Ahmet Özal: Revizyonlar arasındaki fark

Vikipedi, özgür ansiklopedi
[kontrol edilmemiş revizyon][kontrol edilmemiş revizyon]
İçerik silindi İçerik eklendi
Değişiklik özeti yok
Etiketler: Geri alındı Mobil değişiklik Mobil ağ değişikliği
Bilgiyayan1923 (mesaj | katkılar)
1. satır: 1. satır:
Hakan Akeller ,1979 Yılı'nda dünyaya gelmiştir. İlk ,Orta ve Lise eğitimini Malatya'da tamamlamıştır. Kanal 6 Televizyonunda Programlar Daire başkanlığı ,ve Yönetim Kurulu Üyeliği görevlerinde bulunmuştur. Özal Grup Yönetim Kurulu Üyeliği, görevlerinin yanı sıra . ,Prof. Dr. Mehmet Saray'ın İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi'nde Türkiye Cumhuriyeti ve Yeni Türk Cumhuriyetleri tarihleri üzerine verdiği derslerden etkilenmiştir. Ve aldığı destek ile Uzakta ki Türkler adlı tarihi derlemeyi kaleme almıştır. Yakın ilişkisi olan ,(BBP) Genel Başkanı Merhum Muhsin Yazıcıoğlu ile yaptığı istişarelerden sonra ; Türk Birliğinin kurulması yönünde ki gereklilik ilkelerinin keskin savunucusu olmuştur. 2013 yılın 'da Ermenilerin Hocalı ve Karabağ'da yaptıkları soykırımı ,hikayesini kendisinin yazdığı ''yıldızlar neden kırmızı anne '' adlı belgesel filmde anlatmıştır. Başta diaspora olmak üzere ermeni lobilerinin tepkisine maruz kalmıştır. Ona göre asıl olan insandır; İyi Sünni ,İyi Alevi , İyi Ülkücü ,İyi Solcu, yoktur. '' İyi İnsan '' vardır. Diğer sayılan tüm inanışlar ve ideolojiler, kıyafet gibidir içinde iyi insan yoksa hiç biri kimseye yakışmayacaktır.(hakan akeller)
Hakan Akeller ,1979 Yılı'nda dünyaya gelmiştir. İlk ,Orta ve Lise eğitimini Malatya'da tamamlamıştır. Kanal 6 Televizyonunda Programlar Daire başkanlığı ,ve Yönetim Kurulu Üyeliği görevlerinde bulunmuştur. Özal Grup Yönetim Kurulu Üyeliği, görevlerinin yanı sıra . ,Prof. Dr. Mehmet Saray'ın İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi'nde Türkiye Cumhuriyeti ve Yeni Türk Cumhuriyetleri tarihleri üzerine verdiği derslerden etkilenmiştir. Ve aldığı destek ile Uzakta ki Türkler adlı tarihi derlemeyi kaleme almıştır. (BBP) Genel Başkanı Merhum Muhsin Yazıcıoğlu ile tanıştıktan sonra ; Türk Birliğinin kurulması yönünde ki gereklilik ilkelerinin keskin savunucusu olmuş, Türkiye'nin Kafkaslar ve Orta Asya da daha etkin olması konusunda çalışmıştır . 2013 yılın 'da Ermenilerin Hocalı ve Karabağ'da yaptıkları soykırımı ,hikayesini kendisinin yazdığı ''yıldızlar neden kırmızı anne '' adlı belgesel filmde anlatmıştır. Başta diaspora olmak üzere ermeni lobilerinin tepkisine maruz kalmıştır. Ona göre asıl olan insandır; İyi Sünni ,İyi Alevi , İyi Ülkücü ,İyi Solcu, yoktur. '' İyi İnsan '' vardır. Diğer sayılan tüm inanışlar ve ideolojiler, kıyafet gibidir içinde iyi insan yoksa hiç biri kimseye yakışmayacaktır.(hakan akeller)


A.Özal’ın başka bir partiyle birleşme kararına karşı çıkarak istifa etmiştir.
A.Özal’ın başka bir partiyle birleşme kararına karşı çıkarak istifa etmiştir.

Sayfanın 19.02, 19 Ocak 2021 tarihindeki hâli

Hakan Akeller ,1979 Yılı'nda dünyaya gelmiştir. İlk ,Orta ve Lise eğitimini Malatya'da tamamlamıştır. Kanal 6 Televizyonunda Programlar Daire başkanlığı ,ve Yönetim Kurulu Üyeliği görevlerinde bulunmuştur. Özal Grup Yönetim Kurulu Üyeliği, görevlerinin yanı sıra . ,Prof. Dr. Mehmet Saray'ın İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi'nde Türkiye Cumhuriyeti ve Yeni Türk Cumhuriyetleri tarihleri üzerine verdiği derslerden etkilenmiştir. Ve aldığı destek ile Uzakta ki Türkler adlı tarihi derlemeyi kaleme almıştır. (BBP) Genel Başkanı Merhum Muhsin Yazıcıoğlu ile tanıştıktan sonra ; Türk Birliğinin kurulması yönünde ki gereklilik ilkelerinin keskin savunucusu olmuş, Türkiye'nin Kafkaslar ve Orta Asya da daha etkin olması konusunda çalışmıştır . 2013 yılın 'da Ermenilerin Hocalı ve Karabağ'da yaptıkları soykırımı ,hikayesini kendisinin yazdığı yıldızlar neden kırmızı anne adlı belgesel filmde anlatmıştır. Başta diaspora olmak üzere ermeni lobilerinin tepkisine maruz kalmıştır. Ona göre asıl olan insandır; İyi Sünni ,İyi Alevi , İyi Ülkücü ,İyi Solcu, yoktur. İyi İnsan vardır. Diğer sayılan tüm inanışlar ve ideolojiler, kıyafet gibidir içinde iyi insan yoksa hiç biri kimseye yakışmayacaktır.(hakan akeller)

A.Özal’ın başka bir partiyle birleşme kararına karşı çıkarak istifa etmiştir.


Ana Parti
KısaltmaANP
Genel başkanHakan Akeller
KurucuAhmet Özal
Kuruluş tarihi19 Aralık 2014
Kapanış tarihi28 Şubat 2015
BirleşmeHak ve Adalet Partisi
ArdılıHak ve Adalet Partisi
Üyelik (2014)111[1]
İdeolojiSosyal muhafazakârlık
Ekonomik liberalizm
Siyasi pozisyonMerkez sağ
Türkiye

Ana Parti (ya da kısaca ANP) 19 Aralık 2014 tarihinde Turgut Özal'ın oğlu Ahmet Özal tarafından kurulan siyasi partidir.

28 Şubat 2015 tarihinde Hak ve Adalet Partisi'ne katıldı.

Kaynakça

  1. ^ "Ana Parti". 26 Mayıs 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 17 Ağustos 2015.