Gupta İmparatorluğu: Revizyonlar arasındaki fark

Vikipedi, özgür ansiklopedi
[kontrol edilmiş revizyon][kontrol edilmiş revizyon]
İçerik silindi İçerik eklendi
→‎top: düzeltme AWB ile
Khutuck Bot (mesaj | katkılar)
k Tarih bağlantısı düzenleme
1. satır: 1. satır:
[[Dosya:Indo-Sassanid.jpg|sağ|thumb|Gupta İmparatorluğu (mor), komşuları ile.]]
[[Dosya:Indo-Sassanid.jpg|sağ|thumb|Gupta İmparatorluğu (mor), komşuları ile.]]
'''Gupta İmparatorluğu''' ([[Hintçe]]: गुप्त राजवंश), aşağı yukarı MS [[320]]'den [[520]]'ye kadar [[Gupta Hanedanı]] tarafından yönetilen bir imparatorluk idi. Toprakları, günümüzdeki kuzey ve orta [[Hindistan]], ve [[Pakistan]]'ın ve [[Bangladeş]]'in bazı bölgelerini kapsardı. Gupta İmparatorluğu dönemi [[bilim]], [[matematik]], [[gökbilim]], [[din]] ve [[felsefe]]deki ilerlemeleri nedeniyle [[Hindistan'ın Altın Çağı]] olarak bilinir. Tarihçiler Gupta Hanedanı'nı, klasik uygarlığının bir modeli olarak [[Han Hanedanı]], [[Tang Hanedanı]] ve [[Roma İmparatorluğu]] ile kıyaslarlar.
'''Gupta İmparatorluğu''' ([[Hintçe]]: गुप्त राजवंश), aşağı yukarı MS 320'den 520'ye kadar [[Gupta Hanedanı]] tarafından yönetilen bir imparatorluk idi. Toprakları, günümüzdeki kuzey ve orta [[Hindistan]], ve [[Pakistan]]'ın ve [[Bangladeş]]'in bazı bölgelerini kapsardı. Gupta İmparatorluğu dönemi [[bilim]], [[matematik]], [[gökbilim]], [[din]] ve [[felsefe]]deki ilerlemeleri nedeniyle [[Hindistan'ın Altın Çağı]] olarak bilinir. Tarihçiler Gupta Hanedanı'nı, klasik uygarlığının bir modeli olarak [[Han Hanedanı]], [[Tang Hanedanı]] ve [[Roma İmparatorluğu]] ile kıyaslarlar.


== Ayrıca bakınız ==
== Ayrıca bakınız ==

Sayfanın 03.55, 2 Mayıs 2020 tarihindeki hâli

Gupta İmparatorluğu (mor), komşuları ile.

Gupta İmparatorluğu (Hintçe: गुप्त राजवंश), aşağı yukarı MS 320'den 520'ye kadar Gupta Hanedanı tarafından yönetilen bir imparatorluk idi. Toprakları, günümüzdeki kuzey ve orta Hindistan, ve Pakistan'ın ve Bangladeş'in bazı bölgelerini kapsardı. Gupta İmparatorluğu dönemi bilim, matematik, gökbilim, din ve felsefedeki ilerlemeleri nedeniyle Hindistan'ın Altın Çağı olarak bilinir. Tarihçiler Gupta Hanedanı'nı, klasik uygarlığının bir modeli olarak Han Hanedanı, Tang Hanedanı ve Roma İmparatorluğu ile kıyaslarlar.

Ayrıca bakınız

Wikimedia Commons'ta Gupta Empire ile ilgili çoklu ortam belgeleri bulunur