Sıkıysa Yakala: Revizyonlar arasındaki fark

Vikipedi, özgür ansiklopedi
[kontrol edilmemiş revizyon][kontrol edilmemiş revizyon]
İçerik silindi İçerik eklendi
Gruppenführer (mesaj | katkılar)
Değişiklik özeti yok
Gruppenführer (mesaj | katkılar)
35. satır: 35. satır:
== Konusu ==
== Konusu ==
{{spoiler}}
{{spoiler}}
[[Frank Abagnale]]'in (Leonardo Di Caprio) mutlu aile yaşamı, babasının iş hayatındaki başarısızlığıyla ve annesinin babasını terk etmesiyle sona erer. Henüz 16 yaşındaki Frank evden kaçar ve kısa zaman içinde yasal yollardan geçinemeyeceğini anlar. Bir yandan yaşamını sürdürebilmek için, bir yandan mutsuz babasına armağanlar almak için kılıktan kılığa girmeye, sahte çekler yazmaya, önüne geleni dolandırmaya başlar. Büründüğü pilot, doktor, avukat kimlikleri yaşı nedeniyle hiç de inandırıcı olamayacak kimliklerdir aslında. Frank’in bütün yeteneği de tam buradadır. Umursamaz tavırlarıyla, kendine güveniyle ve hazırcevaplığıyla karşısındakinin hissedebileceği tüm kuşkuları ortadan kaldırır ve en zor durumların içinden kolaylıkla sıyrılır. Carl Hanratty (Tom Hanks) gözüpek, kurnaz bir polistir. Frank'i işlediği suçlardan dolayı yakalamak için peşine düşer. Onu yakalamak için o kadar ısrarcıdır ki birara Frank'le yüzyüze gelir ama onu tanıyamaz. Çünkü Frank herkes gibi onuda kandırıp kayıplara karışır fakat Carl asla pes etmeyecektir.
[[Frank Abagnale]]'in (Leonardo Di Caprio) mutlu aile yaşamı, babasının iş hayatındaki başarısızlığıyla ve annesinin babasını terk etmesiyle sona erer. Henüz 16 yaşındaki Frank evden kaçar ve kısa zaman içinde yasal yollardan geçinemeyeceğini anlar. Bir yandan yaşamını sürdürebilmek için, bir yandan mutsuz babasına armağanlar almak için kılıktan kılığa girmeye, sahte çekler yazmaya, önüne geleni dolandırmaya başlar. Büründüğü pilot, doktor, avukat kimlikleri yaşı nedeniyle hiç de inandırıcı olamayacak kimliklerdir. Aslında Frank’in bütün yeteneği de tam buradadır. Umursamaz tavırlarıyla, kendine güveniyle ve hazırcevaplığıyla karşısındakinin hissedebileceği tüm kuşkuları ortadan kaldırır ve en zor durumların içinden kolaylıkla sıyrılır. Carl Hanratty (Tom Hanks) gözüpek, kurnaz bir polistir. Frank'i işlediği suçlardan dolayı yakalamak için peşine düşer. Onu yakalamak için o kadar ısrarcıdır ki birara Frank'le yüzyüze gelir ama onu tanıyamaz. Çünkü Frank herkes gibi onuda kandırıp kayıplara karışır fakat Carl asla pes etmeyecektir.
{{endspoiler}}
{{endspoiler}}



Sayfanın 17.42, 8 Kasım 2008 tarihindeki hâli

Şablon:Film

Sıkıysa Yakala 1960'lı yılların sonunda geçen film Frank Abagnale'in gerçek bir hayat hikayesine dayanıyor. Azınlık Raporu (film) ile farklı bir kulvara yönelen Steven Spielberg'in kişisel (pozitif) temalarına geri döndüğü görülüyor. Aile kurumunu herşeyin tepesine koyan ve polisiye bir masal anlatan 2002 yılı yapımı başrollerini Leonardo DiCaprio ve Tom Hanks'in paylaştığı aksiyon-polisiye filmidir.

Konusu

Şablon:Spoiler Frank Abagnale'in (Leonardo Di Caprio) mutlu aile yaşamı, babasının iş hayatındaki başarısızlığıyla ve annesinin babasını terk etmesiyle sona erer. Henüz 16 yaşındaki Frank evden kaçar ve kısa zaman içinde yasal yollardan geçinemeyeceğini anlar. Bir yandan yaşamını sürdürebilmek için, bir yandan mutsuz babasına armağanlar almak için kılıktan kılığa girmeye, sahte çekler yazmaya, önüne geleni dolandırmaya başlar. Büründüğü pilot, doktor, avukat kimlikleri yaşı nedeniyle hiç de inandırıcı olamayacak kimliklerdir. Aslında Frank’in bütün yeteneği de tam buradadır. Umursamaz tavırlarıyla, kendine güveniyle ve hazırcevaplığıyla karşısındakinin hissedebileceği tüm kuşkuları ortadan kaldırır ve en zor durumların içinden kolaylıkla sıyrılır. Carl Hanratty (Tom Hanks) gözüpek, kurnaz bir polistir. Frank'i işlediği suçlardan dolayı yakalamak için peşine düşer. Onu yakalamak için o kadar ısrarcıdır ki birara Frank'le yüzyüze gelir ama onu tanıyamaz. Çünkü Frank herkes gibi onuda kandırıp kayıplara karışır fakat Carl asla pes etmeyecektir. Şablon:Endspoiler

Oyuncular