Kânun (ay adı): Revizyonlar arasındaki fark

Vikipedi, özgür ansiklopedi
[kontrol edilmiş revizyon][kontrol edilmiş revizyon]
İçerik silindi İçerik eklendi
düzeltme, değiştirildi: Aralık → Aralık (2) AWB ile
Değişiklik özeti yok
1. satır: 1. satır:
{{Kaynaksız}}
{{Kaynaksız}}
"'''Kanun'''", [[Ay (zaman)|ay]] adı olarak, Aralık ile Ocak ayının eski adıdır. Ar. "Ocak" anlamına gelen "كانون kânûn" sözcüğünden gelir. "Aralık" ayına 10 Ocak 1945 tarihli Resmî Gazete'de yayımlanan yasanın yürürlüğe girmesinden önce; "Kanunievvel", "İlkkanun" ya da "Birincikanun"; "Ocak" ayına ise "Kanunisani" ya da "İkincikanun" denirdi.
"'''Kânun'''", [[Ay (zaman)|ay]] adı olarak, Aralık ile Ocak ayının eski adıdır. Ar. "Ocak" anlamına gelen "كانون kânûn" sözcüğünden gelir. "Aralık" ayına 10 Ocak 1945 tarihli Resmî Gazete'de yayımlanan yasanın yürürlüğe girmesinden önce; "Kânunievvel", "İlkkânun" ya da "Birincikânun"; "Ocak" ayına ise "Kânunisani" ya da "İkincikânun" denirdi.


{{zaman-taslak}}
{{zaman-taslak}}

Sayfanın 12.09, 2 Mayıs 2020 tarihindeki hâli

"Kânun", ay adı olarak, Aralık ile Ocak ayının eski adıdır. Ar. "Ocak" anlamına gelen "كانون kânûn" sözcüğünden gelir. "Aralık" ayına 10 Ocak 1945 tarihli Resmî Gazete'de yayımlanan yasanın yürürlüğe girmesinden önce; "Kânunievvel", "İlkkânun" ya da "Birincikânun"; "Ocak" ayına ise "Kânunisani" ya da "İkincikânun" denirdi.