Sigara odası: Revizyonlar arasındaki fark

Vikipedi, özgür ansiklopedi
[kontrol edilmemiş revizyon][kontrol edilmemiş revizyon]
İçerik silindi İçerik eklendi
MelancholieBot (mesaj | katkılar)
k Bot değişikliği Ekleniyor: en:Smoking room
Değişiklik özeti yok
1. satır: 1. satır:
'''Sigara odası''', özel olarak sigara içilmesi için tasarlanmış odaya verilen isimdir. Sigara odaları havaalanları ve fabrikalar ve işyerlerinde bulunabilirler. Genellikle bu odaya giriş ücretsiz olup, sandalyeler veya koltuklar içeren sade bir oda şeklinde düzenlenir. Bu odalara genellikle sigara firmaları sponsor olurlar. Bu firmalar sponsorlukları karşılığı odanın duvarlarına kendi reklamlarını asarlar. Birçok bölgede bu odalara girebilmek için yasal sigara içebilme yaşı sınırından küçük olmamak ''(Türkiye ve dünyanın pek çok ülkesinde 18 yaş)'' gerekir.
'''Sigara odası''', özel olarak [[sigara]] içilmesi için tasarlanmış odaya verilen isimdir. Sigara odaları havaalanları ve [[fabrika]]lar ve işyerlerinde bulunabilirler. Genellikle bu odaya giriş ücretsiz olup, sandalyeler veya koltuklar içeren sade bir oda şeklinde düzenlenir. Bu odalara genellikle sigara firmaları sponsor olurlar. Bu firmalar sponsorlukları karşılığı odanın duvarlarına kendi reklamlarını asarlar. Birçok bölgede bu odalara girebilmek için yasal sigara içebilme yaşı sınırından küçük olmamak ''([[Türkiye]] ve dünyanın pek çok ülkesinde 18 yaş)'' gerekir.


==Tarihsel Kullanımı==
==Tarihsel Kullanımı==

Sayfanın 14.47, 16 Haziran 2008 tarihindeki hâli

Sigara odası, özel olarak sigara içilmesi için tasarlanmış odaya verilen isimdir. Sigara odaları havaalanları ve fabrikalar ve işyerlerinde bulunabilirler. Genellikle bu odaya giriş ücretsiz olup, sandalyeler veya koltuklar içeren sade bir oda şeklinde düzenlenir. Bu odalara genellikle sigara firmaları sponsor olurlar. Bu firmalar sponsorlukları karşılığı odanın duvarlarına kendi reklamlarını asarlar. Birçok bölgede bu odalara girebilmek için yasal sigara içebilme yaşı sınırından küçük olmamak (Türkiye ve dünyanın pek çok ülkesinde 18 yaş) gerekir.

Tarihsel Kullanımı

Sigara odası, geleneksel olarak akşam yemeklerinden sonra erkeklerin sigara içtikleri mekanlardı.