Vehbi Zeki Serter: Revizyonlar arasındaki fark

Vikipedi, özgür ansiklopedi
[kontrol edilmemiş revizyon][kontrol edilmemiş revizyon]
İçerik silindi İçerik eklendi
Murhin (mesaj | katkılar)
Değişiklik özeti yok
Murhin (mesaj | katkılar)
Değişiklik özeti yok
1. satır: 1. satır:
{{Çalışma var}}
{{Çalışma var}}


Vehbi Zeki Serter, (d. 1938, Lefkoşa) [[Kıbrıs Türkleri|Kıbrıslı Türk]] siyasetçi.
Vehbi Zeki Serter, (d. [[1938]], [[Lefkoşa]]) [[Kıbrıs Türkleri|Kıbrıslı Türk]] siyasetçi.


[[1961]] senesinde [[Ankara Üniversitesi]] Dil Tarih Coğrafya Fakültesi [[Tarih|Tarih Bölümü]]’nden mezun oldu. Mezuniyetinden sonra Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde tarih öğretmeni, Eğitim Bakanlığı’nda Tarih Müfettişi, Baş Müfettiş ve Teftiş Dairesi Müdürü Olarak görevler yaptı. [[1972]] tarihinde ise Ankara Üniversitesi’nde Tarih alanında [[doktora]] yaptı. Birçok tarih alanında eserleri yayımlandı. Halen [[Kıbrıs Türk Tarih Kurumu]] Başkanıdır.
[[1961]] senesinde [[Ankara Üniversitesi]] Dil Tarih Coğrafya Fakültesi [[Tarih|Tarih Bölümü]]’nden mezun oldu. Mezuniyetinden sonra Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde tarih öğretmeni, Eğitim Bakanlığı’nda Tarih Müfettişi, Baş Müfettiş ve Teftiş Dairesi Müdürü Olarak görevler yaptı. [[1972]] tarihinde ise Ankara Üniversitesi’nde Tarih alanında [[doktora]] yaptı. Birçok tarih alanında eserleri yayımlandı. Halen [[Kıbrıs Türk Tarih Kurumu]] başkanıdır.


1985, 1990, 1993 genel seçimlerinde ve 6 Aralık 1998 genel seçimlerinde, Ulusal Birlik Partisi’nden Lefkoşa milletvekili seçildi. Meclis Başkan Yardımcılığı ve Meclis Başkanlığı görevleri yaptı. [[Ulusal Birlik Partisi]] Genel Sekreterliği yaptı.
[[1985]], [[1990]], [[1993]] genel seçimlerinde ve [[6 Aralık]] [[1998]] genel seçimlerinde, Ulusal Birlik Partisi’nden Lefkoşa milletvekili seçildi. Meclis Başkan Yardımcılığı ve Meclis Başkanlığı görevleri yaptı. [[Ulusal Birlik Partisi]] Genel Sekreterliği yaptı.


İngilizce ve Yunanca bilmekte olup evli ve iki çocuk babasıdır.
İngilizce ve Yunanca bilmekte olup evli ve iki çocuk babasıdır.
13. satır: 13. satır:
[[Kategori:1938 doğumlular]]
[[Kategori:1938 doğumlular]]
[[Kategori:Kıbrıs Türkü siyasetçiler]]
[[Kategori:Kıbrıs Türkü siyasetçiler]]
[[Kategori:Cumhuriyet Meclisi başkanları]]
[[Kategori:Cumhuriyet Meclisi başkan yardımcıları]]

Sayfanın 10.05, 22 Şubat 2009 tarihindeki hâli

Vehbi Zeki Serter, (d. 1938, Lefkoşa) Kıbrıslı Türk siyasetçi.

1961 senesinde Ankara Üniversitesi Dil Tarih Coğrafya Fakültesi Tarih Bölümü’nden mezun oldu. Mezuniyetinden sonra Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde tarih öğretmeni, Eğitim Bakanlığı’nda Tarih Müfettişi, Baş Müfettiş ve Teftiş Dairesi Müdürü Olarak görevler yaptı. 1972 tarihinde ise Ankara Üniversitesi’nde Tarih alanında doktora yaptı. Birçok tarih alanında eserleri yayımlandı. Halen Kıbrıs Türk Tarih Kurumu başkanıdır.

1985, 1990, 1993 genel seçimlerinde ve 6 Aralık 1998 genel seçimlerinde, Ulusal Birlik Partisi’nden Lefkoşa milletvekili seçildi. Meclis Başkan Yardımcılığı ve Meclis Başkanlığı görevleri yaptı. Ulusal Birlik Partisi Genel Sekreterliği yaptı.

İngilizce ve Yunanca bilmekte olup evli ve iki çocuk babasıdır.