İçeriğe atla

Preri: Revizyonlar arasındaki fark

Prairie, Montana sayfasına yapılmış yönlendirme kaldırıldı
[kontrol edilmiş revizyon][kontrol edilmiş revizyon]
İçerik silindi İçerik eklendi
Thecatcherintherye, Prairie sayfasını Prairie, Montana sayfasına taşıdı: anlam ayrımı
Etiket: Yeni yönlendirme
 
Prairie, Montana sayfasına yapılmış yönlendirme kaldırıldı
Etiket: Kaldırılan yönlendirme
1. satır:
[[Dosya:Cumulus Clouds over Yellow Prairie2.jpg| küçükresim | Yellow Prairie, [[Badlands Ulusal Parkı]], [[Güney Dakota]], ABD, uzun çayırlıkların ve kısa çayırlıkların bir bileşimini kapsamaktadır.]]
#YÖNLENDİRME [[Prairie, Montana]]
'''Prairieler''', [[ekolog]]lar tarafından benzer ılıman iklimlere, ılıman yağışlara ve baskın bitki örtüsü tipi olarak ağaçlardan ziyade otların, bitkilerin ve çalıların bir bileşimine dayanan ılıman otlakların, ovaların ve çalılık [[biyom]]larının bir parçası olarak kabul edilen [[ekosistem]]lerdir. Ilıman otlak bölgeler arasında Arjantin, Brezilya ve Uruguay'daki [[pampa]]lar ile Ukrayna, Rusya ve Kazakistan [[bozkır]]lar gösterilebilir. Genellikle "düzlükler" olarak anılan topraklar Kuzey Amerika'da bulunma eğilimindedir. Bu terim, Kanada, ABD ve Meksika'nın İç Ovaları olarak anılan ve tüm [[Büyük Ovalar]]'ın yanı sıra doğudaki daha nemli, daha tepelik toprakları içeren alanı kapsar.
 
ABD'de bulunan düzlükler, Kuzey Dakota, Güney Dakota, Nebraska, Kansas ve Oklahoma eyaletlerinin çoğunu ve Montana, Wyoming, Colorado, New Mexico, Teksas, Missouri, Iowa, Illinois, Indiana, Wisconsin ve batı ve güney Minnesota eyaletlerinin büyük bölümlerini kapsar. Washington'daki [[Palouse]] ve Kaliforniya'daki [[Orta Vadisi (Kaliforniya)|Orta Vadi]] de prairiedir. Kanada prairieleri, Manitoba, Saskatchewan ve Alberta'nın geniş alanlarını kaplar.
 
{{coğrafya-taslak}}