuda bir türlü anlaşamadık sanırım. Bana gönderdiğiniz mesaja ilişki olarak:

  1. Kendi yapabileceğiniz bir düzenleme işini neden ısrarla hizmetlilerden beklediğinizi anlamıyorum. Bir maddeyi birileri vandallıyorlarsa, bunu geri almak sizin de elinizde. Bana mesaj yazana kadar, siz kendiniz de düzgün sürümü geri getirebiirsiniz.
  2. Ben hâlâ bu maddeyi korumaya almak gerektiği düşünmüyorum. Bundan çok daha yoğun vandalizme uğrayan sayfalar var ki korumaya almıyoruz. Çünkü koruma, size daha önce de bahsettiğim gibi, son çaredir. Vikipedi'de tüm içeriğin herkes tarafından değiştirilebilmesi esastır. Yine de buna katılmıyorsanız, Vikipedi:Yarı korumaya aday maddeler sayfasına istekte bulunabilirsiniz. İyivikiler... homonihilis // ileti 18:38, 27 Aralık 2008 (UTC)
Bana gönderdiğiniz iletilerden rahatsız değilim. Tabii ki çeşitli konularda taleplerini ileteceksiniz. Ama "maddeyi geri getirin" tarzındaki mesajlarınızı sanırım yanlış anlıyorum. Bir de bu maddenin korunması için bu kadar ısrarcı olmanızı anlayamıyorum çünkü, kurallar gereği korunmasını gerektiren şartlar oluşmuş değil. Neyse, biraz yanlış anlaştık sanırım ama umarım söylemek istediklerimi net şekilde söyleyebilmişimdir. İyivikiler... homonihilis // ileti 18:38, 27 Aralık 2008 (UTC)
Mutlu yıllar. --♪♫Berkay0652 23:00, 31 Aralık 2008 (UTC)

Yarı koruma

Lütfen bu tür bir ricade bulunmadan önce vandalizm konusunda ne kadar duyarlı olup olmadığı daha iyi araştırınız. Divân-ı Lügati't-Türk maddesinde tüm Aralık ayı boyunca sadece 4 ip maddede değişiklik yapmış. Kaşgarlı Mahmut sayfasında tüm Aralık ayı boyunca 9 ip değişiklik yapmış ve bunlardan bazıları vandalizm değil. Korumaya alınacak kadar bir vandalizm söz konusu değil. "Böyle önemli maddelerin korunmaya alınması gerekir" demişsiniz gerekçenizde. Sizin için önemli olması korumaya almak için yeterli değildir cümlesi buna cevabendir, çünkü Vikipedide her madde önemlidir. Maddeler arasında önem sırasına göre bir ayrım yapmak en azından hizmetliler açısından doğru olmaz ve bu maddeleri diğerlerinden önemli kılan sizin kişisel görüşünüzdür, ve birilerinin kişisel görüşüne göre değil politika ve yönergelere göre alınır, cevabın meali budur. "İngiliz ve Alman wikipedia'da anonim kullanıcılar tarafından bir eklenti yapıldığında Admin'ler (Hizmetliler) tarafından yedi günde kontrol edilip ya siliniyor, ya da kabul ediliyor" cümleniz ise eksik hatta yanlış. Sanırım Vikipediyle ilgili anlayamadığınız şey şu; Vikipedi'yi politiklar temelli olmak üzere kullanıcılar yazar, kullanıcılar geliştirir, kullanıcılar korur, kullanıcılar yönetir, kullanıcılar karar verir, kullanıcılar seçer, kullanıcılar onaylar... Siz de bende birer kullanıcıyız. Ne İngilizce Vikipedide ne Almanca Vikipedide anonim kullanıcılar tarafından bir eklenti yapıldığında Admin'ler (Hizmetliler) tarafından yedi günde kontrol edilmez, kullanıcılar tarafından her dakika kontrol edilir. 7 gün sınırlaması da yoktur. Vikipediyi korumak benim ne kadar görevim ise aynı derecede sizin de görevinizdir ve bu korumayı yaparken de politikalara ve yönergelere uymak zorundayız. Ve bu politikara göre bu kadar az vandalizme uğramış sayfaların yarı korumaya alınması mümkün değildir. Saygılar, iyi çalışmalar.--Machiavelli msj 14:20, 10 Ocak 2009 (UTC)

