Chojun Miyagi: Revizyonlar arasındaki fark

Vikipedi, özgür ansiklopedi
[kontrol edilmiş revizyon][kontrol edilmiş revizyon]
İçerik silindi İçerik eklendi
InternetArchiveBot (mesaj | katkılar)
1 kaynak kurtarıldı ve 0 kaynak ölü olarak işaretlendi.) #IABot (v2.0.7
Khutuck Bot (mesaj | katkılar)
k Bot v3: Kaynak ve içerik düzenleme (hata bildir)
1. satır: 1. satır:
[[Dosya:Miyagi Chojun.jpg|thumb|220px|Chojun Miyagi]]
[[Dosya:Miyagi Chojun.jpg|küçükresim|220px|Chojun Miyagi]]


'''Chojun Miyagi''' ([[Japonca]]: 宮城 長順; d. 25 Nisan 1888 - ö. 8 Ekim 1953), [[Okinawa]]lı dövüş sanatları ustası, [[Goju Ryu]] [[Karate]] stilinin kurucusudur.
'''Chojun Miyagi''' ([[Japonca]]: 宮城 長順; d. 25 Nisan 1888 - ö. 8 Ekim 1953), [[Okinawa]]lı dövüş sanatları ustası, [[Goju Ryu]] [[Karate]] stilinin kurucusudur.

Sayfanın 05.52, 3 Aralık 2020 tarihindeki hâli

Chojun Miyagi

Chojun Miyagi (Japonca: 宮城 長順; d. 25 Nisan 1888 - ö. 8 Ekim 1953), Okinawalı dövüş sanatları ustası, Goju Ryu Karate stilinin kurucusudur.

Gençliği

14 yaşında Kanryo Higashionna Usta ile tanışarak, yanında ustanın stilini çalışmaya başladı. 1915 yılında Higashionna'nın ölümünden sonra, Çin'e giderek tekniğini geliştirmek için Çinli Kung Fu ustaları ile çalıştı. Günümüzde Miyagi Usta'nın Goju Ryu'nun özünü ifade eden Saifa, Seiyunchin, Shisochin, Sepai, ve Kururunfa katalarına son şeklini Çin'de verdiğine inanılmaktadır.

Karate

Okinawa'ya döndükten sonra Miyagi Usta, Dojoya döndürdüğü bahçesinde Karate öğretmeye başladı. 1940'lı yıllarda üç temel kata olan Gekisai Dai Ichi, Gekisai Dai Ni, ve Tensho katalarını geliştirdi. Karate sporuna Judo ve Kendo gibi saygın bir statü kazandırmak için çok büyük bir gayretle çalıştı. 1933 yılıda Karate Japon Savaş Sanatları Merkezi Buto Kai tarafından kabul edildi.

II. Dünya Savaşı'ndan sonra Okinava Polis Merkezi ve evinde eğitim vermeye devam etti.

Popüler kültüre etkileri

Bir dönemin çok popüler olmuş 1984 yılı yapımı Karate Kid filmindeki Pat Morita tarafından canlandırılan Kesuke Miyagi karakteri Chojun Miyagi'den esinlenilmiştir.[1]

Kaynakça

  1. ^ İlgili haber 2 Kasım 2015 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi. (İngilizce) 8 Ekim 2015 tarihinde erişilmiştir