Sibirya Berberi: Revizyonlar arasındaki fark

Vikipedi, özgür ansiklopedi
[kontrol edilmemiş revizyon][kontrol edilmemiş revizyon]
İçerik silindi İçerik eklendi
Pankiye (mesaj | katkılar)
Değişiklik özeti yok
Metal Militia (mesaj | katkılar)
telifli içerik çıkarıldı (http://www.netbul.com/asp/0/5/1493.asp?ifform=1&slc_movie=480)
2. satır: 2. satır:
'''Sibirya Berberi''' (Barber of Siberia, The) bir yabancı film. Yönetmenliğini Nikita Mikhalkov’un üstlendiği ‘The Barber of Siberia’ (Sibirya Berberi), askeri öğrenci Andrey Tolstoy ile genç bir Amerikalı kadın olan Jane Callahan arasında yaşanan bir aşk öyküsünü anlatmaktadır. Başrollerinde Julia Ormond, Richard Harris, Oleg Menshikov, Aleksei Petrenko’nun rol aldığı filmin senaryosunu Rustam Ibragimbekov, Nikita Mikhalkov ve Rospo Pallenberg birlikte yazmıştır.
'''Sibirya Berberi''' (Barber of Siberia, The) bir yabancı film. Yönetmenliğini Nikita Mikhalkov’un üstlendiği ‘The Barber of Siberia’ (Sibirya Berberi), askeri öğrenci Andrey Tolstoy ile genç bir Amerikalı kadın olan Jane Callahan arasında yaşanan bir aşk öyküsünü anlatmaktadır. Başrollerinde Julia Ormond, Richard Harris, Oleg Menshikov, Aleksei Petrenko’nun rol aldığı filmin senaryosunu Rustam Ibragimbekov, Nikita Mikhalkov ve Rospo Pallenberg birlikte yazmıştır.


== Senaryo ==


Film, bir kadının Amerika’nın ünlü askeri akademisi West Point’teki oğluna bir mektup yazmasıyla başlar. Mektubunda öyküsünü anlatırken, uzun yıllar bir sır olarak sakladığı doğumu ile ilgili gizli gerçeği de açıklar. Film bundan sonra 20 yıl öncesine, Jane Callahan’ın bir Rusya seyahati sırasında trende Andrey Tolstoy adlı bir askeri öğrenciyle tanışmasına dönüyor.
İhtiraslı ve yakışıklı Tolstoy, bu güzel ve alışılmadık yabancı kadına delicesine aşık olur. Ancak Jane, General Radlov’un da aklını başından almıştır. Tolstoy’un, Jane’e karşı duygularını bilmeyen General, Jane’e yapacağı evlilik teklifini okumasını Tolstoy’dan ister. Duygu fırtınası içindeki genç adam, Genaralin evlenme teklifini yaparken, kendi duygularını da açıklar.

1994 yılında yazıp, yönettiği ‘Burnt by Sun’ (Güneş Yanığı) adlı filmiyle Cannes Film Festivali’nde ‘Jüri Büyük Ödülü’ ve ‘En İyi Yabancı Film’ dalında ‘Oscar’ ödülünü kazanan Nikita Mikhalkov, 1998 yapımı ‘Sibirya Berberi’ (The Barber of Siberia) ile sinemalarımıza iki yıllık bir gecikmeyle Türkiye'de gösterilmiştir.

‘Maria’s Lover’ (Maria’nın Aşkları), ‘Runaway Train’ (Firar Treni) ve ‘Tango & Cash’ adlı filmleriyle hatırladığımız senarist, yönetmen Andrei Konchalovsky ile de kardeş olan Nikita Mikhalkov, ilk çekildiğinde 6,5 saat süreli olan filmini, çok uzun olduğu gerekçesiyle 177 dakikaya indirdi.


== Film Bilgileri ==
== Film Bilgileri ==

Sayfanın 10.14, 18 Ekim 2007 tarihindeki hâli

Bu sayfa hızlı silinmeye adaydır!