Şimdi daha iyi anladım, teşekkürler bilgilendirme için. Ancak genede en wikide yok böyle bir sitem bildiğim kadarıyla. Ayrıca gene de yarı korumaya alınması ile bu sistem arasında fark var. Bu sitem ip değişikliklerine gene belli ölçülerde izin verirken, yarı koruma ip değişiklikerine hiçbir şekilde izin vermiyor. Yarı korumaya alınırken uyulması gereken bazı kurallar ve koşullar var ve bu koşullar sağlanmadıkça yarı korumaya almam mümkün değil. Saygılar, iyi çalışmalar.--Machiavelli msj 13:53, 12 Ocak 2009 (UTC)

İli

Selam üstadım. İli Turki diye bir madde varmış:) Ama çok kısa. Geliştirebilir misiniz acaba? Takabeg ileti 17:37, 16 Ocak 2009 (UTC)

Selam Takabeg yarın ilgilenirim. İyi çalışmalar.--Tevfik1958 17:45, 16 Ocak 2009 (UTC)

  • Selam Takabeg İli Turki şu anda bitirdim bir göz atarsın, ilerde daha fazla sağlam kaynak bulursam yine eklerim.--Tevfik1958 11:08, 17 Ocak 2009 (UTC)
  • Elinize sağlık. Bu dil hakkında göz atabileeck kadar bilgim yok:) O yüzden sizden rica ettim. Çok teşekkür ederim. Takabeg ileti 12:08, 17 Ocak 2009 (UTC)

Kaşgarlı Mahmut

Kaşgarlı Mahmut'un tamamen içeriği değiştirmişler, bir kaç defa hizmetlilerden rica ettiğim halde korunmaya alınmadı, yavaş yavaş burada kalmanın bir anlamı yok.--Tevfik1958 19:57, 19 Ocak 2009 (UTC)

Başlangıç kısımlarını tamir ettim. Maddede telifli kısımlar var sanki. Takabeg ileti 20:30, 19 Ocak 2009 (UTC)

Nezaket

  • Şu iletinizde kullandığınız ifadeler Vikipedi'nin nezaket ilkesiyle bağdaşmamaktadır. Yanlış anlaşılabilecek ve hakaret olarak anlamlandırılabilecek sözlerinizi düzeltmeniz iyi olabilir. Saygılarımla... --DsMuratileti 21:15, 19 Ocak 2009 (UTC)

Arapça ve Farsça

Selam üstadım. Maddelerde Arapça ve Farsçasını komple kaldırmak doğru değildir. Hele Arap harflerini kaldırıp okunuşlarını kaldırmamamış olması çok komikti:). Fakat bu harfler fazla olunca özellikle bu harfleri okuyamayan arkadaşlarımızın anlamaları çok zor oluyor. Önerim şu:

Başlığın Arapçası ve Farsçası her maddede olduğu gibi yazalım. Ancak metinde geçen kelimeler için eğer madde açıldıysa o maddeye ekleyelim.

Açılmamış madde için ileride açılacağını göz önünde tutarak Arapçası ve Farsçası v.s. varsa ekleyelim.

