Ayı (film): Revizyonlar arasındaki fark

Vikipedi, özgür ansiklopedi
[kontrol edilmiş revizyon][kontrol edilmiş revizyon]
İçerik silindi İçerik eklendi
Nedim Ardoğa (mesaj | katkılar)
Nedim Ardoğa (mesaj | katkılar)
Orijinal ad
1. satır: 1. satır:
'''Ayı''' 1988 yılı Fransız yapımı bir doğa filmidir. Film 19. yüzyıl Kanada'sında geçmektedir. Yönetmen [[Jan Jaques Annard]]’dır. Filminn kahramanı olan erkek ayı başka filmlerde de rol almış olan özel eğitimli Burt adında bir ayıdır.
'''Ayı''' (''L'Ours'') 1988 yılı Fransız yapımı bir doğa filmidir. Film 19. yüzyıl Kanada'sında geçmektedir. Yönetmen [[Jan Jaques Annard]]’dır. Filminn kahramanı olan erkek ayı başka filmlerde de rol almış olan özel eğitimli Burt adında bir ayıdır.


==Konu==
==Konu==

Sayfanın 08.47, 17 Temmuz 2020 tarihindeki hâli

Ayı (L'Ours) 1988 yılı Fransız yapımı bir doğa filmidir. Film 19. yüzyıl Kanada'sında geçmektedir. Yönetmen Jan Jaques Annard’dır. Filminn kahramanı olan erkek ayı başka filmlerde de rol almış olan özel eğitimli Burt adında bir ayıdır.

Konu

1885 yılında Kanada’da Bill ve Tom adında iki avcı ayı avına karar verirler. Hedeflerinde avcıların Kaar adını verdikleri bir erkek ayı vardır. Öte yandan annesini toprak kaymasında kaybeden bir yavru ayı da yaşam mücadelesi vermekte ve erkek ayıdan medet ummaktadır. Ne var ki erkek ayı başta yavruyu kovalar. Avcılar Kaar’ı avlamak ister fakat yaralarlar. Yaralı ayı kaçar ve avcıların atlarına saldırır. Ayıyı takip edemeyen avcılar ava devam edebilmek için köpek getirtmeye karar verirler. Bu sırada yavru ayı Kaar’a yaklaşıp onun yaralarını yalayarak tımar eder. Bu normalde yavrudan hoşlanmayan Kaar’ın yavruya yakınlık duymasına sebep olur. Kaar avladıklarından yavruya da pay vermeye başlar. Ancak bu esnada köpekler de getirilmiş, av yeniden başlamıştır. Köpekler Kaar’ı dağlık alanda kıstırırlar. Fakat Kaar kendini iyi korur ve avcıların en sevdikleri köpeği ölümcül şekilde yaralar. Avcılar köpeği öldürmek zorunda kalırlar. Bu sırada yavruyu da saklandığı yerde bulunca, yavruyu yakalar ve o gün için Kaar’ı takipten vaz geçerler. Ertesi gün Karr’ı takip etmektense gözlemeyi tercih eden avcılar yüksek noktalara çıkarak Kaar’ı beklemeye başlarlar. Kaar’ın yavruyu bulmak için gelmesini beklemektedirler. Ne var ki bir an için silahını bırakan Tom Kaar’la burun buruna gelir. Ama Kaar Tom’u öldürmez. Etkilenen Tom da arkadaşının Kaar’a ateş etmesine engel olur. Av başarısızlıkla sonuçlanınca, avcılar avdan vaz geçerler. Serbest kalan yavru Kaar’ı bulmak için koşturmaktadır. Ancak bir puma yavruyu kovalamaya başlar. Bir dere kenarında yavruyu sıkıştırır. Fakat o sırada ortaya çıkan Kaar pumayı kaçırır. Film kar yağışı ile birlikte Kaar ve yavrunun kış uykusuna yatmasıyla sona erer.[1]

Oyuncular ve karakterler

Kaymakça