İş süreçleri modelleme: Revizyonlar arasındaki fark

Vikipedi, özgür ansiklopedi
[kontrol edilmemiş revizyon][kontrol edilmemiş revizyon]
İçerik silindi İçerik eklendi
Tema (mesaj | katkılar)
k Konuşma Sentezi sayfasının yeni adı: İş süreçleri modelleme: uygun görünüyor
Tema (mesaj | katkılar)
düzn
1. satır: 1. satır:
{{düzenle|Haziran 2007}}
{{düzenle|Haziran 2007}}


'''İş süreçleri Modelleme''', süreç yönetiminin mühendislik kısmını kapsar. İşleri analiz edip yapılışında herkes tarafından örnek alınabilecek metodlar geliştirilerek süreçlerin iyileştirilmesi ve modellenmesi çalışmalarıdır. Düşünülebilecek her alanda uygulanabilir. Çünkü aslında yaşantımızda bir sistemdir. Sistem kavramı ise girdileri işlenerek çıktılara dönüştürülmesi olduğu için işleme aşaması tamnamıyle bir süreç tanımını doğurur. Sürecin tanımını yapacak olursak bir iç ve ya dış müşteriye değer üreten veya mevcut değerine değer katan faaliyettir. Sistem ve süreç kavramlarını birleştirecek olursak sistem içindeki faaliyetlerin tümüne süreç dendiğini söyleyebiliriz. BPM de herhangi bir süreçi yeniden veya geliştirerek belirli bir formatta ifade etme çalışmasıdır. Bir süreç modeli geliştirmek için format aşağıdaki gibidir.
Business Prosese Modeling (İş süreçleri Modelleme)

süreç yönetiminin mühendislik kısmını kapsar. İşleri analiz edip yapılışında herkes tarafından örnek alınabilecek metodlar geliştirilerek süreçlerin iyileştirilmesi ve modellenmesi çalışmalarıdır. Düşünülebilecek her alanda uygulanabilir. Çünkü aslında yaşantımızda bir sistemdir. Sistem kavramı ise girdileri işlenerek çıktılara dönüştürülmesi olduğu için işleme aşaması tamnamıyle bir süreç tanımını doğurur. Sürecin tanımını yapacak olursak bir iç ve ya dış müşteriye değer üreten veya mevcut değerine değer katan faaliyettir. Sistem ve süreç kavramlarını birleştirecek olursak sistem içindeki faaliyetlerin tümüne süreç dendiğini söyleyebiliriz. BPM de herhangi bir süreçi yeniden veya geliştirerek belirli bir formatta ifade etme çalışmasıdır. Bir süreç modeli geliştirmek için format aşağıdaki gibidir.
1.Sürecin amacı:
1.Sürecin amacı<br />
2.Sürecin kapsamı:
2.Sürecin kapsamı<br />
3.Sürecin sahibi:
3.Sürecin sahibi<br />
4.Sürecin elemanları:
4.Sürecin elemanları<br />
5.Sürecin girdileri:
5.Sürecin girdileri<br />
6.Sürecin çıktıları:
6.Sürecin çıktıları<br />
7.Sürecin eylemleri:
7.Sürecin eylemleri<br />
8.Sürecin tedarikçileri:
8.Sürecin tedarikçileri<br />
9.Sürecin müşterileri:
9.Sürecin müşterileri<br />
10.Sürecin hedefleri:
10.Sürecin hedefleri<br />
11.Sürecin performans göstergeleri:
11.Sürecin performans göstergeleri<br />

[[Kategori:Kişisel gelişim]]
[[Kategori:Kişisel gelişim]]

Sayfanın 20.40, 18 Ağustos 2008 tarihindeki hâli

İş süreçleri Modelleme, süreç yönetiminin mühendislik kısmını kapsar. İşleri analiz edip yapılışında herkes tarafından örnek alınabilecek metodlar geliştirilerek süreçlerin iyileştirilmesi ve modellenmesi çalışmalarıdır. Düşünülebilecek her alanda uygulanabilir. Çünkü aslında yaşantımızda bir sistemdir. Sistem kavramı ise girdileri işlenerek çıktılara dönüştürülmesi olduğu için işleme aşaması tamnamıyle bir süreç tanımını doğurur. Sürecin tanımını yapacak olursak bir iç ve ya dış müşteriye değer üreten veya mevcut değerine değer katan faaliyettir. Sistem ve süreç kavramlarını birleştirecek olursak sistem içindeki faaliyetlerin tümüne süreç dendiğini söyleyebiliriz. BPM de herhangi bir süreçi yeniden veya geliştirerek belirli bir formatta ifade etme çalışmasıdır. Bir süreç modeli geliştirmek için format aşağıdaki gibidir.

1.Sürecin amacı
2.Sürecin kapsamı
3.Sürecin sahibi
4.Sürecin elemanları
5.Sürecin girdileri
6.Sürecin çıktıları
7.Sürecin eylemleri
8.Sürecin tedarikçileri
9.Sürecin müşterileri
10.Sürecin hedefleri
11.Sürecin performans göstergeleri