Ne dersin? Takabeg ileti 12:37, 21 Ocak 2009 (UTC)

Kaynakça sorunu

  • Merhabalar,
  • Tam olarak ne demek istediğinizi anlayamadım eğer kaynakçası çıkarılmış bir örnek gösterirseniz daha iyi kavrayabileceğimi sanıyorum? Anlayamadığım için cidden özür dilerim - şu sıralar pek Vikipedi'yi takip edemediğimden biraz gerideyim... Teşekkürler, iyi çalışmalar... - - noumenon Θ mesaj 02:11, 9 Şubat 2009 (UTC)
  • Merhabalar,
  • Elbette sürekli takip etmeniz beklenemez... ama sanırım bunu gerçekleştirenler anonim IP'ler? Madde geçmişine göz attım ama çok fazla vandalizm var hepsini tek tek inceleyecek vaktim olmadığı için vandalizm sonucu kaldırıldığını düşünüyorum. Şu sıralar Vikipedi'deki maddelerdeki çeşitli ayrıntı/sayısal verileri (örneğin nüfûs bilgileri vs.), kaynakça vs. gibi unsurları kastî olarak yanlış bir şekilde değiştirme veya çıkarmaya yönelik çeşitli vandalizm saldırıları oldukça yoğun (bunu amaç edinmiş çeşitli gruplar ve kişiler olduğunu öğrendik birkaç ay önce). Bu saldırılar bağlamında yapılmış olabilir bahsettiğiniz şeyler. Bu noktada da uyarı pek anlam içermiyor; herhangi bir kullanıcının kaynakça çıkardığına vs. şahit olursanız ve bunu hataen yapmadığı aşikârsa o an çevrim içi olan bir hizmetliye durumu bildirmenizde yarar vardır. Benim gözümden kaçan, bu maddelerdeki kaynakçaları tahrif ettiğini gördüğünüz bir kullanıcı varsa belirtebilirsiniz; incelerim ilgili katkıları. Teşekkürler, iyi çalışmalar... - - noumenon Θ mesaj 18:01, 9 Şubat 2009 (UTC)

Bilgi kutusu tarihi ülke

  • Merhabalar,
  • Şablonun kendisinde ([2]) yeni bir değişiklik yok gibi (en son değişiklikler için verdiğim bağlantıya bakabilirsiniz). Belki Karahanlılar maddesindeki şablona verilen girdilerdedir değişiklikler. Tam olarak sorun nedir anlayamadım? Teşekkürler, iyi çalışmalar... - - noumenon Θ mesaj 23:02, 13 Şubat 2009 (UTC)

Şablon

  • Noumenon'a yazdığınız iletiyi tesadüfen gördüğümde nedenini aramaya başladım; çünkü şablonda en son değişikliği ben yapmışım aralık ayı ortalarında. Meğer nedeni, anonim bir arkadaşımızın yaptığı şu değişiklik imiş. Sorun şimdilik yok Göz kırpma. Görüşmek üzere, kolay gelsin... --DsMuratileti 04:52, 14 Şubat 2009 (UTC)
  • Selamlar. İlginize teşekkürler, bende onu demek istemiştim, ayrıca Raşit al-Din Hamadani maddesinde üç tane dikey çizgi var (herhalde bilgi kutusu şablonunu birisi değiştirmiş) vaktiniz olursa bir göz atarsanız sevinirim. İyi çalışmalar.--Tevfik1958 10:51, 14 Şubat 2009 (UTC)
  • Bir değişiklik vardı; geri aldım. Şimdi iş kuyruğuna girmiştir, yarım saat 45 dakika sonra anlaşılır düzelip düzelmediği... Kolay gelsin, iyi çalışmalar... --DsMuratileti 11:08, 14 Şubat 2009 (UTC)

Varşova

Selam üstadım. Bir şeyi soracağım. "Mit Gewalt aus Bunkern hervorgeholt" in tam Türkçesi nedir? Varşova Gettosu Ayaklanması maddesinde kullandım. Şiddet yoluyla sığınaktan çıkarıldı olarak çevirdim. de tam doğrusunu öğrenmek istiyorum. Yardımcı olursanız sevinecem. Görüşürüz. Takabeg ileti 12:16, 14 Şubat 2009 (UTC)

