Erman Şener: Revizyonlar arasındaki fark

Vikipedi, özgür ansiklopedi
[kontrol edilmemiş revizyon][kontrol edilmemiş revizyon]
İçerik silindi İçerik eklendi
Kibele (mesaj | katkılar)
k Erman şener sayfasının yeni adı: Erman Şener
Math34 (mesaj | katkılar)
düzenleme
1. satır: 1. satır:
'''Erman Şener''', (d. [[9 Ağustos]] [[1942]], [[Afyon]] - ö. [[29 Mart]] [[2002]]), [[Türk]] sinema eleştirmeni, [[gazeteci]], senaryo ve kitap yazarı, sunucu.
{{düzenle|Eylül 2007}}
'''Erman Şener''', (d. [[9 Ağustos]] [[1942]], [[Afyon]]),[[ Türk]] sinema eleştirmeni, [[gazeteci]], senaryo ve kitap yazarı, sunucu.


1942 Afyon doğumlu olan '''Şener''', İstanbul Üniversitesi İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi'ni doktorasını yaparak bitirdi. 1958'de, henüz 16 yaşındayken sinema yazıları yazmaya başladı. Ses, Yeni Sinema, Hayat Tarih, Hey, [[Milliyet]] Sanat dergileriyle Milliyet Gazetesi'nde çalıştı. Hey dergisinin yıllıklarını, Ses Sanatçıları Ansiklopedisi'nin sinema bölümünü hazırladı. Bir süre hem Eskişehir Anadolu Üniversitesi Sinema & Televizyon Bölümü'nde, hem de [[Istanbul Üniversitesi]] Basın Yayın Okulunda öğretim üyeliği yaptı. TRT'de uzun yıllar "Çarşamba Sineması" programını hazırlayıp sundu. Birçok sinema festivalinde ve yarışmada jüri üyesi olarak yer aldı. Milliyet'in TV sayfasındaki "Günün Filmlerinden" bölümünü hazırlayan Şener'in yayımlanmış bazı eserleri şunlardır:
[[İstanbul Üniversitesi]] İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi'ni doktorasını yaparak bitirdi. [[1958]]'de, henüz 16 yaşındayken sinema yazıları yazmaya başladı. Ses, Yeni Sinema, Hayat Tarih, Hey, [[Milliyet]] Sanat dergileriyle Milliyet Gazetesi'nde çalıştı. Hey dergisinin yıllıklarını, Ses Sanatçıları Ansiklopedisi'nin sinema bölümünü hazırladı. Bir süre hem Eskişehir [[Anadolu Üniversitesi]] Sinema ve Televizyon Bölümü'nde, hem de [[İstanbul Üniversitesi]] Basın Yayın Okulunda öğretim üyeliği yaptı. [[TRT]]'de uzun yıllar "Çarşamba Sineması" programını hazırlayıp sundu. Birçok sinema festivalinde ve yarışmada jüri üyesi olarak yer aldı. Milliyet'in TV sayfasındaki "Günün Filmlerinden" bölümünü hazırladı


[[1975]] yılında evlendiği Emine Şener ile 2 çocuk (Erdem ve Elif) sahibi olan Erman Şener, [[29 Mart]] [[2002]] günü, siroz hastalığı nedeniyle 59 yaşında hayata veda etti. Erman Şener'in mezarı Ankara'da bulunmaktadır.


==Bazı eserleri==
* Yeşilçam ve Türk Sineması (1970)
* Yeşilçam ve Türk Sineması (1970)
* Kurtuluş Savaşı ve Sinemamız (1970)
* Kurtuluş Savaşı ve Sinemamız (1970)
13. satır: 14. satır:
* Demokratik Köfteler
* Demokratik Köfteler


[[Kategori:1942 doğumlular]]
1975 yılında evlendiği '''Emine Şener''' ile 2 çocuk ('''Erdem Şener''' ve '''Elf Şener''') sahibi olan '''Şener''', 29 Mart 2002 günü, siroz hastalığı nedeniyle 59 yaşında hayata veda etti. '''Şener''''in kabri Ankara'da bulunmaktadır.
[[Kategori:Türk gazeteciler]]
[[Kategori:Türk televizyoncular]]
[[Kategori:2002 yılında ölenler]]

Sayfanın 20.45, 30 Aralık 2007 tarihindeki hâli

Erman Şener, (d. 9 Ağustos 1942, Afyon - ö. 29 Mart 2002), Türk sinema eleştirmeni, gazeteci, senaryo ve kitap yazarı, sunucu.

İstanbul Üniversitesi İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi'ni doktorasını yaparak bitirdi. 1958'de, henüz 16 yaşındayken sinema yazıları yazmaya başladı. Ses, Yeni Sinema, Hayat Tarih, Hey, Milliyet Sanat dergileriyle Milliyet Gazetesi'nde çalıştı. Hey dergisinin yıllıklarını, Ses Sanatçıları Ansiklopedisi'nin sinema bölümünü hazırladı. Bir süre hem Eskişehir Anadolu Üniversitesi Sinema ve Televizyon Bölümü'nde, hem de İstanbul Üniversitesi Basın Yayın Okulunda öğretim üyeliği yaptı. TRT'de uzun yıllar "Çarşamba Sineması" programını hazırlayıp sundu. Birçok sinema festivalinde ve yarışmada jüri üyesi olarak yer aldı. Milliyet'in TV sayfasındaki "Günün Filmlerinden" bölümünü hazırladı

1975 yılında evlendiği Emine Şener ile 2 çocuk (Erdem ve Elif) sahibi olan Erman Şener, 29 Mart 2002 günü, siroz hastalığı nedeniyle 59 yaşında hayata veda etti. Erman Şener'in mezarı Ankara'da bulunmaktadır.

Bazı eserleri

  • Yeşilçam ve Türk Sineması (1970)
  • Kurtuluş Savaşı ve Sinemamız (1970)
  • Sinema Seyircilerinin El Kitabı (1976)
  • Festivaller (1972)
  • Sinemaya Giriş (1978)
  • Televizyona Giriş
  • Demokratik Köfteler