Fakülte: Revizyonlar arasındaki fark

Vikipedi, özgür ansiklopedi
[kontrol edilmiş revizyon][kontrol edilmiş revizyon]
İçerik silindi İçerik eklendi
YBot (mesaj | katkılar)
k Yazım hatası düzeltildi
1. satır: 1. satır:
'''Fakülte''', bir [[üniversite]] içindeki ayrı bölümlerdir. Fakülteler en az 4 yıllık [[Lisans eğitimi|örgün]] (devamlı) eğitimdir, bölümüne göre 5 ya da 6 yıllık olabilir. Fakültelerin başındaki en üst düzey görevli [[dekan]]dır.
'''Fakülte''', bir [[üniversite]] içindeki ayrı bölümlerdir. Fakülteler en az 4 yıllık [[Lisans eğitimi|örgün]] (devamlı) eğitimdir, bölümüne göre 5 ya da 6 yıllık olabilir. Fakültelerin başındaki en üst düzey görevli [[dekan]]dır.


[[Ortaçağ]]ın geç dönemlerindeki hemen hemen tüm Avrupa'daki üniversiteler için model oluşturmuş olan Ortaçağdaki [[Paris Üniversitesi]]nin 4 fakültesi vardı: [[Teoloji]] ([[İlahiyat]]), [[Hukuk]], [[Tıp]] ve son olarak [[Sanat]] fakültesi. Diğer üçünden birine devam etmek için önce birinden mezun olmak gerekiyordu. Orta çağda bu dört fakültenin bir üniversitede mutlaka bulunması gerekiyordu ancak bu fiilen bazı üniversitelerde gerçekleşmedi. Genelde fakülte sayısı günümüz üniversitelerinde daha fazla olmakla beraber, diğer 4 fakülte de bulunmaktadır.
[[Orta Çağ]]'ın geç dönemlerindeki hemen hemen tüm Avrupa'daki üniversiteler için model oluşturmuş olan Orta Çağ'daki [[Paris Üniversitesi]]nin 4 fakültesi vardı: [[Teoloji]] ([[İlahiyat]]), [[Hukuk]], [[Tıp]] ve son olarak [[Sanat]] fakültesi. Diğer üçünden birine devam etmek için önce birinden mezun olmak gerekiyordu. Orta çağda bu dört fakültenin bir üniversitede mutlaka bulunması gerekiyordu ancak bu fiilen bazı üniversitelerde gerçekleşmedi. Genelde fakülte sayısı günümüz üniversitelerinde daha fazla olmakla beraber, diğer 4 fakülte de bulunmaktadır.


{{üniversite-taslak}}
{{üniversite-taslak}}

Sayfanın 08.30, 7 Eylül 2020 tarihindeki hâli

Fakülte, bir üniversite içindeki ayrı bölümlerdir. Fakülteler en az 4 yıllık örgün (devamlı) eğitimdir, bölümüne göre 5 ya da 6 yıllık olabilir. Fakültelerin başındaki en üst düzey görevli dekandır.

Orta Çağ'ın geç dönemlerindeki hemen hemen tüm Avrupa'daki üniversiteler için model oluşturmuş olan Orta Çağ'daki Paris Üniversitesinin 4 fakültesi vardı: Teoloji (İlahiyat), Hukuk, Tıp ve son olarak Sanat fakültesi. Diğer üçünden birine devam etmek için önce birinden mezun olmak gerekiyordu. Orta çağda bu dört fakültenin bir üniversitede mutlaka bulunması gerekiyordu ancak bu fiilen bazı üniversitelerde gerçekleşmedi. Genelde fakülte sayısı günümüz üniversitelerinde daha fazla olmakla beraber, diğer 4 fakülte de bulunmaktadır.