Korkmaz Yiğit: Revizyonlar arasındaki fark

Vikipedi, özgür ansiklopedi
[kontrol edilmemiş revizyon][kontrol edilmemiş revizyon]
İçerik silindi İçerik eklendi
Kadikeuy77 (mesaj | katkılar)
Kadikeuy77 (mesaj | katkılar)
20. satır: 20. satır:
[[Kategori:1943 doğumlular]]
[[Kategori:1943 doğumlular]]
[[Kategori:Pertevniyal Lisesinde öğrenim görenler]]
[[Kategori:Pertevniyal Lisesinde öğrenim görenler]]
[[Kategori:İstanbul Devlet Güzel Sanatlar Akademisinde öğrenim görenler]]

Sayfanın 20.35, 9 Nisan 2022 tarihindeki hâli

Korkmaz Yiğit (d. 10 Nisan 1943, Erzincan), Türk iş adamıdır.

Korkmaz Yiğit
Doğum10 Nisan 1943
Erzincan
MilliyetTürk
EğitimPertevniyal Lisesi İstanbul Devlet Güzel Sanatlar Akademisi
Meslekİş insanı

Hayatı

Kars'tan Erzincan'a göç eden Azeri asıllı bir ailenin çocuğu olarak Erzincan'da dünyaya geldi. İstanbul'a göç ettikten sonra ortaöğretimini Pertevniyal Lisesi'nde, yükseköğretimini İstanbul Devlet Güzel Sanatlar Akademisi'nde yapmıştır. Mezun olduktan sonra müteahhitlik yapmaya başlamıştır. 90'lı yıllarda İstanbul'da üst-gelir grubuna dönük inşaat projeleriyle ismini duyurdu.

1990'ların ortasından itibaren farklı sektörlerde büyümeyi ve gelişmeyi seçti. 1997 yılında Doğuş Grubu'ndan Bank Ekspres'i 85 milyon dolara satın aldı. Aynı yıl şirketleri bir bünyede toplamak için Korkmaz Yiğit Holding'i kurdu. 1998 yılında Kanal 6, Kanal E, Genç TV, Renk TV, TV 2000 ve Virjin TV televizyon kanalları ile Yeni Yüzyıl, Ateş ve Milliyet gazetelerini satın alarak medya sektörüne adım attı.

Bir banka sahibi olma hayalini gerçekleştirmek için Etibank'ın hisse satışı ihalesinde girdi fakat ihalede sunduğu teklif "hayali teklif" olarak kabul edilince ihaleyi alamadı. 1998 yılının Ağustos ayında Türk Ticaret Bankası'nın %84.52 pay oranlı hissesinin satış ihalesinde en uygun teklifi vererek payı kazanmayı başardı. Fakat ihale sürecine Alaattin Çakıcı'nın devreye girdiği anlaşılınca ihale iptal edildi. Bu olay, medyada ve halkta Türkbank skandalı olarak bilinmektedir.

Bu olaydan sonra Yeni Yüzyıl ve Ateş gazeteleri kapandı. Milliyet gazetesinin satışı çalışanların baskısı ardından iptal edildi. Bank Ekspres aracılığı ile usulsüz kredi verme suçuyla yargılandı ve "Cürüm işletmek için teşekkül oluşturmak", "Özel belgede sahtecilik" ve "Yasadışı örgüt üyeliği" suçlarından 3 yıl 9 ay 2 gün hapis cezasına çarptırıldı. 2003 yılında dosyasına Yargıtay tarafından inceleme yapıldı ve Yiğit'e verilen mahkumiyet kararı zaman aşımına girdiği için bozuldu ve dava ortadan kalktı. Hapse girdikten sonra Milliyet gazetesini Aydın Doğan'a, Kanal 6'yı Ahmet Özal'a iade etti.