Esmark bandı: Revizyonlar arasındaki fark

Vikipedi, özgür ansiklopedi
[kontrol edilmemiş revizyon][kontrol edilmemiş revizyon]
İçerik silindi İçerik eklendi
Sağlamcı (mesaj | katkılar)
kDeğişiklik özeti yok
tedavi-taslak+kategori
1. satır: 1. satır:
'''Esmark bandı''' kol ve bacaklardaki [[atardamar]] kanamalarının durdurulmasında kullanılan banttır. Bant, kanayan kısmın üst bölgesinden iyice gerilerek sarılır. [[Atardamar]] sıkıştırıldığı için [[kan]]durur. Ancak 20 dakikada bir gevşetilmelidir. Yaralıyı naklederken, bu uygulamanın hangi saatte yapıldığı bir kağıda yazılarak yaralının üstüne iliştirilmelidir.
'''Esmark bandı''' kol ve bacaklardaki [[atardamar]] kanamalarının durdurulmasında kullanılan banttır. Bant, kanayan kısmın üst bölgesinden iyice gerilerek sarılır. [[Atardamar]] sıkıştırıldığı için [[kan]] durur. Ancak 20 dakikada bir gevşetilmelidir. Yaralıyı naklederken, bu uygulamanın hangi saatte yapıldığı bir kağıda yazılarak yaralının üstüne iliştirilmelidir.


{{tıp-taslak}}
{{tedavi-taslak}}


[[Kategori:Tıp]]
[[Kategori:Tedaviler]]

Sayfanın 09.13, 24 Mayıs 2008 tarihindeki hâli

Esmark bandı kol ve bacaklardaki atardamar kanamalarının durdurulmasında kullanılan banttır. Bant, kanayan kısmın üst bölgesinden iyice gerilerek sarılır. Atardamar sıkıştırıldığı için kan durur. Ancak 20 dakikada bir gevşetilmelidir. Yaralıyı naklederken, bu uygulamanın hangi saatte yapıldığı bir kağıda yazılarak yaralının üstüne iliştirilmelidir.