Ulysses (roman): Revizyonlar arasındaki fark

Vikipedi, özgür ansiklopedi
[kontrol edilmiş revizyon][kontrol edilmiş revizyon]
İçerik silindi İçerik eklendi
Apokrates (mesaj | katkılar)
k Birkaç yazım hatası düzeltildi.
Etiketler: Görsel Düzenleyici Mobil değişiklik Mobil ağ değişikliği
MaXCoDeR (mesaj | katkılar)
kDeğişiklik özeti yok
24. satır: 24. satır:
}}
}}


[[James Joyce|James (Augustine Aloysius) Joyce]]'in 2 Şubat 1922'de yayınlanan modernist romanı.
'''''Ulysses''''', [[James Joyce]]'un 2 Şubat 1922'de yayımlanan [[Edebî modernizm|modernist]] romanı.


Ulysses Amerikan dergisi The Little Rewiev’da Mart 1918’den Aralık 1920’ye kadar seri olarak yayımlanmıştır. İlk olarak Sylvia Beach tarafından bir bütün halinde 2 Şubat 1922 tarihinde, Joyce 40 yaşındayken, Paris'te [[Shakespeare and Company]] isimli tarihi kitapçıda basılmıştır. Modern edebiyatın en önemli eserlerinden birisidir.
''Ulysses'' Amerikan dergisi ''The Little Review''’da Mart 1918’den Aralık 1920’ye kadar seri olarak yayımlanmıştır. İlk olarak Sylvia Beach tarafından bir bütün halinde 2 Şubat 1922 tarihinde, Joyce 40 yaşındayken, Paris'te [[Shakespeare and Company]] isimli tarihi kitapçıda basılmıştır. Modern edebiyatın en önemli eserlerinden birisidir.


Ulysses adını [[Homeros]]'un ünlü destanlarından [[Odysseia]]'nın latincesinden almıştır ve destan ve roman arasında karakterler açısından benzerlikler bulunur. Romanın kahramanlarından Leopold Bloom [[Odisseus|Odysseus]] ile, Molly Bloom [[Penelope]] ile ve [[Stephen Dedalus]] da [[Telemakhos]] ile benzeştirilmiştir.
''Ulysses'' adını [[Homeros]]'un ünlü destanlarından [[Odysseia]]'nın latincesinden almıştır ve destan ve roman arasında karakterler açısından benzerlikler bulunur. Romanın kahramanlarından Leopold Bloom [[Odisseus|Odysseus]] ile, Molly Bloom [[Penelope]] ile ve [[Stephen Dedalus]] da [[Telemakhos]] ile benzeştirilmiştir.


==Ayrıca bakınız==
==Ayrıca bakınız==

Sayfanın 14.15, 2 Şubat 2021 tarihindeki hâli

Ulysses
Ulysses
"Ulysses"in İngilizce baskısının kapağı
YazarJames Joyce
ÇevirmenNevzat Erkmen
Dilİngilizce
TürRoman
YayımEkim 1996
Sayfa841
ISBN0-679-72276-9 (özgün)
975-363-148-0 (Türkçe)

Ulysses, James Joyce'un 2 Şubat 1922'de yayımlanan modernist romanı.

Ulysses Amerikan dergisi The Little Review’da Mart 1918’den Aralık 1920’ye kadar seri olarak yayımlanmıştır. İlk olarak Sylvia Beach tarafından bir bütün halinde 2 Şubat 1922 tarihinde, Joyce 40 yaşındayken, Paris'te Shakespeare and Company isimli tarihi kitapçıda basılmıştır. Modern edebiyatın en önemli eserlerinden birisidir.

Ulysses adını Homeros'un ünlü destanlarından Odysseia'nın latincesinden almıştır ve destan ve roman arasında karakterler açısından benzerlikler bulunur. Romanın kahramanlarından Leopold Bloom Odysseus ile, Molly Bloom Penelope ile ve Stephen Dedalus da Telemakhos ile benzeştirilmiştir.

Ayrıca bakınız