Edim: Revizyonlar arasındaki fark

Vikipedi, özgür ansiklopedi
[kontrol edilmiş revizyon][kontrol edilmiş revizyon]
İçerik silindi İçerik eklendi
Sabri76 (mesaj | katkılar)
Değişiklik özeti yok
Dr. Coal (mesaj | katkılar)
Değişiklik özeti yok
1. satır: 1. satır:
'''Edim''' veya '''yapılan iş,eylem''', bireyin herhangi bir alandaki gözlemlenebilen davranışıdır. [[Eğitim]] bağlamında edim, öğrencinin derslerde yaptıklarıdır. Öğrencinin herhangi bir soruya verdiği yanıt, ürettiği herhangi bir şey, arkadaşlarıyla ya da öğretmenle olan etkileşimi onun edimidir. [[Hukuk]] alanında ise edim borçlu kişinin yerine getirmekle yükümlü olduğu davranış biçimidir.
'''Edim''' veya '''eylem''', bireyin herhangi bir alandaki gözlemlenebilen davranışıdır. [[Eğitim]] bağlamında edim, öğrencinin derslerde yaptıklarıdır. Öğrencinin herhangi bir soruya verdiği yanıt, ürettiği herhangi bir şey, arkadaşlarıyla ya da öğretmenle olan etkileşimi onun edimidir. [[Hukuk]] alanında ise edim borçlu kişinin yerine getirmekle yükümlü olduğu davranış biçimidir.


{{Hukuk}}
{{Hukuk}}

Sayfanın 05.47, 10 Mart 2020 tarihindeki hâli

Edim veya eylem, bireyin herhangi bir alandaki gözlemlenebilen davranışıdır. Eğitim bağlamında edim, öğrencinin derslerde yaptıklarıdır. Öğrencinin herhangi bir soruya verdiği yanıt, ürettiği herhangi bir şey, arkadaşlarıyla ya da öğretmenle olan etkileşimi onun edimidir. Hukuk alanında ise edim borçlu kişinin yerine getirmekle yükümlü olduğu davranış biçimidir.