Vikipedi tartışma:VikiProje Taslak sınıflandırma: Revizyonlar arasındaki fark

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi
İçerik silindi İçerik eklendi
Sağlamcı (mesaj | katkılar)
Cat (mesaj | katkılar)
46. satır: 46. satır:


*[http://tr.wikipedia.org/wiki/Kategori:Ülke_taslağı_şablonları Ülke taslağı şablonlarında] ancak K harfini yapabildim.Ne zor işmiş. :) [[Resim:Barnstar of Reversion2.png|25px]][[Kullanıcı:Sağlamcı|<font color="Lime">Sağlamcı</font>]]<sup>[[User Talk:Sağlamcı|<font color="Olive">ileti</font>]]</sup> 19:14, 30 Ekim 2007 (UTC)
*[http://tr.wikipedia.org/wiki/Kategori:Ülke_taslağı_şablonları Ülke taslağı şablonlarında] ancak K harfini yapabildim.Ne zor işmiş. :) [[Resim:Barnstar of Reversion2.png|25px]][[Kullanıcı:Sağlamcı|<font color="Lime">Sağlamcı</font>]]<sup>[[User Talk:Sağlamcı|<font color="Olive">ileti</font>]]</sup> 19:14, 30 Ekim 2007 (UTC)

* '''L''' ve '''M''' harfleri yapıldı. İş zor değil, aksine çok kolay, örnek olan Türkiye şablonunun aynısını yapılacak şablona kopyalayın, eski sayfadan sadece bayrak adını alın. Diğer bütün Türkiye olarak görülen kısımların adını yapılan ülkenin adıyla değiştirin, iyi çalışmalar. [[Kullanıcı:The cat|Cat]] 11:20, 4 Kasım 2007 (UTC)

Sayfanın 11.20, 4 Kasım 2007 tarihindeki hâli

Önceki mesajlar için bakınız : Arşiv


Öneri

Vikipedi'de daha önce tartışıldığını hatırladığım, fakat silindiği için artık bulunmayan "Vikipedi:VikiProje taslak sınıflandırma" sayfasında bahsi geçmiş olan, "taslak şablonlarının hepsinin aynı düzende olması" tartışmasının yeniden başlaması gerektiği düşüncesindeyim.

Özellikle Kategori:Yerleşim yeri taslak şablonları kategorisinde bulunan bütün şablonların Vikipedi'nin çoğunluğunda kullanılan italik ve düz yazı standartından farklı olduğunu belirtmek isterim. Proje olarak, bu şablonların düzenlenmesini, ayrıca yeni olarak kullanılan "subst:şablon:taslak" şeklinde eklentilerinin de içlerine eklenmesi gerektiğini tekrarlamak ve bu konuda çalışmaların (gerekirse oylamaların yapılmasını) artık başlatmamız gerektiğini belirtmek isterim. Saygılarımla. Cat 10:56, 27 Ekim 2007 (UTC)

