David Garrick: Revizyonlar arasındaki fark

Vikipedi, özgür ansiklopedi
[kontrol edilmemiş revizyon][kontrol edilmemiş revizyon]
İçerik silindi İçerik eklendi
SieBot (mesaj | katkılar)
k Bot değişikliği Değiştiriliyor: ru:Гаррик, Дэвид
Homonihilis (mesaj | katkılar)
iç bağlatı düzeltildi
8. satır: 8. satır:
Meslek=[[Aktör]], [[oyun yazarı]], tiyatro yöneticisi ve yapımcısı|
Meslek=[[Aktör]], [[oyun yazarı]], tiyatro yöneticisi ve yapımcısı|
}}
}}
'''David Garrick''' (d. [[19 Şubat]] [[1717]] - ö. [[20 Ocak]] [[1779]]) İngiliz [[aktör]], [[oyun yazarı]], tiyatro yöneticisi ve yapımcısı. [[Samuel Johnson]]'ın öğrencisi ve arkadaşıydı ve İngiliz tiyatrosunu 18. yüzyıl boyunca hemen her açıdan etkiledi. Bir süre amatör tiyatrolarda rol aldı ama [[William Shakespeare]]'in [[III. Richard (oyun)|III. Richard'ındaki]] başrolüyle dikkatleri üzerine çekti. Öldüğünde [[Londra]] '''Westminster Manastırı'''nın ''Şairler Köşesi''ne gömüldü. Buraya defnedilen ilk tiyatrocuydu.
'''David Garrick''' (d. [[19 Şubat]] [[1717]] - ö. [[20 Ocak]] [[1779]]) İngiliz [[aktör]], [[oyun yazarı]], tiyatro yöneticisi ve yapımcısı. [[Samuel Johnson (yazar)|Samuel Johnson]]'ın öğrencisi ve arkadaşıydı ve İngiliz tiyatrosunu 18. yüzyıl boyunca hemen her açıdan etkiledi. Bir süre amatör tiyatrolarda rol aldı ama [[William Shakespeare]]'in [[III. Richard (oyun)|III. Richard'ındaki]] başrolüyle dikkatleri üzerine çekti. Öldüğünde [[Londra]] '''Westminster Manastırı'''nın ''Şairler Köşesi''ne gömüldü. Buraya defnedilen ilk tiyatrocuydu.
{{tiyatro-taslak}}
{{tiyatro-taslak}}
{{Tiyatro}}
{{Tiyatro}}

Sayfanın 08.31, 30 Haziran 2008 tarihindeki hâli

Şablon:Ünlü David Garrick (d. 19 Şubat 1717 - ö. 20 Ocak 1779) İngiliz aktör, oyun yazarı, tiyatro yöneticisi ve yapımcısı. Samuel Johnson'ın öğrencisi ve arkadaşıydı ve İngiliz tiyatrosunu 18. yüzyıl boyunca hemen her açıdan etkiledi. Bir süre amatör tiyatrolarda rol aldı ama William Shakespeare'in III. Richard'ındaki başrolüyle dikkatleri üzerine çekti. Öldüğünde Londra Westminster Manastırının Şairler Köşesine gömüldü. Buraya defnedilen ilk tiyatrocuydu.