Hızlı Sil Bu sayfa, Vikipedi'nin hızlı silme politikası gereğince silinmesi için etiketlenmiştir ve bir hizmetli tarafından incelemeyi beklemektedir.
Sayfanın silinmemesi gerektiğini düşünüyorsanız, gerekçenizi tartışma sayfasında belirtiniz ya da silinmeyi gerektiren durumu ortadan kaldıracak şekilde sayfayı düzenleyiniz.
Sağdaki "Göster" düğmesine tıklayarak hızlı silme koşullarına göz atabilirsiniz

(Lütfen bu metni sadece gerekli kuralları hatırlamak için kullanın, VP:HS sayfasındaki kuralları bildiğinizden emin olun. İlgili kriterin aşağıdaki kısaltmalar dışında ek şartları olabilir.)

G1: Anlamsız karakter dizisi — G2: Deneme — G3: Vandalizm — G4: Önceden silinmiş metin — G6: Kullanıcı talebi — G7: Silinmiş sayfanın tartışması — G8: Temizlik amacıyla — G9: Telif — G10: Saldırı — G11: Reklam — G12: İlgisiz tartışma

M1: Taslak kriterlerini sağlamayan madde — M2: Farklı bir dildeki madde — M3: İçeriksiz madde — M4: Başka bir Wikimedia projesine aktarılan madde — M6: Kayda değer olmayan konulu madde — M8: Düzen ve ansiklopediklik açısından uygunsuz madde — M9: Makine çevirisiyle oluşturulmuş madde

Y1: Boşa yönlendirme — Y2: Kötü yönlendirme — Y3: Farklı isim alanları arasında yönlendirme

D1: Çift kopya dosya — D2: Bozuk/boş dosya — D3: Uygunsuz lisanslı dosya — D6: Adil kullanımı hatalı belirtilmiş dosya — D8: Ansiklopedik açıdan değersiz dosya - D9: Kullanışsız dosya - D10: Vektörel dosya - D11: Şüpheli dosya - D12: Tanımlanamayan dosya - D13: İçeriği kaynaklandırılamayan dosya

K1: Boş kategori — K2: Yeniden isimlendirme kategorisi — K3: Şablon kategorisi

KS2: Var olmayan kullanıcı — KS3: Adil kullanım galerisi — KS4: İlgisiz kullanıcı sayfası

Ş1: Kışkırtıcı/bölücü şablon — Ş2: Kullanılmayan şablon

P1: Madde olarak silinebilecek portal — P2: Kriterleri sağlamayan portal

Hizmetliler için: Lütfen sayfanın geçmişini incelemeden silme işlemini gerçekleştirmeyiniz.


Gerekçe: Telif Bakınız: tartışma sayfası
İsteyen: Bu sayfa üzerindeki en son değişiklik, 16 yıl önce Metal Militia (katkılar | kayıtlar) tarafından gerçekleştirildi.

Sibirya Berberi (Barber of Siberia, The) bir yabancı film. Yönetmenliğini Nikita Mikhalkov’un üstlendiği ‘The Barber of Siberia’ (Sibirya Berberi), askeri öğrenci Andrey Tolstoy ile genç bir Amerikalı kadın olan Jane Callahan arasında yaşanan bir aşk öyküsünü anlatmaktadır. Başrollerinde Julia Ormond, Richard Harris, Oleg Menshikov, Aleksei Petrenko’nun rol aldığı filmin senaryosunu Rustam Ibragimbekov, Nikita Mikhalkov ve Rospo Pallenberg birlikte yazmıştır.


Film Bilgileri

  • Yönetmen: Nikita Mikhalkov
  • Oyuncular: Aleksei Petrenko, Julia Ormond, Oleg Menshikov, Richard Harris
  • Tür: Drama
  • Senaryo: Rustam Ibragimbekov, Nikita Mikhalkov, Rospo Pallenberg
  • Müzik: Eduard Artemyev
  • Görüntü Yön.: Franco Di Giacomo, Pavel Lebeshev
  • Kurgu: Enzo Meniconi
  • Prodüksiyon
  • Tasarimi: Vladimir Aronin, Vladimir Murzin
  • Sanat Yön.: Vladimir Murzin
  • Kostüm: Natalya Ivanova, Alla Oleneva, Sergei Struchyov
  • Süre: 150 dk.
  • Yapim Yili: 1998
  • Ülke: Fransa, Rusya, İtalya yapımı
  • Web Sitesi: -
  • Gösterim Tarihi: 26.04.2002