  • Selam Takabeg, doğru çevirim yapmışsınız, ileriki sorunlarınızda az da olsa bu [3] sayfadan faydalanabilirsiniz veya Window sistemi ile çalışıyorsanız bu [4] sayfadan bilgisayarınıza Lingoes V2.5.3'i yükleyebilirsiniz pek çok dillerde sözlük ekleri var, hemde bedava, umarım yardımcı olmuşumdur. İyi çalışmalar.--Tevfik1958 12:35, 14 Şubat 2009 (UTC)
Çok mer30 (Vielen Dank!) Takabeg ileti 12:42, 14 Şubat 2009 (UTC)

wiki.ubuntu

Selamlar. Şu an için ubuntudan anlayan, yazı yazmaya gönüllü, gerekirse tercüme yapabilecek arkadaşlara ihtiyacımız var --canosayanmesaj 14:33, 23 Şubat 2009 (UTC)

Selamlar. Avarlar maddesine şöyle yazmıştınız. Tam olarak anlayamadım. Cümleyi düzenleyebilir misini? Cümle şu;
Encyclopædia Iranica'ya göre Avarlar ve daha sonra Moğollar gibi Sien-pi (Śyän-bi, Çince: basit: 鲜卑; geleneksel: 鮮卑; pinyin: Xiānbēi; Wade-Giles: Hsien-pei; Sien-pi) göçebe birliğidir, böylece "İlk defa tarihsel olarak kanıtlanmış Moğol kabilesidir".--Gökçє Yörük mesaj 16:31, 23 Şubat 2009 (UTC)
Çok sağolun.--Gökçє Yörük mesaj 16:56, 23 Şubat 2009 (UTC)

Irak Türkmenleri

Selam. 1. dönem, 2. dönem ... bu ne anlama geliyor? Kimin araştırmasına dayalı? Takabeg ileti 16:41, 23 Şubat 2009 (UTC)

Selam

Göç dönemi veya yerleşim dönemini anlamına geliyor.--Tevfik1958 17:02, 23 Şubat 2009 (UTC)

Kimin tezine göre? Takabeg ileti 00:59, 24 Şubat 2009 (UTC)

Selam sizin bu IP-Adresi 88.224.27.235 kullanıcı ile bir ilişkiniz varmıdır acaba?--Tevfik1958 17:51, 23 Şubat 2009 (UTC)

Bu mu? Sadece iki değişikliği yapmış. İlişikimiz yok. İyi çalışmalar. Takabeg ileti 00:59, 24 Şubat 2009 (UTC)

İyi geceler

  • Eski ve deneyimli bir kullanıcı olmanıza karşın; eklediğiniz Büyük Türkistan maddesinde, Doğu Türkistan maddesinden birebir alıntı vardır. Bu transvikilemektir, gerekçesini açıklar mısınız?  Levent İleti Katkılar   21:28, 6 Mart 2009 (UTC)
Selamlar. Acaba elinizdeki kaynaklarda Avunya veya Gökköy, Balıkesir hakkında bilgi var mıdır?--Gökçє Yörük mesaj 16:00, 9 Mart 2009 (UTC)

Divanu lugat.....

Mesajınızı bana attığınızdan emin misiniz bilmiyorum ama ismini verdiğiniz kitabı okuyupta düzeltmem gereken şey nedir acaba? Divanu kelimesinin sonundaki u'nun ü olması gerektiğini mi ima ettiniz? Kastınız oysa eğer benim bildiğim kadarıyla arapça kökenli "divan" kelimesi dammeli iken "ü" ile değil de "u" ile çekilir. Kaldıki arapçada hiç bir sessiz "ü" ile çekilmez. Çünkü arapçadaki bizdeki gibi bir "ü" sesi yoktur. Ama kitabın yazarı onu öyle uygun görmüşse onu da ayrıca tartışmak lazım. Sanırım burası da onun yeri değil. İyi çalışmaki Apolas Lermi 15:09, 13 Mart 2009 (UTC)