Yorumlar

  • Cat'e katılıyorum. Ciddi bir yapılandırmaya gereksinizm olduğunu düşünüyorum. Bu iş için küçük bir takım kurulabilir. İyi çalışmalar. Euthygenes EPISTVLA 11:12, 27 Ekim 2007 (UTC)
  • Evet düzenlenmelidir. Vikipedide herkes hatta iletişim imkanımız olmayan anonim kullanıcılar dahi değişiklik yapabildiğinden aslında her yerde aynı nizamı ve intizamı yakalamak, sağlamak ve hatta korumak çok zor. Ancak gözümüzün gördüğü şeyi de belli bir sistematiğe koymakta, becerebildiğimiz kadarıyla simetrik hale getirmekte bi sakınca yok. --maderibeyzamsj 11:16, 27 Ekim 2007 (UTC)
  • Katılıyorum.Şablonlarda bir düzensizlik ve bir standartsızlık var.Bunlara belirli bir standart koyalım.İtalikse italik düzse düz, koyu yazıysa koyu yazı.Takım iyi fikir olabilir.Açıkçası ben taslak şablonlarının italik ve bağlantı veren kısımlarının da koyu yazılmasını tercih ediyorum, bakınız Şablon:titreşim-taslakSaygılar.Sağlamcıileti 11:17, 27 Ekim 2007 (UTC)
  • Obsesif olduğu söylenen bir olarak her zaman simetriye ve düzene destek veririm. Görev verilirse yaparım...selamlarTeşekkürler, iyi çalışmalar ... Mülazımoğlu 11:24, 27 Ekim 2007 (UTC)
  • Bende katılıyorum düzensiz taslakların düzenlenmesi hem bilgiye kolay ulaşmayı hem de daha hoş görünmesini sağlar. Bazı standartlarında konması gerekir bence proje açılırsa yardım etmeye çalışırım.--Aycan 11:30, 27 Ekim 2007 (UTC)
  • Acikcasi ben burda tam olarak neden bahsedildiginden emin degilim. Bana butun taslak etiketleri ayni-ya da cok benzer- gorundu. Neyi nasil duzenlemek istiyoruz? BrechtProscenium 13:06, 27 Ekim 2007 (UTC)
  • Topluluğun genel beğenisine göre belirli bir standarda karar verilebilir. Elimizdekileri düzeltmek çok da zor değil; belki haftanın işbirliği şeklinde de üstesinden gelinebilir bu sorunun. Ek bir sorun da aslında yeni taslak türlerinin ilgili sayfalara eklenmemesi... standarda karar verince gerek standart gerekse yeni oluşturulan taslak türlerinin ilgili sayfalara eklenmesi için Vikipedi:Taslak sayfasına eklenti yapılabilir. Aslında bir ara yeni bir taslak türü ortaya koyabilmek için ortalama o türden kaç taslak maddeye sahip olmamız gerektiğine de karar versek iyi olur; örneğin 50 taslak maddesi olmayan bir türe taslak şablonu yapılmaz tarzı bir karar... Teşekkürler, iyi çalışmalar... - Noumenon mesaj 21:37, 27 Ekim 2007 (UTC)
  • Katılıyorum, taslak şablonlarının belli biz standartta olması görsellik açısından önemlidir. Küçük bir takımla bu işi rahatlıkla halledebiliriz. Noumenon'un da bahsettiği gibi şablon oluşturmak için de ortalama bir sayıya karar versek çok iyi olur. neskafefincanındatürkkahvesi 18:29, 28 Ekim 2007 (UTC)
  • Ben taslak şablonu oluşturmak için belirli sayıda taslak olması fikrine karışıyım.Böyle yaparsak, o konuyla ilgili taslakları sadece {{taslak}} şablonuyla işaretleyebilir hale gelicez.Bu da pek uygun değil bence.O kategorinin aşırı şekilde büyümesine sebep olur.Bir tane bile taslak varsa şablon oluşturulabilir olmalıdır bence.Bir de şu var hazırladığım ve tek bir maddede bulunan bir şablon var.Bu fikre göre bunun silinmesi gerekecek.Ancak bildiğim kadarıyla VP:HS de buna yönelik bir madde yok.Böyle bütün şablonlar için SAM oylaması mı yapacağız?Zira bunlar kullanılmayan şablon maddesinden silinemez.Çünkü ilgili maddede kullanılmayan şablonun ne olduğu açık değil.Buna göre bir maddede dahi kullanılıyorsa bu şablon kullanılıyor demektir bence.Saygılar.Sağlamcıileti 18:33, 28 Ekim 2007 (UTC)
  • Şablonların standartlaşması her şeyden önce ansiklopedik bir disiplin getirir. Benzeri şeyleri farklı tabaklarda sunmaya ne gerek var. Standartlık estetik ve kolaylık bakımından elbet de faydalı olur. Ama bu arada rastgele şablona karşı olmakla, gerekli olanı da ayırmaya özen göstermek icap eder, diye düşünüyorum.--Hasan Sami 20:03, 29 Ekim 2007 (UTC)
  • Belirli bir sayı getirirsek bu sayıya sahip olmadan açılmış kategorileri/şablonları elbette silecek değiliz; topluluk tarafından ortaya konan çoğu kural/kaide geriye dönük değildir ki zaten... ayrıca "Ben taslak şablonu oluşturmak için belirli sayıda taslak olması fikrine karışıyım" demiş Kullanıcı:Sağlamcı ama neredeyse benim bildiğim tüm büyük Vikipedilerde buna dikkat ederek hareket ediyorlar. Hem bu gereksiz de sayılmaz, misal: Bahreyn'den bir tane yerleşim taslağı maddemiz var diye Bahreyn yerleşim taslağı şablonu oluşturmak boşa iş, boşa emek, boşa teknik detay... - Noumenon mesaj 20:16, 29 Ekim 2007 (UTC)

Yapılması gerekenler

Katılımcılar

Yapılanlar

  • L ve M harfleri yapıldı. İş zor değil, aksine çok kolay, örnek olan Türkiye şablonunun aynısını yapılacak şablona kopyalayın, eski sayfadan sadece bayrak adını alın. Diğer bütün Türkiye olarak görülen kısımların adını yapılan ülkenin adıyla değiştirin, iyi çalışmalar. Cat 11:20, 4 Kasım 2007 (UTC)