Sith: Revizyonlar arasındaki fark

Vikipedi, özgür ansiklopedi
[kontrol edilmemiş revizyon][kontrol edilmemiş revizyon]
İçerik silindi İçerik eklendi
Renegade~trwiki (mesaj | katkılar)
Değişiklikler geri alınarak, Mach tarafından değiştirilmiş 2238560 numaralı 2007-10-05 11:25:26 tarihli sürüme geri getirildi
Değişiklik özeti yok
5. satır: 5. satır:
Genelde ''Güç'ün'' karanlık tarafına bağlı olan savaşçılar gurubunu tanımlamak için kullanılır. Bu savaşçılar ''Güç'ün'' iyi tarafına bağlı olan [[Jedi]] şövalyelerin benzer özellikler taşırlar, fakat kötülüğe hizmet ederler. Bu savaşçıların liderleri '''Sith Lordu''' olarak bilinir.
Genelde ''Güç'ün'' karanlık tarafına bağlı olan savaşçılar gurubunu tanımlamak için kullanılır. Bu savaşçılar ''Güç'ün'' iyi tarafına bağlı olan [[Jedi]] şövalyelerin benzer özellikler taşırlar, fakat kötülüğe hizmet ederler. Bu savaşçıların liderleri '''Sith Lordu''' olarak bilinir.


''Sith'' kelimesinin ilk kullanımı, [[Yıldız Savaşları: Bölüm IV - Yeni Bir Umut (film)|Yeni Bir Umut]] senaryosunda, [[Darth Vader]]'ın ünvanının ''Karanlık Sith Lordu'' olarak geçmesi ile olmuştur. [[George Lucas]] bu ifade ile ilgili kesin bir açıklama yapmamıştır. Bununla beraber, Yıldız Savaşları Evreni'nin geliştirilmesi ile ilgili önceki çalışmalarda ''Sith Lordu'' teriminin karanlık tarafa hizmet eden ''Darth Vader'' Lordluğundaki bir gruptan ve ''Sith Yarışı'' hikayesinden gelen bir terim olduğu anlaşılmaktadır.
''Sith'' kelimesinin ilk kullanımı, [[Yıldız Savaşları: Bölüm IV - Yeni Bir Umut (film)|Yeni Bir Umut]] senaryosunda, [[Darth Vader]]'ın ünvanının ''Karanlık Sith Lordu'' olarak geçmesi ile olmuştur. [[George Lucas]] bu ifade ile ilgili kesin bir açıklama yapmıştır.Bu isim onun için kötülüğü simgeliyordur. Bununla beraber, Yıldız Savaşları Evreni'nin geliştirilmesi ile ilgili önceki çalışmalarda ''Sith Lordu'' teriminin karanlık tarafa hizmet eden ''Darth Vader'' Lordluğundaki bir gruptan ve ''Sith Yarışı'' hikayesinden gelen bir terim olduğu anlaşılmaktadır.


==Kaynaklar==
==Kaynaklar==

Sayfanın 14.06, 12 Ocak 2008 tarihindeki hâli

Dosya:Movie bg9.jpg
İmparator Palpatine ve Darth Vader ; en çok bilinen iki Sith Lordu

Sith, Yıldız Savaşları (Star Wars) serisinde geçen bir terimdir.

Genelde Güç'ün karanlık tarafına bağlı olan savaşçılar gurubunu tanımlamak için kullanılır. Bu savaşçılar Güç'ün iyi tarafına bağlı olan Jedi şövalyelerin benzer özellikler taşırlar, fakat kötülüğe hizmet ederler. Bu savaşçıların liderleri Sith Lordu olarak bilinir.

Sith kelimesinin ilk kullanımı, Yeni Bir Umut senaryosunda, Darth Vader'ın ünvanının Karanlık Sith Lordu olarak geçmesi ile olmuştur. George Lucas bu ifade ile ilgili kesin bir açıklama yapmıştır.Bu isim onun için kötülüğü simgeliyordur. Bununla beraber, Yıldız Savaşları Evreni'nin geliştirilmesi ile ilgili önceki çalışmalarda Sith Lordu teriminin karanlık tarafa hizmet eden Darth Vader Lordluğundaki bir gruptan ve Sith Yarışı hikayesinden gelen bir terim olduğu anlaşılmaktadır.

Kaynaklar