  • Yanlışınız var, onları ben değiştirmiş olamam. Zira bahsettiğiniz konuda bilgim yok. Ama siz "Divanu" kelimesini "Divanü" olarak çevirmişsiniz. Bence o da yanlış. Ki bu hali dile komik geliyor. Neticede n sesinden önceki kelime uzatan elif ile çekilmiş. Öyle olmasa bile "ü" ile çekilen hiç bir harf yok. Bence düzeltilmesi lazım.Apolas Lermi 15:22, 13 Mart 2009 (UTC)
  • Sen kimsin ya????? Benimle ne biçim konuşuyorsun sen? Terbiyeyi nerden buldun sen? Sokaktan mı edindin? (...) konuşmayı öğren, ondan sonra gel burda yazı yaz, ona buna bişeyelr anlatmya çalış. Akşam akşam durup duruken beni sinir ettin beeeee...Apolas Lermi 15:35, 13 Mart 2009 (UTC)

Nezaket uyarısı

Şu mesajınız Vikipedinin resmi politikalarından biri olan Vikipedi:Nezaket'in ihlali niteliğindedir. Vikipedi özgürce katkıda bulunulma esasından hareketle tüm kullanıcılara açıktır ve onlarca farklı kişinin yan yana katkıda bulunabilmelerinin yolu buranın kurallarına uymaktan geçer. Nezaket kuralları da bunların en önemlilerindendir. Tartışmalarda soğukkanlı olmak ve karşı tarafta bulunan kişiye değil konuya ve sonuca odaklanmak, hem sizi hem karşınızdaki kişileri, hem de Vikipediyi daha az yıpratacaktır. Lütfen davranışınızı tekrarlamayınız. --Yabancımsj 15:44, 13 Mart 2009 (UTC)

Okudum ve kendisine gerekli uyarıyı yaptım. Ancak hâlâ "bana hikaye okuyor" diyerek nezaketsizliği sürdürüyor ve o mesajın yazılmasındaki kendi payınızı görmezden geliyorsunuz. Gördüğünüz gibi ortamı germenin, nezaketsizlik etmenin tartışmaları sonuca götürmesine imkân yok. Tekrar ediyorum, bu kurallar bunun için var. Lütfen acilen üslubunuzu gözden geçiriniz. Soğukkanlı davranamayacağınızı düşündüğünüz zamanlarda değişiklik yapmaktan kaçınınız. İçinden çıkamadığınız tartışmalarda deneyimli kullanıcılara danışmak da başvurulabilecek bir yoldur. Bunları yapmak yerine politika ihlalinde ısrar etmeyiniz. --Yabancımsj 15:55, 13 Mart 2009 (UTC)

Karabağ

Öncelikle özgür ansiklopedi Vikipedi'ye hoş geldiniz ! Vikipedi'ye katkıda bulunmak istemeniz çok güzel, fakat ne yazık ki Vikipedi'ye özgür lisanslı (Kamu malı, GÖBL, Creative Commons vs.) olmayan hiçbir kaynaktan içerik aktaramayız; yani (telif hakkı saklı) başka web sitelerinden veya kitaplardan buraya doğrudan içerik taşımanız mümkün değildir. Telif hakları hakkında daha fazla bilgiyi Vikipedi:Telif hakları/SSS ve Vikipedi:Telif hakları sayfalarında bulabilirsiniz. İçerik aktarabileceğiniz bazı GÖBL kaynaklar için GÖBL kaynaklar sayfasına, bazı kamu malı kaynaklar içinse kamu malı kaynaklar sayfasına göz atabilirsiniz. Kısa bilgi almak için buraya tıklayınız. Tekrar hoşgeldiniz, iyi değişiklikler! - Takabeg ileti 17:50, 13 Mart 2009 (UTC)


Selam. Siz misiniz? Takabeg ileti 17:50, 13 Mart 2009 (UTC)